Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Britse Maagdeneilanden

Atlas of World: Britse Maagdeneilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Britse Maagdeneilanden.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Britse Maagdeneilanden

Informatie over Britse Maagdeneilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Britse Maagdeneilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Britse Maagdeneilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Britse Maagdeneilanden hier:

Britse Maagdeneilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Britse Maagdeneilanden? Laten we beginnen met dit: De Maagdeneilanden, eerst bewoond door Arawak en later door Carib Indiërs, werden in 1648 door de Nederlanders gesetteld en vervolgens door de Engelsen in 1672 geannexeerd. De eilanden maakten deel uit van de Britse kolonie van de Benedenwindse Eilanden van 1872-1960; ze kregen autonomie in 1967. De economie is nauw verbonden met de grotere en dichtbevolkte Amerikaanse Maagdeneilanden in het westen; de Amerikaanse dollar is de wettelijke valuta. Op 6 september 2017 verwoestte de orkaan Irma het eiland Tortola. Naar schatting 80% van de woon- en bedrijfsstructuren werden vernietigd of beschadigd, communicatie verstoord en lokale wegen onbegaanbaar gemaakt.

Geografie van Britse Maagdeneilanden

Waar op de wereld is Britse Maagdeneilanden? De locatie van dit land is Caraïben, tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van Puerto Rico. Het totale gebied van Britse Maagdeneilanden is 151 km2, waarvan 151 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: koraaleilanden relatief vlak; vulkanische eilanden stijl, heuvelachtige. Het laagste punt van Britse Maagdeneilanden is Caribische Zee 0 m, het hoogste punt Berg Sage 521 m. En het klimaat is subtropisch; vochtig; temperaturen gematigd door passaatwinden.


Inwoners van Britse Maagdeneilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Britse Maagdeneilanden wonen. Het nummer is: 35,015 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Afrikaans / zwart 76.3%, Latino 5.5 %, wit 5,4%, gemengd 5,3%, Indiaas 2,1%, Oost-Indisch 1,6%, andere 3%, niet-gespecificeerd 0,8% (2010 est.). Wat zijn de talen in Britse Maagdeneilanden? Engels (officieel). En de religies: Protestant 70,2% (Methodist 17,6%, Kerk van God 10,4%, Anglicaan 9,5%, Zevende dags Adventiste 9,0%, Pinksteren 8,2%, Baptist 7,4%, Nieuwtestamentische kerk van God 6,9%, andere protestant 1,2%), Rooms-katholiek 8,9% , Jehova's getuige 2,5%, Hindu 1,9%, andere 6,2%, geen 7,9%, niet-gespecificeerd 2,4% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 36.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 78.8 jaar. Waar wonen de mensen in Britse Maagdeneilanden? Hier: Een redelijk gelijkmatige verdeling over de bewoonde eilanden, met de grootste eilanden van Tortola , Anegada, Virgin Gorda en Jost Van Dyke hebben de grootste populaties. De belangrijkste stedelijke gebieden van Britse Maagdeneilanden zijn: ROAD TOWN (hoofdstad) 13.000 (2014).

Overheid en economie van Britse Maagdeneilanden

De hoofdstad van Britse Maagdeneilanden is Road Town en het overheidstype Parlementaire democratie (House of Assembly); zelfbesturende overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (overzeese gebied van het VK). Met betrekking tot de economie van Britse Maagdeneilanden zijn belangrijke industriële producten toerisme, lichte industrie, de bouw, de rum, betonblok, offshore banking cente. Belangrijke landbouwproducten zijn fruit, groenten; vee, gevogelte; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn rum, verse vis, fruit, dieren; grind, zand en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn bouwmaterialen, auto's, levensmiddelen, machines en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Britse Maagdeneilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $42,300 (2010 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Britse MaagdeneilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy