Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Brunei

Atlas of World: Brunei. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Brunei.

Hoofdpagina - Azië - Brunei

Informatie over Brunei

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Brunei. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Brunei. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Brunei hier:

Brunei - Overzicht:

Wat moet je weten over Brunei? Laten we beginnen met dit: De invloed van het Sultanaat van Brunei bereikte een hoogtepunt tussen de 15e en de 17e eeuw toen de controle zich uitstrekte over kustgebieden van Borneo en de zuidelijke Filippijnen. Brunei ging vervolgens een periode van neergang aan, veroorzaakt door interne twisten over koninklijke opvolging, koloniale expansie van Europese machten en piraterij. In 1888 werd Brunei een Brits protectoraat; onafhankelijkheid werd bereikt in 1984. Dezelfde familie heeft Brunei meer dan zes eeuwen geregeerd. Brunei profiteert van uitgestrekte aardolie- en aardgasvelden, de bron van een van de hoogste BBP per hoofd van de bevolking ter wereld. In 2017 vierde Brunei de 50e verjaardag van de toetreding van de Sultan Hassanal Bolkiah tot de troon.

Geografie van Brunei

Waar op de wereld is Brunei? De locatie van dit land is Zuidoost-Azië, langs de noordkust van het eiland Borneo, grenzend aan de Zuid-Chinese Zee en Maleisië. Het totale gebied van Brunei is 5,765 km2, waarvan 5,265 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlakke kustvlakte stijgt naar bergen in het oosten; heuvelachtig laagland in west. Het laagste punt van Brunei is Zuid-Chinese Zee 0 m, het hoogste punt Bukit Pagon 1.850 m. En het klimaat is tropische; hete, vochtige, regenachtige.


Inwoners van Brunei

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Brunei wonen. Het nummer is: 443,593 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Maleis 65.7%, Chinese 10.3%, andere 24% (2016 est.). Wat zijn de talen in Brunei? Maleis (Bahasa Melayu) ( officieel), Engels, Chinese dialecten. En de religies: Muslim (officieel) 78,8%, Christian 8,7%, Buddhist 7,8%, andere (inclusief inheemse overtuigingen) 4,7% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 30.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.3 jaar. Waar wonen de mensen in Brunei? Hier: dit is onbekend. De belangrijkste stedelijke gebieden van Brunei zijn: Bandar SERI Begawan (hoofdstad) 241.000.

Overheid en economie van Brunei

De hoofdstad van Brunei is Bandar Seri Begawan en het overheidstype absolute monarchie of sultanaat. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 4 districten (daerah-daerah, enkelvoud - daerah); Belait, Brunei-Muara, Temburong, Tutong. Met betrekking tot de economie van Brunei zijn belangrijke industriële producten aardolie, aardolieraffinage, vloeibaar aardgas, bouw, landbouw, transport. Belangrijke landbouwproducten zijn Rijst, groenten, fruit; kippen, waterbuffels, rundvee, geiten, eieren. De belangrijkste exportgoederen zijn minerale brandstoffen, organische chemicaliën en de belangrijkste exportpartners zijn Japan 36,5%, Zuid-Korea 16,8%, Thailand 10,6%, India 9,8%, Maleisië 6,6 %, China 4,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn onderdelen voor machines en mechanische apparaten, minerale brandstoffen, motorvoertuigen, elektrische machines en de belangrijkste importpartners zijn VS 28,4%, Maleisië 24%, Singapore 7,1%, Indonesië 5,7%, Japan 5,3%, China 4,9%, Australië 4,3% (2016). Hoe rijk is Brunei en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $76,700 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van BruneiGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy