Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Burundi

Atlas of World: Burundi. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Burundi.

Hoofdpagina - Afrika - Burundi

Informatie over Burundi

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Burundi. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Burundi. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Burundi hier:

Burundi - Overzicht:

Wat moet je weten over Burundi? Laten we beginnen met dit: Burundi is een klein land in Oost-Afrika en grenst aan Tanzania, Rwanda en het Tanganyikameer. Burundi verwierf zijn onafhankelijkheid van België in 1962. Een groot deel van zijn geschiedenis was turbulent en Burundi's eerste democratisch gekozen president werd vermoord in oktober 1993 na slechts 100 dagen in functie. De internationaal bemiddelde Arusha-overeenkomst beëindigde de burgeroorlog van 1993-2005, waardoor de weg vrij was voor een nieuwe grondwet en verkiezingen in 2005. Pierre Nkurunziza werd in 2005 en 2010 verkozen tot president en opnieuw in een controversiële verkiezing in 2015. Burundi blijft vele politieke en economische uitdagingen het hoofd te bieden.

Geografie van Burundi

Waar op de wereld is Burundi? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, ten oosten van de Democratische Republiek Congo, ten westen van Tanzania. Het totale gebied van Burundi is 27,830 km2, waarvan 25,680 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: heuvelachtig en bergachtig, te laten vallen tot een plateau in het oosten, sommige vlaktes. Het laagste punt van Burundi is Lake Tanganyika 772 m, het hoogste punt Heha 2.670 m. En het klimaat is equatoriaal; hoogvlakte met aanzienlijke hoogtevariatie (772 m tot 2.670 m boven zeeniveau); gemiddelde jaartemperatuur varieert met hoogte van 23 tot 17 graden Celsius, maar is over het algemeen matig, aangezien de gemiddelde hoogte ongeveer 1.700 m is; gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 150 cm; twee natte seizoenen (februari tot mei en september tot november), en twee droge seizoenen (juni tot augustus en december tot januari).


Inwoners van Burundi

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Burundi wonen. Het nummer is: 11,466,756. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Hutu (Bantu) 85%, Tutsi (Hamitic) 14%, Twa (Pygmy) 1%, Europeanen 3.000, Zuid-Aziaten 2000. Wat zijn de talen in Burundi? Kirundi 29,7% (officieel), Kirundi en andere talen 9.1%, Frans (officieel) en Frans en andere taal 0.3%, Swahili en Swahili en andere taal 0.2% (langs het Tanganyikameer en in het Bujumbura-gebied), Engels (officieel) en Engels en andere taal 0.06%, meer dan 2 talen 3,7%, niet-gespecificeerd 56,9%. En de religies: rooms-katholiek 62,1%, protestant 23,9% (inclusief adventist 2,3% en andere protestant 21,6%), moslim 2,5%, andere 3,6%, niet-gespecificeerd 7,9% (2008 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 17 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 60.9 jaar. Waar wonen de mensen in Burundi? Hier: Een van de meest dichtbevolkte landen van Afrika; concentraties zijn meestal in het noorden en langs de noordelijke oever van het Tanganyika-meer in het westen; de meeste mensen wonen op bedrijven in de buurt van gebieden met vruchtbare vulkanische grond. De belangrijkste stedelijke gebieden van Burundi zijn: Bujumbura (hoofdstad) 751.000 (2015).

Overheid en economie van Burundi

De hoofdstad van Burundi is Bujumbura en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 18 provincies; Bubanza, Bujumbura Mairie, Bujumbura Rural, Bururi, Cankuzo, Cibitoke, Gitega, Karuzi, Kayanza, Kirundo, Makamba, Muramvya, Muyinga, Mwaro, Ngozi, Rumonge, Rutana, Ruyigi. Met betrekking tot de economie van Burundi zijn belangrijke industriële producten lichte consumptiegoederen (suiker, schoenen, zeep, bier); cement, assemblage van geïmporteerde componenten; openbare werken constructie; voedselverwerking (fruit). Belangrijke landbouwproducten zijn koffie, katoen, thee, maïs, bonen, sorghum, zoete aardappelen, bananen, cassave (maniok, tapioca); rundvlees, melk, verbergt. De belangrijkste exportgoederen zijn koffie, thee, suiker, katoen, huiden en de belangrijkste exportpartners zijn Democratische Republiek Congo 30,6%, VAE 15,7%, Kenia 14,5%, Rwanda 7,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn kapitaalgoederen, aardolieproducten, voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn China 13,3%, India 13%, Tanzania 8,6%, Saoedi-Arabië 7,9%, Kenia 7,5%, Verenigde Arabische Emiraten 5,2%, Oeganda 5% (2016). Hoe rijk is Burundi en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $800 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 64.6% (2014 schatting).


Kaart van BurundiGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy