Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Canada

Atlas of World: Canada. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Canada.


Informatie over Canada

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Canada. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Canada. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Canada hier:

Canada - Overzicht:

Wat moet je weten over Canada? Laten we beginnen met dit: Een land met enorme afstanden en rijke natuurlijke hulpbronnen, Canada werd een zelfbesturende heerschappij in 1867, met behoud van banden met de Britse kroon. Canada repatrieerde zijn grondwet uit het Verenigd Koninkrijk in 1982 en scheidde een definitieve koloniale band. Economisch en technologisch heeft de natie zich ontwikkeld parallel aan de VS, haar buurman in het zuiden over de langste internationale grens ter wereld. Canada staat voor de politieke uitdagingen om tegemoet te komen aan de publieke vraag naar kwaliteitsverbeteringen in de gezondheidszorg, het onderwijs, sociale diensten en economisch concurrentievermogen, en beantwoordt de specifieke zorgen van het overwegend franstalige Quebec. Canada wil ook zijn gevarieerde energiebronnen ontwikkelen met behoud van zijn betrokkenheid bij het milieu.

Geografie van Canada

Waar op de wereld is Canada? De locatie van dit land is Noordelijk Noord-Amerika, grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan op het oosten, Noord-Stille Oceaan in het westen, en de Arctische Oceaan in het noorden, ten noorden van de conterminous US. Het totale gebied van Canada is 9,984,670 km2, waarvan 9,093,507 km2 land is. Dit is een van de grootste landen ter wereld. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal vlaktes met bergen in het westen, laaglanden in het zuidoosten. Het laagste punt van Canada is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mount Logan 5.959 m. En het klimaat is varieert van gematigd in zuid tot subarctisch en poolgebied in het noorden.


Inwoners van Canada

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Canada wonen. Het nummer is: 35,623,680 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Canadese 32.2%, Engels 19.8%, Franse 15,5%, Schotse 14.4%, Ierse 13.8%, Duitse 9.8%, Italiaanse 4.5%, Chinese 4.5 %, Noord-Amerikaanse Indianen 4,2%, andere 50,9%. Wat zijn de talen in Canada? Engels (officieel) 58,7%, Frans (officieel) 22%, Punjabi 1,4%, Italiaans 1,3%, Spaans 1,3%, Duits 1,3%, Kantonees 1,2%, Tagalog 1,2%, Arabisch 1,1%, andere 10,5% (2011 est.). En de religies: Katholiek 39% (inclusief Rooms-katholiek 38,8%, andere katholiek, 2%), protestant 20,3% (inclusief United Church 6,1%, Anglican 5%, Baptist 1,9%, Lutheran 1,5%, Pentecostal 1,5%, Presbyterian 1,4%, andere protestantse 2,9 %), Orthodoxe 1,6%, andere christelijke 6,3%, moslim 3,2%, hindoe 1,5%, sikh 1,4%, boeddhistische 1,1%, joodse 1%, andere 0,6%, geen 23,9% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 42.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.9 jaar. Waar wonen de mensen in Canada? Hier: overgrote meerderheid van de Canadezen zijn gepositioneerd in een discontinue band binnen ongeveer 300 km van de zuidelijke grens met de Verenigde Staten; de meest bevolkte provincie is Ontario, gevolgd door Quebec en British Columbia. De belangrijkste stedelijke gebieden van Canada zijn: Toronto 5.993 miljoen; Montreal 3,981 miljoen; Vancouver 2,485 miljoen; Calgary 1.337 miljoen; Ottawa (hoofdstad) 1.326 miljoen; Edmonton 1.272 miljoen (2015).

Overheid en economie van Canada

De hoofdstad van Canada is Ottawa en het overheidstype Federale parlementaire democratie (parlement van Canada) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth-rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 provincies en 3 territoria; Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Northwest Territories, Nova Scotia, Nunavut, Ontario, Prince Edward Island, Quebec, Saskatchewan, Yukon. Met betrekking tot de economie van Canada zijn belangrijke industriële producten transportmiddelen, chemicaliën, verwerkte en onbewerkte mineralen, voedingsproducten, hout en papierproducten, visproducten, aardolie, aardgas. Belangrijke landbouwproducten zijn Tarwe, gerst, oliehoudend zaad, tabak, fruit, groenten; zuivelproducten; vis; Bos producten. De belangrijkste exportgoederen zijn motorvoertuigen en onderdelen, industriële machines, vliegtuigen, telecommunicatieapparatuur; chemicaliën, kunststoffen, meststoffen; houtpulp, hout, aardolie, aardgas, elektriciteit, aluminium en de belangrijkste exportpartners zijn VS 76,4%, China 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, motorvoertuigen en onderdelen, ruwe olie, chemicaliën, elektriciteit, duurzame consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn VS 52,2%, China 12,1% , Mexico 6,2% (2016). Hoe rijk is Canada en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $48,100 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 9.4%.


Kaart van CanadaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy