Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Centraal-Afrikaanse Republiek

Atlas of World: Centraal-Afrikaanse Republiek. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Centraal-Afrikaanse Republiek.

Hoofdpagina - Afrika - Centraal-Afrikaanse Republiek

Informatie over Centraal-Afrikaanse Republiek

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Centraal-Afrikaanse Republiek. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Centraal-Afrikaanse Republiek. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Centraal-Afrikaanse Republiek hier:

Centraal-Afrikaanse Republiek - Overzicht:

Wat moet je weten over Centraal-Afrikaanse Republiek? Laten we beginnen met dit: De voormalige Franse kolonie Ubangi-Shari werd de onafhankelijkheid van de Centraal-Afrikaanse Republiek in 1960. Na drie tumultueuze decennia van wanbestuur - meestal door militaire regeringen - werd het burgerbestuur in 1993 vastgelegd maar duurde het slechts een decennium. In maart 2003 werd president Ange-Felix Patasse afgezet in een militaire coup geleid door generaal Francois Bozize, die een overgangsregering oprichtte. Verkiezingen in 2005 bevestigden generaal Bozize als president; hij werd in 2011 herkozen in stemmen die algemeen als gebrekkig werden beschouwd. De overheid heeft nog steeds geen volledige controle over het platteland, waar wetteloosheid aanhoudt. Verschillende rebellengroepen sloten zich begin december 2012 bij elkaar om een ​​reeks aanvallen uit te voeren waardoor ze de controle kregen over talrijke steden in het noorden en midden van het land. De rebellen - niet blij met Bozize ' s overheid - nam begin januari 2013 deel aan vredesbesprekingen, wat resulteerde in een coalitieregering inclusief het leiderschap van de rebellie. In maart 2013 loste de coalitieregering op, rebellen grepen de hoofdstad en president Bozize vluchtte het land uit. Rebellenleider Michel Djotodia nam het presidentschap aan en de volgende maand vestigde hij een Nationale Overgangsraad (CNT). In januari 2014 verkoos de CNT Catherine Samba-panza als interim-president. Verkiezingen voltooid in maart 2016 installeerden onafhankelijke kandidaat Faustin-Archange Touadera als president; hij blijft werken aan vrede tussen de regering en gewapende groeperingen en werkt aan een programma voor ontwapening, demobilisatie, re-integratie en repatriëring (DDRR) om de gewapende groepen opnieuw te integreren in de samenleving.

Geografie van Centraal-Afrikaanse Republiek

Waar op de wereld is Centraal-Afrikaanse Republiek? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, ten noorden van de Democratische Republiek Congo. Het totale gebied van Centraal-Afrikaanse Republiek is 622,984 km2, waarvan 622,984 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: uitgestrekt, plat tot rollend plateau; verspreide heuvels in noordoosten en zuidwesten. Het laagste punt van Centraal-Afrikaanse Republiek is Oubangui-rivier 335 m, het hoogste punt Mont Ngaoui 1.410 m. En het klimaat is tropisch; warme, droge winters; milde tot hete, natte zomers,.


Inwoners van Centraal-Afrikaanse Republiek

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Centraal-Afrikaanse Republiek wonen. Het nummer is: 5,625,118. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Baya 33%, Banda 27%, Mandjia 13%, Sara 10%, Mboum 7%, M'Baka 4%, Yakoma 4%, andere 2%. Wat zijn de talen in Centraal-Afrikaanse Republiek? Frans (officieel), Sangho (lingua franca en nationale taal), stamtalen. En de religies: inheemse overtuigingen 35%, protestant 25%, rooms-katholiek 25%, moslim 15%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 52.8 jaar. Waar wonen de mensen in Centraal-Afrikaanse Republiek? Hier: meerderheid van de inwoners woont in de westelijke en centrale delen van het land, vooral in en rond de hoofdstad Bangui. De belangrijkste stedelijke gebieden van Centraal-Afrikaanse Republiek zijn: Bangui ( kapitaal) 794.000 (2015).

Overheid en economie van Centraal-Afrikaanse Republiek

De hoofdstad van Centraal-Afrikaanse Republiek is Bangui en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 prefecturen (prefecturen, enkelvoud - prefectuur), 2 economische prefecturen (economieën van prefecturen, enkelvoud - prefectuur economique), en 1 commune; Bamingui-Bangoran, Bangui, Basse-Kotto, Haute-Kotto, Haut-Mbomou, Kemo, Lobaye, Mambere-Kadei, Mbomou, Nana-Grebizi, Nana-Mambere, Ombella-Mpoko, Ouaka, Ouham, Ouham-Pende, Sangha- Mbaere, Vakaga. Met betrekking tot de economie van Centraal-Afrikaanse Republiek zijn belangrijke industriële producten goud- en diamantwinning, houtkap, brouwen, suikerraffinage. Belangrijke landbouwproducten zijn Katoen, koffie, tabak, cassave (maniok, tapioca), yams, gierst, maïs, bananen; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn diamant, hout, katoen, koffie en de belangrijkste exportpartners zijn Wit-Rusland 33,5%, Duitsland 15,3%, Frankrijk 14,2%, Tsjaad 12,6%, Kameroen 9,7%, China 8,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, textiel , aardolieproducten, machines, elektrische apparatuur, motorvoertuigen, chemicaliën, farmaceutica en de belangrijkste importpartners zijn Egypte 29,8%, Frankrijk 18,6%, China 6,8%, België 5,7%, Kameroen 5,4% (2016). Hoe rijk is Centraal-Afrikaanse Republiek en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $700 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Centraal-Afrikaanse RepubliekGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy