Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Cookeilanden

Atlas of World: Cookeilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Cookeilanden.


Informatie over Cookeilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Cookeilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Cookeilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Cookeilanden hier:

Cookeilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Cookeilanden? Laten we beginnen met dit: Vernoemd naar Captain COOK, die hen in 1770 zag, werden de eilanden in 1888 een Brits protectoraat. Tegen 1900 werd de administratieve controle overgedragen aan Nieuw-Zeeland; in 1965 kozen de bewoners voor zelfbestuur in vrije associatie met Nieuw-Zeeland. De emigratie van geschoolde arbeidskrachten naar Nieuw-Zeeland, overheidstekorten en beperkte natuurlijke hulpbronnen zijn van voortdurende zorg.

Geografie van Cookeilanden

Waar op de wereld is Cookeilanden? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Stille Zuidzee, ongeveer halverwege tussen Hawaï en Nieuw-Zeeland. Het totale gebied van Cookeilanden is 236 km2, waarvan 236 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: lage koraalatollen in het noorden; vulkanische, heuvelachtige eilanden in de. Het laagste punt van Cookeilanden is Stille Zuidzee 0 m, het hoogste punt Te Manga 652 m. En het klimaat is tropische oceanische zee; gematigd door passaatwinden; een droog seizoen van april tot november en een vochtiger seizoen van december tot maart.


Inwoners van Cookeilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Cookeilanden wonen. Het nummer is: 9,290 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Maori (Polynesisch) 81,3%, deel Cook Island Maori 6,7%, overig 11,9% (2011 est.). Wat zijn de talen in Cookeilanden? Engels (officieel) 86,4%, Cook Eilanden Maori (Rarotongan) (officieel) 76,2%, andere 8,3%. En de religies: Protestant 62,8% (Cook Islands Christian Church 49,1%, Seventh Day Adventist 7,9%, Assemblies of God 3,7%, Apostolic Church 2,1%), Rooms-katholiek 17 %, Mormon 4,4%, andere 8%, geen 5,6%, geen respons 2,2% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 36.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76 jaar. Waar wonen de mensen in Cookeilanden? Hier: grootste deel van de bevolking is te vinden op het eiland Rarotonga. De belangrijkste stedelijke gebieden van Cookeilanden zijn: dit is onbekend.

Overheid en economie van Cookeilanden

De hoofdstad van Cookeilanden is Avarua en het overheidstype zelfbesturende parlementaire democratie (parlement van de Cookeilanden) in vrije associatie met Nieuw-Zeeland. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen. Met betrekking tot de economie van Cookeilanden zijn belangrijke industriële producten fruitverwerking, toerisme, visserij, kleding, handwerk. Belangrijke landbouwproducten zijn kopra, citrus, ananas, tomaten, bonen, papaja's, bananen, yams, taro, koffie; varkens, pluimvee. De belangrijkste exportgoederen zijn copra, papaja's, verse en ingeblikte citrusvruchten, koffie; vis; parels en parelmoeren; kleding, en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn levensmiddelen, textiel, brandstoffen, hout, kapitaalgoederen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Cookeilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $12,300 (2010 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van CookeilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy