Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Curaçao

Atlas av Verden: Curaçao. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Curaçao.


Informasjon om Curaçao

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Curaçao. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Curaçao. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Curaçao her:

Curaçao - Oversikt:

Hva bør du vite om Curaçao? La oss starte med dette: Opprinnelig bosatt av Arawak indianer, ble Curaçao beslaglagt av nederlandsk i 1634 sammen med naboøya Bonaire. Når sentrum av den karibiske slavehandelen var, ble Curaçao hardt rammet økonomisk ved avskaffelsen av slaveriet i 1863. Dens velstand (og den nærliggende Aruba) ble restaurert tidlig i det 20. århundre med byggingen av Isla Refineria for å betjene den nyoppdagede Venezuelanske oljefelt. I 1954 ble Curacao og flere andre hollandske karibiske eiendeler omorganisert som De nederlandske Antillene, en del av Kongeriket Nederland. I folkeavstemningene i 2005 og 2009 stemte borgerne i Curacao for å bli et selvstyrende land i Kongeriket Nederland. Endringen i status ble effektiv i oktober 2010 med oppløsning av De nederlandske Antillene.

Geografi av Curaçao

Hvor på kloden er Curaçao? Plasseringen av dette landet er Karibien, en øy i Det karibiske hav, 55 km utenfor kysten av Venezuela. Totalt areal på Curaçao er 444 km2, hvorav 444 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: generelt lavt, kupert terreng. Det laveste punktet på Curaçao er Karibiske hav 0 m, det høyeste punktet Mt. Christoffel 372 m. Og klimaet er tropisk havklima, forbedret av nordøstlige vindvind, resulterer i milde temperaturer; semiarid med gjennomsnittlig nedbør på 60 cm / ja.


Innbyggere av Curaçao

La oss se hvor mange mennesker bor i Curaçao. Nummeret er: 149,648 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Afro-karibiske flertall; Nederlandsk, fransk, latinamerikansk, østasiatisk, sydasiatisk, jødiske minoriteter. Hva er språkene i Curaçao? Papiamento (offisielt) (et kreolsk språk som er en blanding av portugisisk, spansk, nederlandsk, engelsk og i mindre grad fransk, samt elementer av afrikanske språk og Arawaks språk) 81,2%, nederlandsk ) 8%, spansk 4%, engelsk (offisiell) 2,9%, andre 3,9% (2001-folketelling). Og religioner: romersk-katolsk 72,8%, pinsedag 6,6%, protestant 3,2%, adventist 3%, Jehovas vitne 2%, evangelisk 1,9%, andre 3,8 %, ingen 6%, uspesifisert 0,6% (2011 est). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 36.1 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 78.5 år. Hvor bor folk i Curaçao? Her: største konsentrasjon på øya er Willemstad; mindre bosetninger nær kysten finner du over hele øya, spesielt i nordvest. De store byområdene av Curaçao er: Willemstad (hovedstad) 145 000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Curaçao

Hovedstaden Curaçao er Willemstad og regjeringen type parlamentarisk demokrati. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - ingen (del av Kongeriket Nederland). Når det gjelder økonomien til Curaçao, er viktige industriprodukter fruktturisme, petroleumsraffinering, petroleumsforsendelse, lysproduksjon, finans og forretningstjenester. Viktige landbruksprodukter er Aloe, sorghum, peanøtter, grønnsaker, tropisk. De viktigste eksportvarene er petroleumsprodukter og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er råolje, mat, produserer og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Curaçao og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $15,000 (2004 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: dette er ukjent.


Kart over CuraçaoGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet