Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Curaçao

Atlas of World: Curaçao. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Curaçao.


Informatie over Curaçao

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Curaçao. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Curaçao. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Curaçao hier:

Curaçao - Overzicht:

Wat moet je weten over Curaçao? Laten we beginnen met dit: Oorspronkelijk gevestigd door Arawak-indianen, werd Curaçao door de Nederlanders in 1634 samen met het naburige eiland Bonaire in beslag genomen. Eens het centrum van de Caraïbische slavenhandel werd Curaçao economisch zwaar getroffen door de afschaffing van de slavernij in 1863. De welvaart (en die van het naburige Aruba) werd in het begin van de 20e eeuw hersteld met de bouw van de Isla Refineria voor de nieuw ontdekte Venezolaanse olievelden. In 1954 werden Curacao en diverse andere Caribische bezittingen gereorganiseerd als de Nederlandse Antillen, een deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens referenda in 2005 en 2009 stemden de inwoners van Curaçao om een ​​autonoom land te worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De statuswijziging trad in oktober 2010 in werking met de ontbinding van de Nederlandse Antillen.

Geografie van Curaçao

Waar op de wereld is Curaçao? De locatie van dit land is Caraïben, een eiland in de Caribische Zee, 55 km voor de kust van Venezuela. Het totale gebied van Curaçao is 444 km2, waarvan 444 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laag, heuvelachtig terrein. Het laagste punt van Curaçao is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Mt. Christoffel 372 m. En het klimaat is tropisch zeeklimaat, verbeterd door noordoost passaatwinden, resulteert in milde temperaturen; half helder met gemiddelde regenval van 60 cm / jaar gemiddeld.


Inwoners van Curaçao

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Curaçao wonen. Het nummer is: 149,648 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Afro-Caribische meerderheid; Nederlandse, Franse, Latijns-Amerikaanse, Oost-Aziatische, Zuid-Aziatische, Joodse minderheden. Wat zijn de talen in Curaçao? Papiamento (officieel) (een creoolse taal die een mix is ​​van Portugees, Spaans, Nederlands, Engels en, in mindere mate, Frans, evenals elementen van Afrikaanse talen en de taal van de Arawak) 81,2%, Nederlands (officieel ) 8%, Spaans 4%, Engels (officieel) 2,9%, andere 3,9% (volkstelling van 2001). En de religies: Rooms-katholiek 72,8%, Pinksteren 6,6%, Protestants 3,2%, Adventist 3%, Jehovah's Getuige 2%, Evangelisch 1,9%, overig 3,8 %, geen 6%, niet gespecificeerd 0,6% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 36.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 78.5 jaar. Waar wonen de mensen in Curaçao? Hier: grootste concentratie op het eiland is Willemstad; kleinere nederzettingen aan de kust zijn overal op het eiland te vinden, met name in het noordwesten. De belangrijkste stedelijke gebieden van Curaçao zijn: Willemstad (hoofdstad) 145.000 (2014).

Overheid en economie van Curaçao

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad en het overheidstype parlementaire democratie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (deel van het Koninkrijk der Nederlanden). Met betrekking tot de economie van Curaçao zijn belangrijke industriële producten fruittoerisme, aardolieraffinage, petroleumoverslag, lichte productie, financiële en zakelijke dienstverlening. Belangrijke landbouwproducten zijn Aloë, sorghum, pinda's, groenten, tropisch. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolieproducten en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn aardolieproducten, voedingsmiddelen, produceert en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Curaçao en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $15,000 (2004 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: dit is onbekend.


Kaart van CuraçaoGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy