Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Den dominikanske republikk

Atlas av Verden: Den dominikanske republikk. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Den dominikanske republikk.

Hovedside - Mellom-Amerika - Den dominikanske republikk

Informasjon om Den dominikanske republikk

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Den dominikanske republikk. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Den dominikanske republikk. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Den dominikanske republikk her:

Den dominikanske republikk - Oversikt:

Hva bør du vite om Den dominikanske republikk? La oss starte med dette: Taino - innfødte innbyggere i Hispaniola før Europas ankomst - delte øya inn i fem høvdinger og territorier. Christopher Columbus utforsket og hevdet øya på sin første reise i 1492; det ble et springbrett for spansk erobring av Karibia og det amerikanske fastlandet. I 1697 anerkjente Spania fransk dominion over den vestlige tredje delen av øya, som i 1804 ble Haiti. Resten av øya, da da kjent som Santo Domingo, forsøkte å oppnå sin egen uavhengighet i 1821, men ble erobret og styrt av haitians i 22 år; Den oppnådde endelig uavhengighet som Den dominikanske republikk i 1844. I 1861 kom dominikerne frivillig tilbake til det spanske imperiet, men to år senere lanserte de en krig som gjenopprettet uavhengigheten i 1865. En arv av urokkelig, for det meste ikke-representative regjering fulgt, avkortet av diktaturet til Rafael Leonidas Trujillo fra 1930 til 1961. Juan Bosch ble valgt til president i 1962, men ble deponert i et militærkupp i 1963. I 1965 ledet USA en inngrip midt i en borgerkrig utløst av et opprør for å gjenopprette Bosch. I 1966 beseiret Joaquin Balaguer Bosch i presidentvalget. Balaguer opprettholdt et kraftig grep i de neste 30 årene da internasjonal reaksjon på feilvalg tvang ham til å begrense sitt løpetid i 1996. Siden da har det blitt avholdt ordinære konkurransevalg der opposisjonskandidater har vunnet presidentskapet. Tidligere president Leonel Fernandez Reyna (første semester 1996-2000) vant valg til et nytt begrep i 2004 etter en konstitusjonell endring slik at presidenter kan tjene mer enn ett begrep, og ble senere reelected til en annen påfølgende periode. I 2012 ble Danilo Medina Sanchez president; Han ble gjenvalgt i 2016.

Geografi av Den dominikanske republikk

Hvor på kloden er Den dominikanske republikk? Plasseringen av dette landet er Karibien, østlige to tredjedeler av øya Hispaniola, mellom Karibiskehavet og Nord-Atlanterhavet, øst for Haiti. Totalt areal på Den dominikanske republikk er 48,670 km2, hvorav 48,320 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: høye fjell og fjell med friske daler. Det laveste punktet på Den dominikanske republikk er Lago Enriquillo -46 m, det høyeste punktet Pico Duarte 3,098 m. Og klimaet er tropisk maritimt; liten sesongmessig temperaturvariasjon; sesongmessig variasjon i nedbørsmassasje med.


Innbyggere av Den dominikanske republikk

La oss se hvor mange mennesker bor i Den dominikanske republikk. Nummeret er: 10,734,247 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? blandet 70,4% (mestizo / indio 58%, mulatt 12,4%), svart 15,8%, hvit 13,5%, andre 0,3%. Hva er språkene i Den dominikanske republikk? spansk (offisiell). Og religioner: romersk-katolske 95%, andre 5%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 28.1 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 78.3 år. Hvor bor folk i Den dominikanske republikk? Her: kyst utvikling er betydelig, spesielt i de sørlige kystnære slettene og Cibao-dalen, hvor befolkningstettheten er høyest; mindre befolkningsklynger finnes i de indre fjellene (Cordillera Central). De store byområdene av Den dominikanske republikk er: Santo Domingo (hovedstaden) 2.945 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Den dominikanske republikk

Hovedstaden Den dominikanske republikk er Santo Domingo og regjeringen type presidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 10 regioner regiones, singular - region); Cibao Nordeste, Cibao Noroeste, Cibao Norte, Cibao Sur, El Valle, Enriquillo, Higuamo, Ozama, Valdesia, Yuma. Når det gjelder økonomien til Den dominikanske republikk, er viktige industriprodukter turisme, sukkerforedling, gullgruvedrift, tekstiler, sement, tobakk, elektriske komponenter, medisinsk utstyr. Viktige landbruksprodukter er Kakao, tobakk, sukkerrør, kaffe, bomull, ris, bønner, poteter, mais, bananer; oksekjøtt, griser, meieriprodukter, biff, egg. De viktigste eksportvarene er gull, sølv, kakao, sukker, kaffe, tobakk, kjøtt, forbruksvarer og de viktigste eksportpartnerne er US 47,3%, Haiti 12%, Canada 7,8%, India 6,2% (2016). De viktigste importvarene er petroleum, matvarer, bomull og tekstiler, kjemikalier og legemidler og de viktigste importpartnerne er USA 40,4%, Kina 12,5%, Mexico 5,2%. Hvor rik er Den dominikanske republikk og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $17,000 (2017 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 30.5% (2016 anslag).


Kart over Den dominikanske republikkGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern