Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Dominicaanse Republiek

Atlas of World: Dominicaanse Republiek. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Dominicaanse Republiek.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Dominicaanse Republiek

Informatie over Dominicaanse Republiek

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Dominicaanse Republiek. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Dominicaanse Republiek. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Dominicaanse Republiek hier:

Dominicaanse Republiek - Overzicht:

Wat moet je weten over Dominicaanse Republiek? Laten we beginnen met dit: De Taino - inheemse bewoners van Hispaniola voorafgaand aan de komst van de Europeanen - verdeelde het eiland in vijf chiefdoms en territoria. Christopher Columbus onderzocht en claimde het eiland tijdens zijn eerste reis in 1492; het werd een springplank voor de Spaanse verovering van het Caribisch gebied en het Amerikaanse vasteland. In 1697 erkende Spanje de Franse heerschappij over het westelijke derde deel van het eiland, dat in 1804 Haïti werd. De rest van het eiland, toen bekend als Santo Domingo, streefde naar een eigen onafhankelijkheid in 1821, maar werd 22 jaar lang veroverd en geregeerd door de Haïtianen; het bereikte uiteindelijk de onafhankelijkheid als de Dominicaanse Republiek in 1844. In 1861 keerden de Dominicanen vrijwillig terug naar het Spaanse rijk, maar twee jaar later startten ze een oorlog die de onafhankelijkheid in 1865 herstelde. Een erfenis van onrustige, meestal niet-representatieve regel gevolgd, afgetopt door de dictatuur van Rafael Leonidas Trujillo van 1930 tot 1961. Juan Bosch werd in 1962 tot president gekozen, maar werd in 1963 in een militaire coup afgezet. In 1965 leidde de VS een interventie in het midden van een burgeroorlog aangewakkerd door een opstand om Bosch te herstellen. In 1966 versloeg Joaquin Balaguer Bosch bij de presidentsverkiezingen. Balaguer behield het grootste deel van de volgende 30 jaar een stevige greep op de macht toen de internationale reactie op gebrekkige verkiezingen hem dwong zijn termijn in 1996 te bekorten. Sindsdien zijn er regelmatig competitieve verkiezingen gehouden waarbij oppositiekandidaten het voorzitterschap hebben gewonnen. Voormalig president Leonel Fernandez Reyna (eerste termijn 1996-2000) won in 2004 een nieuwe termijn na een grondwetswijziging waardoor presidenten meer dan één termijn konden dienen, en werd later herkozen tot een tweede opeenvolgende periode. In 2012 werd Danilo Medina Sanchez president; hij werd herkozen in 2016.

Geografie van Dominicaanse Republiek

Waar op de wereld is Dominicaanse Republiek? De locatie van dit land is Caraïben, oostelijk twee derde van het eiland Hispaniola, tussen de Caribische zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van Haïti. Het totale gebied van Dominicaanse Republiek is 48,670 km2, waarvan 48,320 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: ruige hooglanden en bergen afgewisseld met vruchtbare valleien. Het laagste punt van Dominicaanse Republiek is Lago Enriquillo -46 m, het hoogste punt Pico Duarte 3.098 m. En het klimaat is tropische zee; weinig seizoensgebonden temperatuurvariatie; seizoensgebonden variatie in regenval.


Inwoners van Dominicaanse Republiek

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Dominicaanse Republiek wonen. Het nummer is: 10,734,247 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? gemengd 70,4% (mestizo / indio 58%, mulat 12,4%), zwart 15,8%, wit 13,5%, andere 0,3%. Wat zijn de talen in Dominicaanse Republiek? Spaans (officieel). En de religies: rooms-katholiek 95%, overig 5%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 78.3 jaar. Waar wonen de mensen in Dominicaanse Republiek? Hier: ontwikkeling van de kust is betekenisvol, vooral in de zuidelijke kustvlakten en de Cibao-vallei, waar de bevolkingsdichtheid het hoogst is; kleinere bevolkingsgroepen bestaan ​​in het binnenland bergen (Cordillera Central). De belangrijkste stedelijke gebieden van Dominicaanse Republiek zijn: Santo Domingo (hoofdstad) 2.945 miljoen (2015).

Overheid en economie van Dominicaanse Republiek

De hoofdstad van Dominicaanse Republiek is Santo Domingo en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 regio's ( regiones, singulier - regio); Cibao Nordeste, Cibao Noroeste, Cibao Norte, Cibao Sur, El Valle, Enriquillo, Higuamo, Ozama, Valdesia, Yuma. Met betrekking tot de economie van Dominicaanse Republiek zijn belangrijke industriële producten , suikerverwerking, goudwinning, textiel, cement, tabak, elektrische componenten, medische hulpmiddelen. Belangrijke landbouwproducten zijn Cacao, tabak, suikerriet, koffie, katoen, rijst, bonen, aardappelen, maïs, bananen; runderen, varkens, zuivelproducten, rundvlees, eiertoerisme. De belangrijkste exportgoederen zijn goud, zilver, cacao, suiker, koffie, tabak, vlees, consumptiegoederen en de belangrijkste exportpartners zijn VS 47,3%, Haïti 12%, Canada 7,8%, India 6,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolie, voedingsmiddelen, katoen en stoffen, chemicaliën en farmaceutische producten en de belangrijkste importpartners zijn VS 40,4%, China 12,5%, Mexico 5,2% (2016). Hoe rijk is Dominicaanse Republiek en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $17,000 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 30.5% (2016 schatting).


Kaart van Dominicaanse RepubliekGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy