Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Dominica

Atlas of World: Dominica. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Dominica.


Informatie over Dominica

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Dominica. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Dominica. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Dominica hier:

Dominica - Overzicht:

Wat moet je weten over Dominica? Laten we beginnen met dit: Dominica was de laatste van de Caribische eilanden die door Europeanen werd gekoloniseerd, voornamelijk vanwege het felle verzet van de inheemse Caraïben. Frankrijk staakte in 1763 het bezit aan Groot-Brittannië, dat het eiland in 1805 koloniseerde. In 1980, twee jaar na de onafhankelijkheid, verbeterden Dominica's fortuinen toen een corrupte en tirannieke administratie werd vervangen door die van Mary Eugenia Charles, de eerste vrouwelijke premier in het Caribisch gebied , die 15 jaar in functie was. Op 18 september 2017 trok de orkaan Maria het eiland over en veroorzaakte grote schade aan structuren, wegen, communicatie en de stroomtoevoer en grotendeels aan het vernietigen van kritieke landbouwgebieden.

Geografie van Dominica

Waar op de wereld is Dominica? De locatie van dit land is Caraïben, eiland tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ongeveer halverwege tussen Puerto Rico en Trinidad en Tobago. Het totale gebied van Dominica is 751 km2, waarvan 751 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: ruige bergen van vulkanische oorsprong. Het laagste punt van Dominica is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Mourne Diablotins 1.447 m. En het klimaat is tropisch; gematigd door noordoost passaatwinden; zware regenval.


Inwoners van Dominica

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Dominica wonen. Het nummer is: 73,897 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 86.6%, gemengd 9.1%, inheemse 2.9%, andere 1.3%, niet gespecificeerd 0.2% (2001 est.). Wat zijn de talen in Dominica? Engels (officieel), Frans patois. En de religies: Rooms-katholiek 61,4%, protestant 28,6% (inclusief evangelische 6,7%, zevende dag adventist 6,1%, pinkstervet 5,6%, baptist 4,1%, methodist 3,7%, kerk van God 1,2%, andere 1,2%), rastafarian 1,3%, Jehovah's getuige 1,2 %, andere 0,3%, geen 6,1%, niet-gespecificeerd 1,1% (2001 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 33.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.2 jaar. Waar wonen de mensen in Dominica? Hier: bevolking is mosly geclusterd langs de kust, met ongeveer een derde woont in de parochie van St. George, in of rond de hoofdstad van Roseau; het vulkanische binnenland is dunbevolkt. De belangrijkste stedelijke gebieden van Dominica zijn: Roseau (hoofdstad) 15.000 (2014).

Overheid en economie van Dominica

De hoofdstad van Dominica is Roseau en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 parochies; Saint Andrew, Saint David, Saint George, Saint John, Saint Joseph, Saint Luke, Saint Mark, Saint Patrick, Saint Paul, Saint Pete. Met betrekking tot de economie van Dominica zijn belangrijke industriële producten , kokosolie, toerisme, kopra, meubels, cementblokken, schoenen. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, citrus, mango's, wortelgewassen, kokosnoten, cacaozeep. De belangrijkste exportgoederen zijn Bananen, zeep, laurierolie, groenten, grapefruit, sinaasappels en de belangrijkste exportpartners zijn Trinidad en Tobago 15,4%, Jamaica 13,3%, Saoedi-Arabië 13%, St. Kitts en Nevis 11,8%, Guyana 9,3%, Barbados 5,1%, VS 5,1%, Antigua en Barbuda 4,5%, Egypte 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn gefabriceerde goederen, machines en uitrusting, voedsel, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn VS 23,4%, Trinidad en Tobago 18,1%, Italië 8,7%, VK 5,4% (2016). Hoe rijk is Dominica en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $12,000 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 29% (2009 schatting).


Kaart van DominicaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy