Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Duitsland

Atlas of World: Duitsland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Duitsland.

Hoofdpagina - Europa - Duitsland

Informatie over Duitsland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Duitsland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Duitsland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Duitsland hier:

Duitsland - Overzicht:

Wat moet je weten over Duitsland? Laten we beginnen met dit: Als Europa's grootste economie en op één na meest bevolkte natie (na Rusland), is Duitsland een belangrijk lid van de economische, politieke en verdedigingsorganisaties van het continent. Europese machtsstrijd ondergedompeld Duitsland in twee verwoestende wereldoorlogen in de eerste helft van de 20e eeuw en verliet het land bezet door de zegevierende geallieerde machten van de VS, het VK, Frankrijk en de Sovjet-Unie in 1945. Met de komst van de Koude Oorlog , twee Duitse staten werden gevormd in 1949: de West-Duitse Bondsrepubliek (BRD) en de Oost-Duitse Democratische Republiek (DDR). De democratische FRG verankerde zich in belangrijke westerse economische en veiligheidsorganisaties, de EG, die de EU en de NAVO werd, terwijl de communistische DDR aan de frontlinie stond van het door de Sovjetmacht geleide Warschaupact. De neergang van de USSR en het einde van de Koude Oorlog zorgden voor Duitse hereniging in 1990. Sindsdien heeft Duitsland aanzienlijke middelen besteed om de oostelijke productiviteit en lonen naar westerse maatstaven te brengen. In januari 1999 introduceerden Duitsland en 10 andere EU-landen een gemeenschappelijke Europese wisselkoers, de euro.

Geografie van Duitsland

Waar op de wereld is Duitsland? De locatie van dit land is Midden-Europa, grenzend aan de Oostzee en de Noordzee, tussen Nederland en Polen, ten zuiden van Denemarken. Het totale gebied van Duitsland is 357,022 km2, waarvan 348,672 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laaglanden in het noorden, hooglanden in het centrum, Beierse Alpen in het zuiden. Het laagste punt van Duitsland is Neuendorf bei Wilster -3.5 m, het hoogste punt Zugspitze 2.963 m. En het klimaat is gematigd en zee; koele, bewolkte, natte winters en zomers; af en toe warme berg (foehn) wind.


Inwoners van Duitsland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Duitsland wonen. Het nummer is: 80,594,017 (7/2017 schatting). Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? Duits 91,5%, Turks 2,4%, andere 6,1% (grotendeels samengesteld uit Pools, Italiaans, Roemeens, Syrisch en Grieks). Wat zijn de talen in Duitsland? Duits (officieel). En de religies: rooms-katholiek 29%, protestant 27%, moslim 4,4%, orthodox christen 1,9%, andere 1,7%, geen of leden van niet-geregistreerde religieuzen groepen 36% (2015 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 47.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.8 jaar. Waar wonen de mensen in Duitsland? Hier: meest bevolkte land van Europa; een vrij gelijkmatige verdeling in het grootste deel van het land, met stedelijke gebieden die grotere en dichtere bevolkingen aantrekken, vooral in het meest westelijke deel van de industriële staat Noordrijn-Westfalen,. De belangrijkste stedelijke gebieden van Duitsland zijn: Berlijn (hoofdstad) 3,563 miljoen; Hamburg 1,831 miljoen; München 1,438 miljoen; Keulen 1.037 miljoen (2015).

Overheid en economie van Duitsland

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn en het overheidstype Federale parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 16 staten (Laender, singular - Land); Baden-Wuerttemberg, Bayern (Beieren), Berlijn, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen (Hessen), Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg-Voorpommeren), Niedersachsen (Nedersaksen), Nordrhein-Westfalen (Noord-Rijnland-Westfalen), Rheinland- Pfalz (Rijnland-Palts), Saarland, Sachsen (Saksen), Sachsen-Anhalt (Saksen-Anhalt), Sleeswijk-Holstein, Thüeringen (Thüringen); opmerking - Bayern, Sachsen en Thueringen verwijzen naar zichzelf als vrije staten (Freistaaten, enkelvoud - Freistaat), terwijl Hamburg er trots op is een Vrije en Hanzestad te zijn (Freie und Hansestadt). Met betrekking tot de economie van Duitsland zijn belangrijke industriële producten tot 's werelds grootste en meest technologisch geavanceerde producenten van ijzer, staal, kolen, cement, chemicaliën, machines, voertuigen, gereedschapswerktuigen, elektronica, auto's, voedsel en dranken, scheepsbouw, textiel. Belangrijke landbouwproducten zijn aardappelen, tarwe, gerst, suikerbieten, fruit, kool; melkproducten; runderen, varkens en pluimvee behoren. De belangrijkste exportgoederen zijn motorvoertuigen, machines, chemicaliën, computer- en elektronische producten, elektrische apparatuur, farmaceutische producten, metalen, transportmiddelen, levensmiddelen, textiel, rubber en plastic producten en de belangrijkste exportpartners zijn VS 8,9%, Frankrijk 8,4%, VK 7,1%, Nederland 6,5%, China 6,4%, Italië 5,1%, Oostenrijk 5%, Polen 4,5%, Zwitserland 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, gegevensverwerkende apparatuur, voertuigen, chemicaliën, olie en gas, metalen, elektrische apparatuur, geneesmiddelen, levensmiddelen, landbouwproducten en de belangrijkste importpartners zijn Nederland 13,3%, China 7,3%, Frankrijk 7,3%, België 6,1%, Italië 5,5%, Polen 5,2%, Tsjechisch Republiek 4,7%, VS 4,6%, Zwitserland 4,4%, Oostenrijk 4,4%, VK 4,1% (2016). Hoe rijk is Duitsland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $50,200 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 16.7% (2015 schatting).


Kaart van DuitslandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy