Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Ecuador

Atlas of World: Ecuador. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Ecuador.


Informatie over Ecuador

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Ecuador. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Ecuador. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Ecuador hier:

Ecuador - Overzicht:

Wat moet je weten over Ecuador? Laten we beginnen met dit: Wat nu Ecuador is, maakte deel uit van het noordelijke Inca-rijk tot de Spaanse verovering in 1533. Quito werd een zetel van de Spaanse koloniale overheid in 1563 en onderdeel van de Viceroyalty van Nieuw Granada in 1717. De gebieden van de Onderkoninkrijk - Nieuw Granada (Colombia) , Venezuela en Quito - bereikten hun onafhankelijkheid tussen 1819 en 1822 en vormden een federatie die bekend staat als Gran Colombia. Toen Quito zich in 1830 terugtrok, veranderde de traditionele naam in het voordeel van de 'Republiek van de evenaar'. Tussen 1904 en 1942 verloor Ecuador gebieden in een reeks conflicten met zijn buren. Een grensoorlog met Peru die in 1995 oplaaide, werd in 1999 opgelost. Hoewel Ecuador in 2004 30 jaar burgerlijk bestuur bekroonde, werd de periode gekenmerkt door politieke instabiliteit. Protesten in Quito droegen bij aan de tussentijdse uitdrijving van drie van Ecuador ' s laatste vier democratisch gekozen presidenten. Eind 2008 keurden de kiezers een nieuwe grondwet goed, de 20e sinds Ecuador, die onafhankelijk werd. Algemene verkiezingen werden gehouden in april 2017 en kiezers verkozen president Lenin Moreno.

Geografie van Ecuador

Waar op de wereld is Ecuador? De locatie van dit land is West-Zuid-Amerika, grenzend aan de Stille Oceaan op de evenaar, tussen Colombia en Peru. Het totale gebied van Ecuador is 283,561 km2, waarvan 276,841 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kustvlakte (costa), inter-Andes centrale hooglanden (sierra) en vlak tot glooiende oostelijke jungle (oriente). Het laagste punt van Ecuador is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Chimborazo 6,267 m. En het klimaat is tropisch langs de kust, en op grotere hoogte koeler landinwaards; tropisch in jungle jungle laagvlakte.


Inwoners van Ecuador

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Ecuador wonen. Het nummer is: 16,290,913 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? mestizo (gemengd Amerindiaans en wit) 71,9%, Montubio 7,4%, Amerindiaans 7%, wit 6,1%, Afro-Koloniaal 4,3%, mulat 1,9%, zwart 1%, andere 0,4% (2010 est.). Wat zijn de talen in Ecuador? Spaans (Castiliaans) 93% (officieel ), Quechua 4,1%, andere inheemse 0,7%, buitenlandse 2,2%. En de religies: rooms-katholieke 74%, evangelische 10,4%, Jehova's getuigenis 1,2%, andere 6,4% (inclusief mormoonse boeddhistische, joodse, spirituele, islamitische, hindoeïstische, inheemse religies, Afrikaans-Amerikaanse religies , Pentecostal), atheïst 7,9%, agnostische 0,1%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 27.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77 jaar. Waar wonen de mensen in Ecuador? Hier: Bijna de helft van de bevolking concentreert zich in het binnenland in de Andes-bassins en valleien van Intermontane, met grote concentraties ook aangetroffen langs de westelijke kuststrook; de regenwouden in het oosten blijven dunbevolkt. De belangrijkste stedelijke gebieden van Ecuador zijn: Guayaquil 2.709 miljoen; Quito (hoofdstad) 1.726 miljoen (2015).

Overheid en economie van Ecuador

De hoofdstad van Ecuador is Quito en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 24 provincies (provincias, enkelvoud - provincia); Azuay, Bolivar, Canar, Carchi, Chimborazo, Cotopaxi, El Oro, Esmeraldas, Galapagos, Guayas, Imbabura, Loja, Los Rios, Manabi, Morona-Santiago, Napo, Orellana, Pastaza, Pichincha, Santa Elena, Santo Domingo de los Tsachilas , Sucumbios, Tungurahua, Zamora-Chinchipe. Met betrekking tot de economie van Ecuador zijn belangrijke industriële producten aardolie, voedselverwerking, textiel, houtproducten, chemicaliën. Belangrijke landbouwproducten zijn bananen, koffie, cacao, rijst, aardappelen, cassave (maniok, tapioca), bakbananen, suikerriet; runderen, schapen, varkens, rundvlees, varkensvlees, zuivelproducten; vis, garnalen; balsahout. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie, bananen, snijbloemen, garnalen, cacao, koffie, hout, vis en de belangrijkste exportpartners zijn US 32,3%, Chili 6,8%, Vietnam 6,6%, Peru 5,6 %, Colombia 4,8%, Rusland 4,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn industriële materialen, brandstoffen en smeermiddelen, niet-duurzame consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn VS 23%, China 19%, Colombia 8%, Brazilië 4,2% (2016). Hoe rijk is Ecuador en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $11,200 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 25.6% (12/2013 est).


Kaart van EcuadorGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy