Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Eritrea

Atlas av Verden: Eritrea. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Eritrea.

Hovedside - Afrika - Eritrea

Informasjon om Eritrea

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Eritrea. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Eritrea. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Eritrea her:

Eritrea - Oversikt:

Hva bør du vite om Eritrea? La oss starte med dette: Etter uavhengighet fra italiensk kolonistyring i 1941 og 10 års britisk administrasjonskontroll etablerte FN Eritrea som en autonom region i etiopisk føderasjon i 1952. Etiopias fullannelse av Eritrea som provins 10 år senere utløst en voldelig 30-årig kamp for uavhengighet som avsluttet i 1991 med eritreanske opprørere som beseiret regjeringskrefter. Eritreere godkjente overveldende uavhengighet i en folkeavstemning i 1993. Isaias Afworki har vært Eritrea eneste president siden uavhengighet; hans regel, spesielt siden 2001, har vært svært autokratisk og repressiv. Hans regjering har skapt et høyt militarisert samfunn ved å forfølge et upopulært program av obligatorisk tjeneste i nasjonal tjeneste, noen ganger ubestemt lengde. En grensekrig på to og et halvt år med Etiopia som brøt ut i 1998, ble avsluttet i FNs regi i desember 2000. En FN-fredsbevarende operasjon ble opprettet som overvåket en 25 km lang midlertidig sikkerhetssone. Eritrea-Etiopias grenseutvalg (EEBC), opprettet i april 2003, ble oppført som "å avgrense og avgrense kolonialkonvensjonsgrensen basert på relevante koloniale traktater (1900, 1902 og 1908) og gjeldende folkerett." EEBC den 30. november 2007 fjernet avgrensningen grensen, og tildelte byen Badme til Eritrea, til tross for Etiopias opprettholder styrker der fra 1998-2000-krigen. Eritrea insisterte på at FN avslutte sitt fredsbevarende oppdrag 31. juli 2008. Eritrea har akseptert EEBCs "virtuelle avgrensning" -avgjørelse og gjentatte ganger oppfordret Etiopia til å fjerne sine tropper. Etiopia har ikke akseptert avgrensningsbeslutningen, og ingen av partene har inngått en meningsfylt dialog for å løse dødsfallet. Eritrea er gjenstand for flere FNs Sikkerhetsrådsresolusjoner (først i 2009 og fornyet årlig) å pålegge en våpenembargo og et reisebud og fryse for enkelte personer på grunn av bevis for at den har støttet væpnede oppositionsgrupper i regionen.

Geografi av Eritrea

Hvor på kloden er Eritrea? Plasseringen av dette landet er Øst-Afrika, som grenser til Rødehavet, mellom Djibouti og Sudan. Totalt areal på Eritrea er 117,600 km2, hvorav 101,000 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: dominert av utvidelse av etiopiske nord-sør trending høylandet, nedover i øst til en kyst ørken slett, på nordvest til kupert terreng og i sørvest til flat-to-rolling plains. Det laveste punktet på Eritrea er nær Kulul innenfor Danakil Depresjon -75 m, det høyeste punktet Soira 3,018 m. Og klimaet er varm, tørr ørkenstrimmel langs Rødehavet; kulere og våtere i de sentrale høylandet (opptil 61 cm av nedbør årlig, tungeste juni til september); semiarid i vestlige åser og lavlandet.


Innbyggere av Eritrea

La oss se hvor mange mennesker bor i Eritrea. Nummeret er: 5,918,919 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? ni anerkjente etniske grupper: Tigrinya 55%, Tigre 30%, Saho 4%, Kunama 2%, Rashaida 2%, Bilen 2%, Andre (Afar, Beni Amir , Nera) 5% (2010 est.). Hva er språkene i Eritrea? Tigrinya (offisiell), arabisk (offisiell), engelsk (offisiell), Tigre, Kunama, Afar, andre kusitiske språk. Og religioner: Muslim, koptisk kristen, romersk katolsk, protestantisk. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 19.7 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 65.2 år. Hvor bor folk i Eritrea? Her: tetthet er høyest i sentrum av landet i og rundt byene Asmara (hovedstaden) og Keren; mindre bosetninger finnes i nord og sør. De store byområdene av Eritrea er: Asmara (hovedstaden) 804 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Eritrea

Hovedstaden Eritrea er Asmara (Asmera) og regjeringen type presidens republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 6 regioner (zobatat, singular - zoba); Anseba, Debub (Sør), Debubawi K'eyih Bahri (Sør-Rødehavet), Gash Barka, Ma'akel (Sentral), Semenawi Keyih Bahri (Nord-Rødehavet). Når det gjelder økonomien til Eritrea, er viktige industriprodukter , drikkevarer, klær og tekstiler, lysproduksjon, salt, sement. Viktige landbruksprodukter er Sorghum, linser, grønnsaker, mais, bomull, tobakk, sisal; husdyr, geiter; fiskeforedling. De viktigste eksportvarene er gull og andre mineraler, husdyr, sorghum, tekstiler, mat, småindustri produserer og de viktigste eksportpartnerne er Kina 57,7%, India 21,9%, Sør-Korea 4,9%, Serbia 4,2% (2016). De viktigste importvarene er maskiner, petroleumsprodukter, matvarer, produserte varer og de viktigste importpartnerne er Kina 18,1%, UAE 15,4%, Saudi Arabia 13,7%, Italia 6,5%, Tyrkia 5,9%, Brasil 5,3%, Belgia 4,1% (2016). Hvor rik er Eritrea og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $1,400 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 50% (2004 anslag).


Kart over EritreaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern