Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Eritrea

Atlas of World: Eritrea. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Eritrea.

Hoofdpagina - Afrika - Eritrea

Informatie over Eritrea

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Eritrea. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Eritrea. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Eritrea hier:

Eritrea - Overzicht:

Wat moet je weten over Eritrea? Laten we beginnen met dit: Na de onafhankelijkheid van de Italiaanse koloniale controle in 1941 en 10 jaar Britse administratieve controle, richtte de VN Eritrea op als een autonome regio binnen de Ethiopische federatie in 1952. Ethiopië's volledige annexatie van Eritrea als een provincie 10 jaar later leidde tot een gewelddadige 30-jarige strijd om onafhankelijkheid die eindigde in 1991 met Eritrese rebellen die regeringsstrijdkrachten versloegen. Eritreërs hebben in een referendum in 1993 overweldigend de onafhankelijkheid goedgekeurd. Isaias Afworki is de enige president van Eritrea sinds de onafhankelijkheid; zijn heerschappij, vooral sinds 2001, is zeer autocratisch en repressief geweest. Zijn regering heeft een sterk gemilitariseerde samenleving geschapen door een impopulair programma van verplichte dienstplicht in de nationale dienst na te streven, soms van onbepaalde duur. Een grensoorlog van twee en een half jaar met Ethiopië die uitbrak in 1998 eindigde onder auspiciën van de VN in december 2000. Er werd een VN-vredesoperatie opgezet die toezicht hield op een 25 km brede tijdelijke veiligheidszone. De Eritrea-Ethiopia Boundary Commission (EEBC), opgericht in april 2003, kreeg de opdracht om de grens van het koloniale verdrag af te bakenen en te afbakenen op basis van pertinente koloniale verdragen (1900, 1902 en 1908) en toepasselijke internationale wetgeving. " De EEBC plaatste op 30 november 2007 op afstand de grens en gaf de stad Badme aan Eritrea, ondanks de handhavingstroepen van Ethiopië aldaar vanaf de tijd van de oorlog 1998-2000. Eritrea drong erop aan dat de VN haar vredesmissie beëindigde op 31 juli 2008. Eritrea heeft de "virtuele afbakening" -beschikking van de EEBC aanvaard en herhaaldelijk Ethiopië opgeroepen om zijn troepen te verwijderen. Ethiopië heeft het demarcatiebesluit niet aanvaard en geen van beide partijen is een zinvolle dialoog aangegaan om de impasse op te lossen. Eritrea is onderworpen aan verschillende Resoluties van de VN-Veiligheidsraad (aanvankelijk in 2009 en jaarlijks vernieuwd) waarbij een wapenembargo en een reisverbod en bevriezing van bezittingen aan bepaalde personen werden opgelegd met het oog op het bewijs dat het gewapende oppositiegroepen in de regio heeft gesteund.

Geografie van Eritrea

Waar op de wereld is Eritrea? De locatie van dit land is Oost-Afrika, grenzend aan de Rode Zee, tussen Djibouti en Sudan. Het totale gebied van Eritrea is 117,600 km2, waarvan 101,000 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: gedomineerd door uitbreiding van de Ethiopische noord-zuid trending highlands, afdaling in het oosten tot een kustvlakte woestijn, in het noordwesten tot heuvelachtig terrein en in het zuidwesten tot vlak-naar-glooiende vlaktes. Het laagste punt van Eritrea is buurt van Kulul in de Danakil Depressie -75 m, het hoogste punt Soira 3.018 m. En het klimaat is hete, droge woestijnstrook langs de kust van de Rode Zee; koeler en natter in de centrale hooglanden (tot 61 cm regen per jaar, zwaarste juni tot september); semi-aride in de westelijke heuvels en laaglanden.


Inwoners van Eritrea

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Eritrea wonen. Het nummer is: 5,918,919 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? negen erkende etnische groepen: Tigrinya 55%, Tigre 30%, Saho 4%, Kunama 2%, Rashaida 2%, Bilen 2%, andere (Afar, Beni Amir , Nera) 5% (2010 est.). Wat zijn de talen in Eritrea? Tigrinya (officieel), Arabisch (officieel), Engels (officieel), Tigre, Kunama, Afar, andere Cushitische talen. En de religies: moslim, Koptisch christen, Rooms-katholiek, protestant. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 65.2 jaar. Waar wonen de mensen in Eritrea? Hier: dichtheid is het hoogst in het centrum van het land in en rond de steden Asmara (hoofdstad) en Keren; kleinere nederzettingen bestaan ​​in het noorden en zuiden van. De belangrijkste stedelijke gebieden van Eritrea zijn: Asmara (hoofdstad) 804.000 (2015).

Overheid en economie van Eritrea

De hoofdstad van Eritrea is Asmara (Asmera) en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 regio's (zobatat, singular - zoba); Anseba, Debub (Zuid), Debubawi K'eyih Bahri (Zuidelijke Rode Zee), Gash Barka, Ma'akel (Central), Semenawi Keyih Bahri (Noordelijke Rode Zee). Met betrekking tot de economie van Eritrea zijn belangrijke industriële producten voedselverwerking, dranken, kleding en textiel, lichte productie, zout, cement. Belangrijke landbouwproducten zijn Sorghum, linzen, groenten, maïs, katoen, tabak, sisal; vee, geiten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn goud en andere mineralen, vee, sorghum, textiel, voedsel, kleine industrie produceert en de belangrijkste exportpartners zijn China 57,7%, India 21,9%, Zuid-Korea 4,9%, Servië 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, aardolieproducten, voedsel, industriële goederen en de belangrijkste importpartners zijn China 18,1%, VAE 15,4%, Saoedi-Arabië 13,7%, Italië 6,5%, Turkije 5,9%, Brazilië 5,3%, België 4,1% (2016). Hoe rijk is Eritrea en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $1,400 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 50% (2004 schatting).


Kaart van EritreaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy