Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Fiji

Atlas of World: Fiji. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Fiji.


Informatie over Fiji

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Fiji. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Fiji. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Fiji hier:

Fiji - Overzicht:

Wat moet je weten over Fiji? Laten we beginnen met dit: Fiji werd in 1970 na bijna een eeuw onafhankelijk als een Britse kolonie. De democratische heerschappij werd onderbroken door twee militaire staatsgrepen in 1987, veroorzaakt door bezorgdheid over een regering die werd beschouwd als gedomineerd door de Indiase gemeenschap (afstammelingen van contractarbeiders die door de Britten in de 19e eeuw naar de eilanden waren gebracht). De staatsgrepen en een grondwet uit 1990 die de inheemse Melanesische controle over Fiji versterkte, leidden tot zware Indiase emigratie; het bevolkingsverlies resulteerde in economische moeilijkheden, maar zorgde ervoor dat Melanesiërs de meerderheid werd. Een nieuwe grondwet aangenomen in 1997 was rechtvaardiger. Vrije en vreedzame verkiezingen in 1999 resulteerden in een regering geleid door een Indo-Fiji, maar een door een burger geleide staatsgreep in 2000 luidde een langdurige periode van politieke onrust in. In 2001 gehouden parlementsverkiezingen voorzagen Fiji van een democratisch gekozen regering onder leiding van premier Laisenia Qarase. In mei 2006 werd Qarase vervangen door een militaire staatsgreep geleid door Commodore Voreqe Bainimarama, die aanvankelijk tot waarnemend president werd benoemd, maar in januari 2007 interim-premier werd. Na jaren van politieke onrust werden in september 2014 lang vertraagde parlementsverkiezingen gehouden die door internationale waarnemers als "geloofwaardig" werden beschouwd en dat resulteerde in de herverkiezing van Bainimarama.

Geografie van Fiji

Waar op de wereld is Fiji? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Stille Zuidzee, ongeveer twee derde van de weg van Hawaï naar Nieuw-Zeeland. Het totale gebied van Fiji is 18,274 km2, waarvan 18,274 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen van vulkanische oorsprong. Het laagste punt van Fiji is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Tomanivi 1.324 m. En het klimaat is tropische zee; slechts lichte seizoensgebonden temperatuurvariatie.


Inwoners van Fiji

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Fiji wonen. Het nummer is: 920,938 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? iTaukei 56,8% (overwegend Melanesisch met een Polynesisch mengsel), Indiaas 37,5%, Rotuman 1,2%, andere 4,5% (Europees, deel Europees, andere Pacific Islanders, Chinees ). Wat zijn de talen in Fiji? Engels (officieel), Fijian (officieel), Hindoestaans. En de religies: protestant 45% (Methodist 34,6%, Assembly of God 5,7%, Seventh Day Adventist 3,9% en Anglican 0,8%), Hindu 27,9%, andere Christian 10,4%, rooms-katholiek 9,1% , Moslim 6,3%, Sikh 0,3%, andere 0,3%, geen 0,8% (2007 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73 jaar. Waar wonen de mensen in Fiji? Hier: Leeft ongeveer 70% van de bevolking op het eiland Viti Levu; ongeveer de helft van de bevolking woont in stedelijke gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Fiji zijn: SUVA (hoofdstad) 176.000 (2014).

Overheid en economie van Fiji

De hoofdstad van Fiji is Suva (op Viti Levu) en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 provincies en 1 afhankelijkheid; Ba, Bua, Cakaudrove, Kadavu, Lau, Lomaiviti, Macuata, Nadroga en Navosa, Naitasiri, Namosi, Ra, Rewa, Rotuma, Serua, Tailevu. Met betrekking tot de economie van Fiji zijn belangrijke industriële producten toerisme, suiker verwerking, kleding, copra, goud, zilver, hout, kleine ambachtelijke bedrijven. Belangrijke landbouwproducten zijn Suikerriet, kokosnoten, cassave (maniok, tapioca), rijst, zoete aardappelen, bananen; runderen, varkens, paarden, geiten; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn suiker, kleding, goud, hout, vis, melasse, kokosolie, minerale wate en de belangrijkste exportpartners zijn VS 21,8%, Australië 18,1% , NZ 8,5%, China 6,2%, Tonga 5,1%, Vanuatu 5,1%, VK 4,5%, Kiribati 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn gefabriceerde goederen, machines en transportmiddelen, aardolieproducten, voedsel, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn NZ 17,1%, Australië 17%, Singapore 15,1%, China 15%, Japan 6,7% (2016). Hoe rijk is Fiji en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $9,900 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 31% (2009 schatting).


Kaart van FijiGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy