Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Frankrijk

Atlas of World: Frankrijk. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Frankrijk.

Hoofdpagina - Europa - Frankrijk

Informatie over Frankrijk

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Frankrijk. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Frankrijk. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Frankrijk hier:

Frankrijk - Overzicht:

Wat moet je weten over Frankrijk? Laten we beginnen met dit: Frankrijk is tegenwoordig een van de modernste landen ter wereld en een leider in Europese landen. Het speelt een invloedrijke mondiale rol als permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, de NAVO, de G-7, de G-20, de EU en andere multilaterale organisaties. Frankrijk sloot zich in 2009 weer aan bij de geïntegreerde militaire commandostructuur van de NAVO en keerde het besluit van DE Gaulle in 1966 om de Franse troepen terug te trekken van de NAVO terug. Sinds 1958 heeft het een hybride presidentieel-parlementair bestuurssysteem opgezet dat bestand is tegen de instabiliteiten die in eerdere, meer zuiver parlementaire administraties werden ervaren. De afgelopen decennia zijn verzoening en samenwerking met Duitsland van cruciaal belang gebleken voor de economische integratie van Europa, inclusief de invoering van een gemeenschappelijke munt, de euro, in januari 1999. In het begin van de 21e eeuw,

Geografie van Frankrijk

Waar op de wereld is Frankrijk? De locatie van dit land is West-Europa, grenzend aan de Golf van Biskaje en het Engelse Kanaal, tussen België en Spanje, ten zuidoosten van het VK; grenzend aan de Middellandse Zee, tussen Italië en Spanje. Het totale gebied van Frankrijk is 643,801 km2; 551,500 km2 (metropolitan France), waarvan 640,427 km2; 549,970 km2 (metropolitan France) land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal vlakke vlaktes of zacht glooiende heuvels in het noorden en westen; rest is bergachtig, vooral de Pyreneeën in het zuiden, de Alpen in het oosten. Het laagste punt van Frankrijk is rivier de Rhône delta -2 m, het hoogste punt Mont Blanc 4.810 m. En het klimaat is over het algemeen koele winters en milde zomers, maar zachte winters en hete zomers langs de Middellandse Zee; zo nu en dan sterke, koude, droge noord-tot-noordwestelijke wind, bekend als mistral,.


Inwoners van Frankrijk

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Frankrijk wonen. Het nummer is: 67,106,161. Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Keltisch en Latijns met Teutoonse, Slavische, Noord-Afrikaanse, Indochinese, Baskische minderheden. Wat zijn de talen in Frankrijk? Frans (officieel) 100%, dalende regionale dialecten en talen (Provençaals, Bretons, Elzassisch, Corsicaans, Catalaans, Baskisch, Vlaams, Occitaans, Picard). En de religies: Christen (overweldigend Rooms-katholiek) 63-66%, moslim 7-9%, Boeddhist 0.5-0.75%, Joodse 0.5-0.75%, overig 0,5-1,0%, geen 23-28%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 41.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.9 jaar. Waar wonen de mensen in Frankrijk? Hier: een groot deel van de bevolking is geconcentreerd in het noorden en zuidoosten; hoewel er veel stedelijke agglomeraties zijn door het hele land, is Parijs verreweg de grootste stad, met Lyon een verre tweede. De belangrijkste stedelijke gebieden van Frankrijk zijn: Parijs (hoofdstad) 10.843 miljoen; Lyon 1,609 miljoen; Marseille-Aix-en-Provence 1.605 miljoen; Lille 1.027 miljoen; Nice-Cannes 967.000; Toulouse 938.000 (2015).

Overheid en economie van Frankrijk

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs en het overheidstype Semi-presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 18 regio's (regio's, enkelvoud - regio); Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comte (Bourgogne-Vrij Provincie), Bretagne (Bretagne), Centre-Val de Loire (Centre-Loire-vallei), Corse (Corsica), Grand Est (Grand East), Guadeloupe, Guyane (Frans-Guyana), Hauts-de-France (Haute-France), Ile-de-France, Martinique, Mayotte, Normandie (Normandië), Nouvelle-Aquitaine (Nieuw-Aquitaine), Occitanie (Occitanië), Pays de la Loire (Lands van de Loire), Provence-Alpes-Côte d'Azur, Réunion. Met betrekking tot de economie van Frankrijk zijn belangrijke industriële producten machines, chemicaliën, auto's, metallurgie, vliegtuigen, elektronica; textiel, voedselverwerking; toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Tarwe, granen, suikerbieten, aardappelen, wijndruiven; rundvlees, zuivelproducten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en transportmiddelen, vliegtuigen, plastics, chemicaliën, farmaceutische producten, ijzer en staal, dranken en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 16%, Spanje 7,6%, VS 7,3%, Italië 7,2%, VK 7%, België 6,8% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, voertuigen, ruwe olie, vliegtuigen, plastics, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 19,3%, België 10,6%, Nederland 7,9%, Italië 7,8%, Spanje 7%, VS 5,8%, China 5,1%, VK 4,2% (2016 ). Hoe rijk is Frankrijk en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $43,600 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 14% (2013 schatting).


Kaart van FrankrijkGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy