Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Frans-Polynesië

Atlas of World: Frans-Polynesië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Frans-Polynesië.

Hoofdpagina - Australië & Oceanië - Frans-Polynesië

Informatie over Frans-Polynesië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Frans-Polynesië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Frans-Polynesië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Frans-Polynesië hier:

Frans-Polynesië - Overzicht:

Wat moet je weten over Frans-Polynesië? Laten we beginnen met dit: De Fransen annexeerden verschillende Polynesische eilandengroepen in de 19e eeuw. In september 1995 wakkerde Frankrijk wijdverspreide protesten aan door het nucleaire testen op het Mururoa-atol te hervatten na een moratorium van drie jaar. De tests werden in januari 1996 stopgezet. De afgelopen jaren is de autonomie van Frans Polynesië aanzienlijk uitgebreid.

Geografie van Frans-Polynesië

Waar op de wereld is Frans-Polynesië? De locatie van dit land is Oceanië, vijf archipels (Archipel des Tuamotu, Iles Gambier, Iles Marquises, Iles Tubuai, Society Islands) in de Zuidelijke Stille Oceaan ongeveer halverwege tussen Zuid-Amerika en Australië. Het totale gebied van Frans-Polynesië is 4,167 km2 (118 islands and atolls; 67 are inhabited), waarvan 3,827 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: mengsel van ruige hoge eilanden en lage eilanden met riffen. Het laagste punt van Frans-Polynesië is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Mont Orohena 2.241 m. En het klimaat is tropisch, maar gematigd.


Inwoners van Frans-Polynesië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Frans-Polynesië wonen. Het nummer is: 287,881 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Polynesische 78%, Chinees 12%, lokaal Frans 6%, grootstedelijk Frans 4%. Wat zijn de talen in Frans-Polynesië? Frans (officieel) 70%, Polynesisch (officieel) 28,2%, andere 1,8% (2012 est.). En de religies: Protestant 54%, rooms-katholiek 30%, andere 10%, geen religie 6%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 31.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.4 jaar. Waar wonen de mensen in Frans-Polynesië? Hier: De meerderheid van de bevolking leeft op de Genootschapseilanden, een van de vijf eilandengroepen met het dichtstbevolkte eiland - Tahiti - met ongeveer 70% van de bevolking van de natie. De belangrijkste stedelijke gebieden van Frans-Polynesië zijn: Papeete (kapitaal) 133.000 (2014 ).

Overheid en economie van Frans-Polynesië

De hoofdstad van Frans-Polynesië is Papeete (gelegen op Tahiti) en het overheidstype Parlementaire democratie (vergadering van Frans-Polynesië); een overzeese collectiviteit van Frankrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 5 administratieve onderverdelingen (onderafdelingen administraties, enkelvoud - administratieve onderafdeling): Iles Australes (Austral Islands), Iles du Vent (Windward Islands), Iles Marquises (Marquesas Eilanden), Iles Sous-le-Vent (Leeward-eilanden), Iles Tuamotu-Gambier; opmerking - de Benedenwindse Eilanden en de Bovenwinden vormen samen de Genootschapseilanden (Iles de la Societe). Met betrekking tot de economie van Frans-Polynesië zijn belangrijke industriële producten toerisme, parels, agrarische verwerking, handwerk, fosfaten. Belangrijke landbouwproducten zijn kokosnoten, vanille, groenten, fruit, koffie; pluimvee, rundvlees, zuivelproducten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn gekweekte parels, kokosproducten, paarlemoer, vanille, haaienvlees en de belangrijkste exportpartners zijn Japan 22,2%, Hongkong 21,7%, Kirgizië 16,8%, Frankrijk 13,3%, VS 12,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn brandstoffen, voedingsmiddelen, machines en uitrusting en de belangrijkste importpartners zijn Frankrijk 28,5%, Zuid-Korea 10,7%, VS 9%, NZ 7,8%, China 7,2%, Singapore 5,9% (2016). Hoe rijk is Frans-Polynesië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $17,000 (2015 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 19.7% (2009 schatting).


Kaart van Frans-PolynesiëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy