Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Gambia

Atlas of World: Gambia. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Gambia.

Hoofdpagina - Afrika - Gambia

Informatie over Gambia

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Gambia. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Gambia. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Gambia hier:

Gambia - Overzicht:

Wat moet je weten over Gambia? Laten we beginnen met dit: Gambia kreeg zijn onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk in 1965. Geografisch omringd door Senegal, vormde het een kortstondige Confederatie van Senegambia tussen 1982 en 1989. In 1991 ondertekenden de twee naties een vriendschaps- en samenwerkingsverdrag, maar sindsdien zijn de spanningen af ​​en toe oplaaien . Yahya Jammeh leidde in 1994 een militaire coup die de president ten val bracht en politieke activiteiten verbood. Een nieuwe grondwet en presidentsverkiezingen in 1996, gevolgd door parlementaire stembiljetten in 1997, voltooiden een nominale terugkeer naar het burgerbestuur. Jammeh werd verkozen tot president in alle volgende verkiezingen, waaronder het meest recent eind 2011. Na 22 jaar van steeds autoritairder bewind, werd president Jammeh verslagen in vrije en eerlijke verkiezingen in december 2016. Wegens het slechte mensenrechtenrecord van The Gambia onder Jammeh, internationale ontwikkelingspartners hadden afstand genomen en de hulp aan het land aanzienlijk verminderd. Deze kanalen kunnen heropenen onder het beheer van de president

Geografie van Gambia

Waar op de wereld is Gambia? De locatie van dit land is West-Afrika, grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan en Senegal. Het totale gebied van Gambia is 11,300 km2, waarvan 10,120 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: overstromingsvlakte van de Gambia Rivier geflankeerd door enkele lage heuvels. Het laagste punt van Gambia is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt naamloze hoogte 53 m. En het klimaat is tropisch; warm, regenseizoen (juni tot november); koeler, droog seizoen (november tot mei).


Inwoners van Gambia

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Gambia wonen. Het nummer is: 2,051,363 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Mandinka / Jahanka 34%, Fulani / Tukulur / Lorobo 22,4%, Wolof 12,6%, Jola / Karoninka 10,7%, Serahuleh 6,6%, Serer 3,2%, Manjago 2,1%, Bambara 1%, Creoolse / Aku Marabout 0,7%, andere 0,9% , niet-Gambiaans 5,2%, geen antwoord 0,6% (2013 est.). Wat zijn de talen in Gambia? Engels (officieel), Mandinka, Wolof, Fula, andere inheemse volkstaal. En de religies: moslim 95,7%, christen 4,2%, geen 0,1%, geen reactie 0,1% (2013 est. ). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 21 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 65.1 jaar. Waar wonen de mensen in Gambia? Hier: Nederzettingen verspreid langs de Gambia-rivier; de grootste gemeenschappen, waaronder de hoofdstad van Banjul, en de grootste stad van het land, Serekunda, zijn te vinden aan de monding van de rivier de Gambia langs de Atlantische kust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Gambia zijn: Banjul (hoofdstad) 504.000 (2015).

Overheid en economie van Gambia

De hoofdstad van Gambia is Banjul en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 5 regio's, 1 stad en 1 gemeente; Banjul, Central River, Kanifing, Lower River, North Bank, Upper River, West Coast. Met betrekking tot de economie van Gambia zijn belangrijke industriële producten pinda's, vis, huiden, toerisme, dranken, assemblage van landbouwmachines, houtbewerking, metaalbewerking, kleding. Belangrijke landbouwproducten zijn Rijst, gierst, sorghum, pinda's, maïs, sesam, cassave (maniok, tapioca), palmpitten; rundvee, schapen, geiten. De belangrijkste exportgoederen zijn pindaproducten, vis, katoenlatex, palmpitten en de belangrijkste exportpartners zijn Mali 36,3%, Guinea 24,5%, Senegal 12,3%, China 11,7%, Guinee-Bissau 5,8% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, fabrikanten, brandstof, machines en transportmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn Cote dIvoire 13%, Brazilië 12,3%, China 11%, België 8,6%, India 5,7%, Spanje 4,7%, Senegal 4,6% (2016). Hoe rijk is Gambia en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $1,700 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 48.4% (2010 schatting).


Kaart van GambiaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy