Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Groot-Brittannië

Atlas of World: Groot-Brittannië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Groot-Brittannië.

Hoofdpagina - Europa - Groot-Brittannië

Informatie over Groot-Brittannië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Groot-Brittannië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Groot-Brittannië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Groot-Brittannië hier:

Groot-Brittannië - Overzicht:

Wat moet je weten over Groot-Brittannië? Laten we beginnen met dit: Het Verenigd Koninkrijk heeft van oudsher een leidende rol gespeeld bij het ontwikkelen van de parlementaire democratie en bij het bevorderen van literatuur en wetenschap. Op zijn hoogtepunt in de 19e eeuw strekte het Britse rijk zich uit over een vierde van het aardoppervlak. De eerste helft van de 20e eeuw zag de kracht van het VK ernstig uitgeput in twee wereldoorlogen en de terugtrekking van de Ierse Republiek uit de unie. De tweede helft was getuige van de ontmanteling van het keizerrijk en het Verenigd Koninkrijk om zichzelf om te bouwen tot een moderne en welvarende Europese natie. Als een van de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en stichtend lid van de NAVO en het Gemenebest, streeft het VK naar een wereldwijde aanpak van het buitenlands beleid. Het Schotse Parlement, de Nationale Assemblee voor Wales en de Noord-Ierse Assemblage werden in 1998 opgericht. Het Verenigd Koninkrijk is sinds zijn toetreding in 1973 een actief lid van de EU, hoewel het ervoor koos buiten de Economische en Monetaire Unie te blijven. Mede gemotiveerd door frustratie bij een afgelegen bureaucratie in Brussel en massale migratie naar het land, hebben Britse burgers op 23 juni 2016 echter net gestemd om de EU te verlaten. Het VK en de EU onderhandelen momenteel over de voorwaarden voor de terugtrekking van het VK en zullen een kader voor hun toekomstige relatie bespreken voorafgaand aan het geplande vertrek uit het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019.

Geografie van Groot-Brittannië

Waar op de wereld is Groot-Brittannië? De locatie van dit land is West-Europa, eilanden - waaronder de noordelijke een-zesde van het eiland Ierland - tussen de Noord-Atlantische Oceaan en de Noordzee; noordwesten van Frankrijk. Het totale gebied van Groot-Brittannië is 243,610 km2, waarvan 241,930 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal ruige heuvels en lage bergen; niveau tot glooiende vlaktes in oost en zuidoosten. Het laagste punt van Groot-Brittannië is De Fens -4 m, het hoogste punt Ben Nevis 1.343 m. En het klimaat is gematigd; gemodereerd door heersende zuidwestenwind over de Noord-Atlantische stroom; meer dan de helft van de dagen zijn bewolkt,.


Inwoners van Groot-Brittannië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Groot-Brittannië wonen. Het nummer is: 64,769,452 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Wit 87,2%, zwart / Afrikaans / Caraïbisch / zwart Brits 3%, Aziatisch / Aziatisch Brits: Indiaas 2,3%, Aziatisch / Aziatisch Brits: Pakistaans 1,9%, gemengd 2%, overig 3,7% (2011 est.). Wat zijn de talen in Groot-Brittannië? Engels. En de religies: Christen (inclusief anglicaans, rooms-katholiek, presbyteriaans, methodistisch) 59,5%, moslim 4,4%, hindoe 1,3%, andere 2%, niet-gespecificeerd 7,2%, geen 25,7% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 40.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.8 jaar. Waar wonen de mensen in Groot-Brittannië? Hier: de kern van de bevolking ligt in en rond Londen, met significante clusters in het midden van Groot-Brittannië rond Manchester en Liverpool, in de Schotse laaglanden tussen Endinburgh en Glasgow, Zuid-Wales in en rond Cardiff, en het verre oosten van Noord-Ierland met als centrum Belfast City. De belangrijkste stedelijke gebieden van Groot-Brittannië zijn: (hoofdstad ) 10,313 miljoen; Manchester 2,646 miljoen; Birmingham 2,515 miljoen; Glasgow 1,223 miljoen; Southampton / Portsmouth 882.000; Liverpool 870.000 (2015).

Overheid en economie van Groot-Brittannië

De hoofdstad van Groot-Brittannië is Londen en het overheidstype parlementaire constitutionele monarchie; a Commonwealth realm. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 27 tweelig provincies, 32 Londense gemeenten en 1 City of London of Greater London, 36 grootstedelijke districten, 56 unitaire autoriteiten (inclusief 4 single-tier counties). Met betrekking tot de economie van Groot-Brittannië zijn belangrijke industriële producten gereedschapswerktuigen, elektrische apparatuur, automatisering apparatuur, spoorwegmaterieel, scheepsbouw, vliegtuigen, motorvoertuigen en onderdelen, elektronica en communicatie-apparatuur, metalen, chemicaliën, kolen, aardolie, papier en papier producten, voedselverwerking, textiel, kleding, andere consumentenproducten goederen. Belangrijke landbouwproducten zijn granen, oliehoudende zaden, aardappelen, groenten; runderen, schapen, pluimvee; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn gefabriceerde goederen, brandstoffen, chemicaliën; voedingsmiddelen, dranken, tabak en de belangrijkste exportpartners zijn VS 14,8%, Duitsland 10,7%, Frankrijk 6,4%, Nederland 6,2%, Ierland 5,6%, Zwitserland 4,6%, China 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn geproduceerde goederen, machines, brandstoffen; voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 13,6%, VS 9,3%, China 9,2%, Nederland 7,4%, Frankrijk 5,2%, België 4,9%, Zwitserland 4,5% (2016). Hoe rijk is Groot-Brittannië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $43,600 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 15% (2013 schatting).


Kaart van Groot-BrittanniëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy