Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Hellas

Atlas av Verden: Hellas. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Hellas.

Hovedside - Europa - Hellas

Informasjon om Hellas

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Hellas. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Hellas. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Hellas her:

Hellas - Oversikt:

Hva bør du vite om Hellas? La oss starte med dette: Hellas oppnådde uavhengighet fra det osmanske riket i 1830. I andre halvdel av 1800-tallet og første halvdel av 1900-tallet ble det gradvis lagt til naboøyene og territoriene, de fleste med gresktalende befolkninger. I andre verdenskrig ble Hellas først invadert av Italia (1940) og senere okkupert av Tyskland (1941-44); Kampene utholdenhet i en langvarig borgerkrig mellom kongenes støttemenn og andre anti-kommunistiske og kommunistiske opprørere. Etter sistnevnte nederlag i 1949 tok Hellas til NATO i 1952. I 1967 tok en gruppe militære offiserer makten, etablert et militært diktatur som suspenderte mange politiske friheter og tvang kongen til å flykte fra landet. I 1974 etter diktaturets sammenbrudd opprettet demokratiske valg og folkeavstemning en parlamentarisk republikk og avskaffet monarkiet. I 1981 kom Hellas til EU (nå EU); Det ble 12. medlem av Den europeiske økonomiske og monetære union (EMU) i 2001. Hellas har hatt en alvorlig økonomisk krise siden slutten av 2009, på grunn av nesten et tiår med kronisk overspenning og strukturelle stivheter. Siden 2010 har Hellas inngått tre bailout-avtaler med EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ECB), IMF, og den tredje, den europeiske stabilitetsmekanismen (ESM). Den greske regjeringen ble enige om sin nåværende $ 96 milliarder bailout i august 2015, som vil konkludere i august 2018. Hellas har inngått tre bailout-avtaler med EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ECB), IMF, og den tredje, den europeiske stabilitetsmekanismen (ESM). Den greske regjeringen ble enige om sin nåværende $ 96 milliarder bailout i august 2015, som vil konkludere i august 2018. Hellas har inngått tre bailout-avtaler med EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ECB), IMF, og den tredje, den europeiske stabilitetsmekanismen (ESM). Den greske regjeringen ble enige om sin nåværende $ 96 milliarder bailout i august 2015, som vil konkludere i august 2018.

Geografi av Hellas

Hvor på kloden er Hellas? Plasseringen av dette landet er Sør-Europa, grenser til Egeerhavet, Det joniske hav og Middelhavet, mellom Albania og Tyrkia. Totalt areal på Hellas er 131,957 km2, hvorav 130,647 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: fjellrike med områder som strekker seg til sjøen som pingstene eller øyekjeder. Det laveste punktet på Hellas er Middelhavet 0 m, det høyeste punktet Mount Olympus 2,917 m. Og klimaet er temperert; milde, våte vintre; varme, tørre somre.


Innbyggere av Hellas

La oss se hvor mange mennesker bor i Hellas. Nummeret er: 10,768,477 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? befolkning: gresk 93%, andre (utenlandske statsborgere) 7% (2001 folketelling). Hva er språkene i Hellas? Gresk (offisiell) 99%, andre (inkluderer engelsk og fransk) 1%. Og religioner: Gresk ortodokse (offisiell) 98%, Muslim 1,3%, andre 0,7%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 44.5 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 80.7 år. Hvor bor folk i Hellas? Her: En tredjedel av befolkningen lever i og rundt storbyen Athen; resten av landet har moderat befolkningstetthet blandet med store urbane klynger. De store byområdene av Hellas er: Athen (kapital) 3.052 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Hellas

Hovedstaden Hellas er Athen og regjeringen type parlamentarisk republikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 13 regioner (periferier, singular - perifereia) og 1 autonome klostretilstand (aftonomi monastiki politeia); Agios Oros (Athos), Anatoliki Makedonia kai Thraki, Attiki (Attica), Dytiki Ellada (Vest-Hellas), Dytiki Makedonia (Vest-Makedonia), Ionia Nisia (Ioniske øyer), Ipeiros (Epirus), Kentriki Makedonia (Central Macedonia), Kriti (Kreta), Notio Aigaio (Sør-Egeerhavet), Peloponnisos (Peloponnes), Sterea Ellada (Central Greece), Thessalia (Thessaly), Voreio Aigaio (Nord-Egeerhavet). Når det gjelder økonomien til Hellas, er viktige industriprodukter turisme, mat og tobakk behandling, tekstiler, kjemikalier, metallprodukter; mineralvann, kjemikalier, tekstiler , mineralolje. Viktige landbruksprodukter er Hvete, mais, bygg, sukkerroer, oliven, tomater, vin, tobakk, poteter; biff, meieriprodukter. De viktigste eksportvarene er og de viktigste eksportpartnerne er . De viktigste importvarene er og de viktigste importpartnerne er . Hvor rik er Hellas og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $27,800 (2017 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 36% (2014 anslag).


Kart over HellasGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet