Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Griekenland

Atlas of World: Griekenland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Griekenland.

Hoofdpagina - Europa - Griekenland

Informatie over Griekenland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Griekenland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Griekenland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Griekenland hier:

Griekenland - Overzicht:

Wat moet je weten over Griekenland? Laten we beginnen met dit: Griekenland bereikte onafhankelijkheid in 1830 van het Ottomaanse rijk. Tijdens de tweede helft van de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw voegde het geleidelijk naburige eilanden en gebieden toe, de meeste met Grieks sprekende bevolkingsgroepen. In de Tweede Wereldoorlog werd Griekenland voor het eerst binnengevallen door Italië (1940) en vervolgens bezet door Duitsland (1941-44); vechten doorstaan ​​in een langdurige burgeroorlog tussen aanhangers van de koning en andere anticommunistische en communistische rebellen. Na de nederlaag van laatstgenoemde in 1949 sloot Griekenland zich aan bij de NAVO in 1952. In 1967 greep een groep militaire officieren de macht, vestigde een militaire dictatuur die veel politieke vrijheden opschortte en de koning dwong het land te ontvluchten. In 1974 na de ineenstorting van de dictatuur creëerden democratische verkiezingen en een referendum een ​​parlementaire republiek en schaften de monarchie af. In 1981 trad Griekenland toe tot de EG (nu de EU); het werd het twaalfde lid van de Europese Economische en Monetaire Unie (EMU) in 2001. Griekenland heeft sinds eind 2009 een zware economische crisis doorgemaakt, als gevolg van bijna tien jaar van chronische overbestedingen en structurele starheden. Sinds 2010 heeft Griekenland drie reddingsovereenkomsten gesloten met de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB), het IMF en met het derde het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). De Griekse regering ging akkoord met de huidige reddingsoperatie ter waarde van $ 96 miljard in augustus 2015, die in augustus 2018 wordt afgesloten. Griekenland heeft drie bailout-overeenkomsten gesloten met de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB), het IMF en met het derde het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). De Griekse regering ging akkoord met de huidige reddingsoperatie ter waarde van $ 96 miljard in augustus 2015, die in augustus 2018 wordt afgesloten. Griekenland heeft drie bailout-overeenkomsten gesloten met de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB), het IMF en met het derde het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). De Griekse regering ging akkoord met de huidige reddingsoperatie ter waarde van $ 96 miljard in augustus 2015, die in augustus 2018 wordt afgesloten.

Geografie van Griekenland

Waar op de wereld is Griekenland? De locatie van dit land is Zuid-Europa, grenzend aan de Egeïsche Zee, de Ionische Zee en de Middellandse Zee, tussen Albanië en Turkije. Het totale gebied van Griekenland is 131,957 km2, waarvan 130,647 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: bergachtig met stranden die zich uitstrekken tot in de zee als schiereilanden of ketens van eilanden. Het laagste punt van Griekenland is Middellandse Zee 0 m, het hoogste punt Mount Olympus 2.917 m. En het klimaat is gematigd; milde, natte winters; hete, droge zomers.


Inwoners van Griekenland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Griekenland wonen. Het nummer is: 10,768,477 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? populatie van juli 2017) : Grieks 93%, andere (buitenlandse burgers) 7% (volkstelling van 2001). Wat zijn de talen in Griekenland? Grieks (officieel) 99%, andere (inclusief Engels en Frans) 1%. En de religies: Grieks-orthodox (officieel) 98%, moslim 1,3%, andere 0,7%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 44.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.7 jaar. Waar wonen de mensen in Griekenland? Hier: Een derde van de bevolking woont in en rond het grootstedelijk Athene; de rest van het land heeft een gematigde bevolkingsdichtheid vermengd met grote stedelijke clusters. De belangrijkste stedelijke gebieden van Griekenland zijn: Athene (hoofdstad) 3,052 miljoen (2015).

Overheid en economie van Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 13 regio's (perifereies, singular - perifereia) en 1 autonome monastieke staat (aftonomi monastiki politeia); Agion Oros (Mount Athos), Anatoliki Makedonia kai Thraki (Oost-Macedonië en Thracië), Attiki (Attica), Dytiki Ellada (West-Griekenland), Dytiki Makedonia (West-Macedonië), Ionia Nisia (Ionische eilanden), Ipeiros (Epirus), Kentriki Makedonia (Centraal-Macedonië), Kriti (Kreta), Notio Aigaio (Zuid-Egeïsche Zee), Peloponnisos (Peloponnesos), Sterea Ellada (Centraal Griekenland), Thessalia (Thessalië), Voreio Aigaio (Noord-Egeïsch Gebied). Met betrekking tot de economie van Griekenland zijn belangrijke industriële producten toerisme, voedsel en tabak verwerking, textiel, chemicaliën, metalen producten; mijnbouw, petroleum. Belangrijke landbouwproducten zijn Tarwe, maïs, gerst, suikerbieten, olijven, tomaten, wijn, tabak, aardappelen; rundvlees, zuivelproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn voeding en dranken, industrieproducten, aardolieproducten, chemicaliën, textiel en de belangrijkste exportpartners zijn Italië 11,2%, Duitsland 7,7%, Cyprus 6,4%, Turkije 5,3%, Bulgarije 5,2%, VS 4,3%, VK 4,2% , Libanon 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, transportmiddelen, brandstoffen, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 11,1%, Italië 8,8%, China 6,6%, Rusland 6,4%, Nederland 5,5%, Irak 5,4%, Frankrijk 4,4%, Zuid-Korea 4,1% (2016). Hoe rijk is Griekenland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $27,800 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 36% (2014 schatting).


Kaart van GriekenlandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy