Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Hongkong

Atlas of World: Hongkong. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Hongkong.

Hoofdpagina - Azië - Hongkong

Informatie over Hongkong

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Hongkong. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Hongkong. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Hongkong hier:

Hongkong - Overzicht:

Wat moet je weten over Hongkong? Laten we beginnen met dit: Bezet door het VK in 1841, werd Hong Kong formeel afgestaan ​​door China het volgende jaar; verschillende aangrenzende gebieden zijn later in de 19e eeuw toegevoegd. Krachtens een op 19 december 1984 door China en het Verenigd Koninkrijk ondertekende overeenkomst werd Hongkong op 1 juli 1997 de Speciale Administratieve Regio Hong Kong van de Volksrepubliek China. In deze overeenkomst beloofde China dat, onder zijn "één land, twee systeemformule, het Chinese socialistische economische systeem zou niet worden opgelegd aan Hong Kong en dat Hongkong een "hoge mate van autonomie" zou genieten in alle zaken behalve buitenlandse en defensiezaken voor de volgende 50 jaar.

Geografie van Hongkong

Waar op de wereld is Hongkong? De locatie van dit land is Oost-Azië, grenzend aan de Zuid-Chinese Zee en China. Het totale gebied van Hongkong is 1,108 km2, waarvan 1,073 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: heuvelachtig tot bergachtig met steile hellingen; laaglanden in noord. Het laagste punt van Hongkong is Zuid-Chinese Zee 0 m, het hoogste punt Tai Mo Shan 958 m. En het klimaat is subtropische moesson; koel en vochtig in de winter, warm en regenachtig van de lente tot de zomer, warm en zonnig in de herfst,.


Inwoners van Hongkong

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Hongkong wonen. Het nummer is: 7,191,503 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Chinees 92%, Filipijns 2,5%, Indonesisch 2,1%, andere 3,4% (2016 est.). Wat zijn de talen in Hongkong? Kantonees (officieel) 88,9%, Engels (officieel) 4,3%, Mandarijn (officieel) 1,9%, andere Chinese dialecten 3,1%, andere 1,9% (2016 est.). En de religies: eclectische mengeling van lokale religies 90%, christen 10%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 44.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 83 jaar. Waar wonen de mensen in Hongkong? Hier: Bevolking redelijk gelijkmatig verdeeld. De belangrijkste stedelijke gebieden van Hongkong zijn: Hong Kong 7,26 miljoen (2014).

Overheid en economie van Hongkong

De hoofdstad van Hongkong is dit is onbekend en het overheidstype Presidentiële beperkte democratie; een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China). Met betrekking tot de economie van Hongkong zijn belangrijke industriële producten textiel, kleding, toerisme, bankwezen, scheepvaart, elektronica, kunststoffen, speelgoed, horloges, klokken. Belangrijke landbouwproducten zijn verse groenten en fruit; pluimvee, varkensvlees; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn elektrische machines en apparaten, textiel, kleding, schoenen, horloges en klokken, speelgoed, kunststoffen, edelstenen, bedrukte materiaal en de belangrijkste exportpartners zijn China 54,2%, VS 9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn grondstoffen en halffabrikaten, consumptiegoederen, kapitaalgoederen, voedingsmiddelen, brandstof (meest wordt opnieuw geëxporteerd) en de belangrijkste importpartners zijn China 47,8%, Singapore 6,5%, Japan 6,2%, VS 5,2%, Zuid-Korea 4,9% (2016). Hoe rijk is Hongkong en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $61,000 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 19.6% (2012 schatting).


Kaart van HongkongGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy