Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Jamaica

Atlas of World: Jamaica. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Jamaica.


Informatie over Jamaica

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Jamaica. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Jamaica. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Jamaica hier:

Jamaica - Overzicht:

Wat moet je weten over Jamaica? Laten we beginnen met dit: Het eiland - ontdekt door Christopher Columbus in 1494 - werd begin van de 16e eeuw door de Spanjaarden beslecht. De inheemse Taino, die eeuwenlang Jamaica bewoonde, werd geleidelijk uitgeroeid en vervangen door Afrikaanse slaven. Engeland greep het eiland in 1655 en vestigde een plantage-economie op basis van suiker, cacao en koffie. De afschaffing van de slavernij in 1834 bevrijdde een kwart miljoen slaven, van wie velen kleine boeren werden. Jamaica verhoogde geleidelijk aan zijn onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. In 1958 sloot het zich aan bij andere Britse Caribische koloniën bij het vormen van de Federatie van de West-Indië. Jamaica kreeg volledige onafhankelijkheid toen het zich terugtrok uit de Federatie in 1962. Verslechterde economische omstandigheden in de jaren zeventig leidden tot herhaaldelijk geweld toen rivaliserende bendes die verbonden waren met de belangrijkste politieke partijen evolueerden naar krachtige georganiseerde misdaadnetwerken die betrokken zijn bij internationale drugssmokkel en het witwassen van geld. Gewelddadige misdaad, drugshandel en armoede vormen een belangrijke uitdaging voor de regering van vandaag. Desalniettemin blijven veel plattelands- en resortgebieden relatief veilig en dragen aanzienlijk bij aan de economie.

Geografie van Jamaica

Waar op de wereld is Jamaica? De locatie van dit land is Caraïben, eiland in de Caribische Zee, ten zuiden van Cuba. Het totale gebied van Jamaica is 10,991 km2, waarvan 10,831 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: voornamelijk bergen, met smalle, discontinue kustvlakte. Het laagste punt van Jamaica is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Blauwe bergtop 2.256 m. En het klimaat is tropisch; warm, vochtig; gematigde interio.


Inwoners van Jamaica

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Jamaica wonen. Het nummer is: 2,990,561 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? zwart 92,1%, gemengd 6,1%, Oost-Indisch 0,8%, andere 0,4%, niet gespecificeerd 0,7% (2011 est.). Wat zijn de talen in Jamaica? Engels, Engels patois. En de religies: Protestant 64,8% (inclusief zevende dag adventist 12,0%, Pinksterman 11,0%, andere kerk van God 9,2%, nieuwtestamentische kerk van God 7,2%, baptist 6,7%, kerk van God in Jamaica 4,8%, kerk van God van profetie 4,5%, Anglicaan 2,8%, verenigde kerk 2,1%, methodist 1,6%, nieuw leven ingeblazen 1,4%, broeders 0,9% en Moravië 0,7%), rooms-katholiek 2,2%, Jehovah's getuige 1,9%, rastafari 1,1%, andere 6,5%, geen 21,3%, niet-gespecificeerd 2,3% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 26 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.7 jaar. Waar wonen de mensen in Jamaica? Hier: Bevolkingsdichtheid is overal hoog, maar stijgt in en rond Kingston, Montego Bay en Port Esquivel. De belangrijkste stedelijke gebieden van Jamaica zijn: Kingston (hoofdstad) 588.000 (2015).

Overheid en economie van Jamaica

De hoofdstad van Jamaica is Kingston en het overheidstype parlementaire democratie (Parlement) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth-rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 parochies; Clarendon, Hanover, Kingston, Manchester, Portland, Saint Andrew, Saint Ann, Saint Catherine, Saint Elizabeth, Saint James, Saint Mary, Saint Thomas, Trelawny, Westmoreland. Met betrekking tot de economie van Jamaica zijn belangrijke industriële producten , bauxiet / alumina, agrarische verwerking, lichte producten, rum, cement, metaal, papier, chemische producten, telecommunicatie. Belangrijke landbouwproducten zijn suikerriet, bananen, koffie, citrus, yams, ackees, groenten; gevogelte, geiten, melk; schelpdiertoerisme. De belangrijkste exportgoederen zijn alumina, bauxiet, suiker, rum, koffie, yams, dranken, chemicaliën, kleding , minerale brandstoffen en de belangrijkste exportpartners zijn VS 40,8%, Canada 11,9%, Nederland 10,2%, Rusland 5,8%, VK 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel en andere consumptiegoederen, industriële benodigdheden, brandstof, onderdelen en accessoires van kapitaalgoederen, machines en transportmiddelen, bouwmaterialen en de belangrijkste importpartners zijn VS 39% , Trinidad en Tobago 7,2%, China 6,4%, Japan 6,2%, Mexico 4,1% (2016). Hoe rijk is Jamaica en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $9,200 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 16.5% (2009 schatting).


Kaart van JamaicaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy