Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Kaaimaneilanden

Atlas of World: Kaaimaneilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Kaaimaneilanden.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Kaaimaneilanden

Informatie over Kaaimaneilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Kaaimaneilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Kaaimaneilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Kaaimaneilanden hier:

Kaaimaneilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Kaaimaneilanden? Laten we beginnen met dit: De Kaaimaneilanden werden in de 18e en 19e eeuw gekolonialiseerd uit Jamaica door de Britten en werden toegediend door Jamaica na 1863. In 1959 werden de eilanden een territorium binnen de Federatie van de West-Indië. Toen de Federatie in 1962 ontbond, kozen de Caymaneilanden ervoor om een ​​Britse afhankelijkheid te blijven. Het gebied heeft zichzelf getransformeerd in een belangrijk offshore financieel centrum.

Geografie van Kaaimaneilanden

Waar op de wereld is Kaaimaneilanden? De locatie van dit land is Caraïben, drie eilandengroep (Grand Cayman, Cayman Brac, Little Cayman) in Caribische Zee, 240 km ten zuiden van Cuba en 268 km ten noordwesten van Jamaica. Het totale gebied van Kaaimaneilanden is 264 km2, waarvan 264 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laaggelegen kalksteenbasis omgeven door koraalriffen. Het laagste punt van Kaaimaneilanden is Caribische zee 0 m, het hoogste punt 1 km ZW van The Bluff on Cayman Brac 50 m. En het klimaat is tropische zee; warme, regenachtige zomers (mei tot oktober) en koele, relatief droge winters (november tot april).


Inwoners van Kaaimaneilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Kaaimaneilanden wonen. Het nummer is: 58,441. Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? gemengd 40%, wit 20%, zwart 20%, expats van verschillende etnische groepen 20%. Wat zijn de talen in Kaaimaneilanden? Engels (officieel) 90,9%, Spaans 4%, Filipijns 3,3%, andere 1,7%, niet-gespecificeerd 0,1% (est van 2010). En de religies: Protestant 67,8% (inclusief Kerk van God 22,6%, Zevende-dags Adventiste 9,4%, Presbyteriaanse / Verenigde kerk 8,6%, Baptist 8,3%, Pinksterman 7,1%, niet-confessionele 5,3%, Anglicaanse 4,1%, Wesleyaanse heiligheid 2,4%), Rooms-katholiek 14,1%, Jehova's getuige 1,1%, andere 7%, geen 9,3%, niet-gespecificeerd 0,7% (schatting 2010). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 40 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.3 jaar. Waar wonen de mensen in Kaaimaneilanden? Hier: Meerderheid van de bevolking woont op Grand Cayman. De belangrijkste stedelijke gebieden van Kaaimaneilanden zijn: George TOWN (kapitaal) 31.000 (2014).

Overheid en economie van Kaaimaneilanden

De hoofdstad van Kaaimaneilanden is George Town (op Grand Cayman) en het overheidstype parlementaire democratie (wetgevende vergadering); zelfbesturende overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 districten; Bodden Town, Cayman Brac en Little Cayman, East End, George Town, North Side, West Bay. Met betrekking tot de economie van Kaaimaneilanden zijn belangrijke industriële producten toerisme, bankwezen, verzekeringen en financiën, bouw, bouwmaterialen, meubels. Belangrijke landbouwproducten zijn groenten, fruit; vee; schildpad landbouw. De belangrijkste exportgoederen zijn schildpad producten, gefabriceerde consumptiegoederen en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn levensmiddelen, industrieproducten, brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Kaaimaneilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $43,800 (2004 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van KaaimaneilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy