Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Libanon

Atlas of World: Libanon. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Libanon.

Hoofdpagina - Azië - Libanon

Informatie over Libanon

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Libanon. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Libanon. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Libanon hier:

Libanon - Overzicht:

Wat moet je weten over Libanon? Laten we beginnen met dit: Na de Eerste Wereldoorlog verwierf Frankrijk een mandaat over het noordelijke deel van de voormalige Ottomaanse rijksprovincie Syrië. De Fransen bepaalden in 1920 de regio Libanon en verleenden deze regio in 1943 onafhankelijkheid. Sinds de onafhankelijkheid wordt het land gekenmerkt door periodes van politieke onrust afgewisseld met welvaart, voortbouwend op zijn positie als regionaal centrum voor financiën en handel. De burgeroorlog van het land in 1975-1990 die resulteerde in naar schatting 120.000 doden, werd gevolgd door jaren van sociale en politieke instabiliteit. Sektarisme is een sleutelelement van het Libanese politieke leven. Het naburige Syrië heeft van oudsher invloed gehad op het buitenlands beleid en het interne beleid van Libanon en het door Libanon bezet Libanon van 1976 tot 2005.

Geografie van Libanon

Waar op de wereld is Libanon? De locatie van dit land is Midden-Oosten, grenzend aan de Middellandse Zee, tussen Israël en Syrië. Het totale gebied van Libanon is 10,400 km2, waarvan 10,230 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: smalle kustvlakte; El Beqaa (Bekaa-vallei) scheidt Libanon en het Anti-Libanongebergte. Het laagste punt van Libanon is Middellandse Zee 0 m, het hoogste punt Qornet es Saouda 3.088 m. En het klimaat is Middellandse-Zeegebied; milde tot koele, natte winters met hete, droge zomers; het Libanongebergte ervaart een zware winter sneeuw.


Inwoners van Libanon

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Libanon wonen. Het nummer is: 6,229,794 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Arabische 95%, Armeense 4%, andere 1%. Wat zijn de talen in Libanon? Arabisch (officieel ), Frans, Engels, Armeense. En de religies: moslims 54% (27% soennieten, 27% sjiieten), christen 40,5% (inclusief 21% maroniet katholiek, 8% Grieks-orthodox, 5% Grieks-katholiek, 6,5% andere christen), druze 5,6%, zeer kleine aantallen Joden, Baha'is, Boeddhisten, Hindoes en Mormonen. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 30.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.8 jaar. Waar wonen de mensen in Libanon? Hier: de meerderheid van de mensen woont op of nabij de kust van de Middellandse Zee, en van de meesten wonen in en rond de hoofdstad, Beiroet; gunstige groeiomstandigheden in de Bekaa-vallei, aan de zuidoostelijke kant van het Libanongebergte, hebben boeren aangetrokken en dus vertoont het gebied een kleinere bevolkingsdichtheid. De belangrijkste stedelijke gebieden van Libanon zijn: Beiroet (hoofdstad) 2,226 miljoen (2015).

Overheid en economie van Libanon

De hoofdstad van Libanon is Beiroet en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 8 governoraten (mohafazat, singular - mohafazah); Aakkar, Baalbek-Hermel, Beqaa (Bekaa), Beyrouth (Beiroet), Liban-Noord (Noord-Libanon), Liban-Sud (Zuid-Libanon), Mont-Liban (Libanonberg), Nabatiye. Met betrekking tot de economie van Libanon zijn belangrijke industriële producten , toerisme, voedselverwerking, wijn, juwelen, cement, textiel, minerale en chemische producten, hout- en meubelproducten, olieraffinage, metaalproductie. Belangrijke landbouwproducten zijn Citrus, druiven, tomaten, appels, groenten, aardappelen, olijven, tabak; schapen, geitenbankieren. De belangrijkste exportgoederen zijn juwelen, onedele metalen, chemicaliën, consumptiegoederen, groenten en fruit, tabak, bouwmineralen, elektrische machines en schakelmateriaal, textielvezels, pape en de belangrijkste exportpartners zijn Zuid-Afrika 21,1%, Saoedi-Arabië 9%, VAE 8%, Syrië 6,7%, Irak 5,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolieproducten, auto's, geneesmiddelen , kleding, vlees en levende dieren, consumptiegoederen, papier, textiel, tabak, elektrische machines en uitrusting, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn China 11,2%, Italië 7,5%, VS 6,3%, Duitsland 6,2%, Griekenland 5,7%, Egypte 4,1% (2016). Hoe rijk is Libanon en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $19,500 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 28.6% (2004 schatting).


Kaart van LibanonGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy