Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Liechtenstein

Atlas of World: Liechtenstein. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Liechtenstein.

Hoofdpagina - Europa - Liechtenstein

Informatie over Liechtenstein

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Liechtenstein. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Liechtenstein. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Liechtenstein hier:

Liechtenstein - Overzicht:

Wat moet je weten over Liechtenstein? Laten we beginnen met dit: Het vorstendom Liechtenstein werd in 1719 opgericht binnen het Heilige Roomse Rijk. Het werd bezet door zowel Franse als Russische troepen tijdens de Napoleontische oorlogen en werd een soevereine staat in 1806 en werd lid van de Duitse Confederatie in 1815. Liechtenstein werd volledig onafhankelijk in 1866 toen de Confederatie opgelost. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog was het nauw verbonden met Oostenrijk, maar de economische verwoesting veroorzaakt door dat conflict dwong Liechtenstein tot het aangaan van een douane- en monetaire unie met Zwitserland. Sinds de Tweede Wereldoorlog (waarin Liechtenstein neutraal bleef), hebben de lage belastingen van het land aangespoord tot een uitstekende economische groei. In 2000 leidden tekortkomingen in het toezicht op het bankentoezicht tot bezorgdheid over het gebruik van financiële instellingen voor het witwassen van geld. Echter,

Geografie van Liechtenstein

Waar op de wereld is Liechtenstein? De locatie van dit land is Centraal-Europa, tussen Oostenrijk en Zwitserland. Het totale gebied van Liechtenstein is 160 km2, waarvan 160 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: voornamelijk bergachtig (Alpen) met Rijndal in het westen van de derde. Het laagste punt van Liechtenstein is Ruggeller Riet 430 m, het hoogste punt Vorder-Grauspitz 2.599 m. En het klimaat is continentaal; koude, bewolkte winters met veel sneeuw of regen; koele tot matig warme, bewolkte, vochtige zomers.


Inwoners van Liechtenstein

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Liechtenstein wonen. Het nummer is: 38,244 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Liechtensteiner 66%, andere 34% (2013 est.). Wat zijn de talen in Liechtenstein? Duits 94,5% (officieel) (Alemannic is het belangrijkste dialect), Italiaans 1,1%, andere 4,3% (est van 2010). En de religies: Rooms-katholiek (officieel) 75,9%, protestant hervormde 6,5%, moslim 5,4%, lutheraan 1,3%, andere 2,9%, geen 5,4%, niet-gespecificeerd 2,6% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 43.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.9 jaar. Waar wonen de mensen in Liechtenstein? Hier: deel van de bevolking is te vinden in de westelijke helft van het land langs de Rijn Rive. De belangrijkste stedelijke gebieden van Liechtenstein zijn: Vaduz (hoofdstad) 5.000 (2014).

Overheid en economie van Liechtenstein

De hoofdstad van Liechtenstein is Vaduz en het overheidstype constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 11 communes (Gemeinden, enkelvoud - Gemeinde); Balzers, Eschen, Gamprin, Mauren, Planken, Ruggell, Schaan, Schellenberg, Triesen, Triesenberg, Vaduz. Met betrekking tot de economie van Liechtenstein zijn belangrijke industriële producten elektronica, metaalproductie, tandheelkundige producten, keramiek, farmaceutica, voedingsproducten, precisie-instrumenten, toerisme, optische instrumenten. Belangrijke landbouwproducten zijn Tarwe, gerst, maïs, aardappelen; vee, zuivelproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn kleine speciaalmachines, connectoren voor audio en video, onderdelen voor motorvoertuigen, tandheelkundige producten, hardware, bereide voedingsmiddelen , elektronische apparatuur, optische producten, en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn landbouwproducten, grondstoffen, energieproducten, machines, metalen goederen, textiel, levensmiddelen, motorvoertuigen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Liechtenstein en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $139,100 (2009 schatting). Dus de mensen zijn hier gemiddeld erg rijk. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van LiechtensteinGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy