Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Macau

Atlas of World: Macau. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Macau.

Hoofdpagina - Azië - Macau

Informatie over Macau

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Macau. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Macau. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Macau hier:

Macau - Overzicht:

Wat moet je weten over Macau? Laten we beginnen met dit: Gekoloniseerd door de Portugezen in de In de 16e eeuw was Macau de eerste Europese nederzetting in het Verre Oosten. Krachtens een overeenkomst die op 13 april 1987 door China en Portugal werd ondertekend, werd Macau op 20 december 1999 de Speciale Administratieve Regio Macau van de Volksrepubliek China. In deze overeenkomst beloofde China dat, volgens de formule "één land, twee systemen" , Het politieke en economische systeem van China zou niet worden opgelegd aan Macau, en dat Macau een "hoge mate van autonomie" zou genieten in alle zaken behalve buitenlandse zaken en defensie voor de volgende 50 jaar.

Geografie van Macau

Waar op de wereld is Macau? De locatie van dit land is Oost-Azië, grenzend aan de Zuid-Chinese Zee en China. Het totale gebied van Macau is 28.2 km2, waarvan 28.2 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: over het algemeen vlak. Het laagste punt van Macau is Zuid-Chinese zee 0 m, het hoogste punt Alto Coloane 172 m. En het klimaat is subtropisch; marine met koele winters, warme zomers.


Inwoners van Macau

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Macau wonen. Het nummer is: 601,969 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Chinees 88,7%, Portugees 1,1%, gemengd 1,1%, overig 9,2% (inclusief Macanese - gemengd Portugese en Aziatische afkomst) (2016 est.). Wat zijn de talen in Macau? Kantonees 80,1%, Mandarijn 5,5%, andere Chinese dialecten 5,3%, Tagalog 3%, Engels 2,8%, Portugees 0,6%, andere 2,8%. En de religies: Boeddhist 50%, Rooms-katholiek 15%, geen of overige 35% (1997 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 39.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 84.6 jaar. Waar wonen de mensen in Macau? Hier: populatie redelijk gelijk verdeeld. De belangrijkste stedelijke gebieden van Macau zijn: dit is onbekend.

Overheid en economie van Macau

De hoofdstad van Macau is dit is onbekend en het overheidstype presidentiële beperkte democratie; een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China). Met betrekking tot de economie van Macau zijn belangrijke industriële producten toerisme, gokken, kleding, textiel, elektronica, schoeisel, speelgoed. Belangrijke landbouwproducten zijn slechts 2% van het landoppervlak wordt geteeld, voornamelijk door groentetelers; vissen, meestal voor kreeftachtigen, is belangrijk; een deel van de vangst wordt geëxporteerd naar Hong Kong. De belangrijkste exportgoederen zijn kleding, textiel, schoeisel, speelgoed, elektronica, machines en onderdelen en de belangrijkste exportpartners zijn Hong Kong 64,1%, China 20,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn grondstoffen en halffabrikaten, consumptiegoederen (voedingsmiddelen, dranken, tabak, kleding en schoeisel, motorvoertuigen), kapitaalgoederen, minerale brandstoffen en oliën en de belangrijkste importpartners zijn China 36,7%, Hongkong 8,6%, Italië 7,9%, Zwitserland 7,6%, Frankrijk 7,4%, Japan 6,3%, VS 5,8% (2016). Hoe rijk is Macau en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $114,400 (2017 schatting). Dus de mensen zijn hier gemiddeld erg rijk. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van MacauGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy