Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Marshalleilanden

Atlas of World: Marshalleilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Marshalleilanden.

Hoofdpagina - Australië & Oceanië - Marshalleilanden

Informatie over Marshalleilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Marshalleilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Marshalleilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Marshalleilanden hier:

Marshalleilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Marshalleilanden? Laten we beginnen met dit: Na bijna vier decennia onder Amerikaans bestuur als het meest oostelijke deel van het VN-trustgebied van de eilanden in de Stille Oceaan, bereikten de Marshall-eilanden in 1986 onafhankelijkheid onder een Compact of Free Association. Compensatieclaims gaan door als gevolg van Amerikaanse nucleaire testen op sommige van de atollen tussen 1947 en 1962. De Marshall-eilanden herbergen de Amerikaanse leger Kwajalein Atoll Reagan Missile Test Site, een belangrijke installatie in het Amerikaanse raketafweernetwerk. Kwajalein herbergt ook een van de vier speciale grondantennes (de anderen zijn op Ascension (Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha), Diego Garcia (Brits territorium in de Indische Oceaan), en op Cape Canaveral, Florida (VS)) die helpen in de bediening van het navigatiesysteem Global Positioning System (GPS).

Geografie van Marshalleilanden

Waar op de wereld is Marshalleilanden? De locatie van dit land is Oceanië, twee archipelachtige eilandketens van 29 atollen, elk bestaande uit vele kleine eilandjes en vijf enkele eilanden in de Noord-Stille Oceaan, ongeveer halverwege tussen Hawaï en Australië. Het totale gebied van Marshalleilanden is 181 km2, waarvan 181 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laag koraal kalksteen en zand eilanden. Het laagste punt van Marshalleilanden is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Oost-centraal Airik Island, Maloelap Atol 14 m. En het klimaat is tropisch; heet en vochtig; nat seizoen mei tot november; eilanden grens tyfoon gordel.


Inwoners van Marshalleilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Marshalleilanden wonen. Het nummer is: 74,539 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Marshallese 92.1%, gemengde Marshallese 5.9%, andere 2% (2006). Wat zijn de talen in Marshalleilanden? Marshalles (officieel) 98,2%, andere talen 1,8% (volkstelling van 1999). En de religies: Protestant 54,8%, Assemblée of God 25,8%, rooms-katholiek 8,4%, Bukot nan Jesus 2,8%, Mormon 2,1%, andere Christian 3,6%, andere 1%, geen 1,5% (volkstelling van 1999). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 22.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.4 jaar. Waar wonen de mensen in Marshalleilanden? Hier: meeste mensen leven in stedelijke clusters die op veel van de eilanden van het land voorkomen; meer dan twee derde van de bevolking leeft op de atollen van Majuro en Ebeye. De belangrijkste stedelijke gebieden van Marshalleilanden zijn: Majuro (hoofdstad) 31.000 (2014).

Overheid en economie van Marshalleilanden

De hoofdstad van Marshalleilanden is Majuro; opmerking - de hoofdstad is een atol van 64 eilanden; overheidsgebouwen zijn ondergebracht op drie gefuseerde eilanden: Djarrit, Uliga en Delap en het overheidstype presidentiële republiek in vrije associatie met de US. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 24 gemeenten; Ailinglaplap, Ailuk, Arno, Aur, Bikini & Kili, Ebon, Enewetak & Ujelang, Jabat, Jaluit, Kwajalein, Lae, Lib, Likiep, Majuro, Maloelap, Mejit, Mili, Namdrik, Namu, Rongelap, Ujae, Utrik, Wotho, Wotje. Met betrekking tot de economie van Marshalleilanden zijn belangrijke industriële producten kopra, tonijnverwerking, toerisme, ambachtelijke artikelen (van schelpen, hout en parels). Belangrijke landbouwproducten zijn Kokosnoten, tomaten, meloenen, taro, broodvrucht, fruit; varkens, kippen. De belangrijkste exportgoederen zijn kopercake, kokosolie, handwerk, visvoer en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn , machines en uitrusting, brandstoffen, dranken, tabak en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Marshalleilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,400 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van MarshalleilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy