Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Mexico

Atlas of World: Mexico. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Mexico.


Informatie over Mexico

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Mexico. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Mexico. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Mexico hier:

Mexico - Overzicht:

Wat moet je weten over Mexico? Laten we beginnen met dit: De site van verschillende geavanceerde Amerindiaanse beschavingen - waaronder de Olmec, Toltec, Teotihuacan, Zapotec, Maya en Azteken - Mexico werd veroverd en gekoloniseerd door Spanje in de vroege 16e eeuw. Gebouwd als de onderkonijnlijkheid van Nieuw-Spanje gedurende drie eeuwen, bereikte het onafhankelijkheid in het begin van de 19e eeuw. Verkiezingen gehouden in 2000 betekende de eerste keer sinds de Mexicaanse revolutie van 1910 dat een oppositiekandidaat - Vicente FOX van de Nationale Actie Partij (PAN) - de partij in de regering, de Institutionele Revolutionaire Partij (PRI), heeft verslagen. Hij werd in 2006 opgevolgd door een andere PAN-kandidaat Felipe Calderon, maar Enrique PENA Nieto herwon het voorzitterschap voor de PRI in 2012. De wereldwijde financiële crisis eind 2008 veroorzaakte een enorme economische neergang in Mexico het jaar daarop, hoewel de groei in 2010 snel terugkeerde. Aanhoudende economische en sociale problemen zijn onder meer lage reële lonen, een hoog gebrek aan werkgelegenheid, ongelijke verdeling van de inkomens en weinig mogelijkheden voor de grotendeels inheemse bevolking in de verarmde zuidelijke staten. Sinds 2007 hebben Mexicaanse machtige organisaties voor de handel in verdovende middelen zich schuldig gemaakt aan bloedige twisten, wat heeft geleid tot tienduizenden drugsgerelateerde moorden.

Geografie van Mexico

Waar op de wereld is Mexico? De locatie van dit land is Noord-Amerika, grenzend aan de Caribische Zee en de Golf van Mexico, tussen Belize en de Verenigde Staten en grenzend aan de Noord-Stille Oceaan, tussen Guatemala en de Verenigde Staten. Het totale gebied van Mexico is 1,964,375 km2, waarvan 1,943,945 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: hoge, ruige bergen; lage kustvlaktes; hoge plateaus; woestijn. Het laagste punt van Mexico is Laguna Salada -10 m, het hoogste punt Vulkaan Pico de Orizaba 5.636 m. En het klimaat is varieert van tropisch tot woestijn.


Inwoners van Mexico

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Mexico wonen. Het nummer is: 124,574,795 (7/2017 schatting). Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? mestizo (Amerindiaans-Spaans) 62%, overwegend Amerindiaans 21%, Amerindiaans 7%, andere 10% (meestal Europees). Wat zijn de talen in Mexico? Spaans slechts 92,7%, Spaans en inheemse talen 5,7%, inheems slechts 0,8%, niet-gespecificeerd 0,8%. En de religies: rooms-katholiek 82,7%, Pinksteren 1,6%, Jehova's getuige 1,4%, andere evangelische kerken 5%, andere 1,9%, geen 4,7%, niet-gespecificeerd 2,7% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76.1 jaar. Waar wonen de mensen in Mexico? Hier: grootste deel van de bevolking bevindt zich in het midden van het land tussen de staten Jalisco en Veracruz; ongeveer een kwart van de bevolking woont in en rond Mexico City. De belangrijkste stedelijke gebieden van Mexico zijn: Mexico CITY (hoofdstad) 20,999 miljoen; Guadalajara 4.843 miljoen; Monterrey 4,513 miljoen; Puebla 2.984 miljoen; Toluca de Lerdo 2.164 miljoen; Tijuana 1.987 miljoen (2015).

Overheid en economie van Mexico

De hoofdstad van Mexico is Mexico City (Ciudad de Mexico) en het overheidstype federale presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 31 staten (estados, singular - estado) en 1 stad (ciudad); Aguascalientes, Baja California, Baja California Sur, Campeche, Chiapas, Chihuahua, Coahuila, Colima, Cuidad de Mexico, Durango, Guanajuato, Guerrero, Hidalgo, Jalisco, Mexico, Michoacan, Morelos, Nayarit, Nuevo Leon, Oaxaca, Puebla, Queretaro, Quintana Roo, San Luis Potosi, Sinaloa, Sonora, Tabasco, Tamaulipas, Tlaxcala, Veracruz, Yucatan, Zacatecas. Met betrekking tot de economie van Mexico zijn belangrijke industriële producten voedsel en dranken, tabak, chemicaliën, ijzer en staal, aardolie, mijnbouw, textiel, kleding, motorvoertuigen, duurzame consumptiegoederen, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn maïs, tarwe, sojabonen, rijst, bonen, katoen, koffie, fruit, tomaten; rundvlees, gevogelte, zuivelproducten; houtproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn geproduceerde goederen, olie- en olieproducten, zilver, fruit, groenten, koffie, katoen en de belangrijkste exportpartners zijn US 81 % (2016). De belangrijkste importgoederen zijn metaalbewerkingsmachines, staalfabrieken, landbouwmachines, elektrische apparatuur, auto-onderdelen voor montage en reparatie, vliegtuigen, vliegtuigonderdelen en de belangrijkste importpartners zijn VS 46,6%, China 18%, Japan 4,6% (2016). Hoe rijk is Mexico en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $19,500 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 46.2%.


Kaart van MexicoGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy