Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Micronesia

Atlas of World: Micronesia. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Micronesia.


Informatie over Micronesia

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Micronesia. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Micronesia. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Micronesia hier:

Micronesia - Overzicht:

Wat moet je weten over Micronesia? Laten we beginnen met dit: De Caroline-eilanden zijn een wijdverspreide archipel in de westelijke Stille Oceaan; ze werden onderdeel van een VN-trustgebied onder Amerikaans bestuur na de Tweede Wereldoorlog. De oostelijke vier eilandgroepen hebben in 1979 een grondwet aangenomen en kozen ervoor om de Federale Staten van Micronesië te worden. (De meest westelijke eilandgroep werd Palau.) Onafhankelijkheid kwam in 1986 onder een Compact of Free Association met de VS, die in 2004 werd gewijzigd en vernieuwd. Huidige zorgen omvatten grootschalige werkloosheid, overbevissing, te grote afhankelijkheid van Amerikaanse buitenlandse hulp en staatsperceptie van onrechtvaardige toewijzing van Amerikaanse hulp.

Geografie van Micronesia

Waar op de wereld is Micronesia? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Noord-Stille Oceaan, ongeveer driekwart van de weg van Hawaï naar Indonesië. Het totale gebied van Micronesia is 702 km2, waarvan 702 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: eilanden variëren geologisch van hoge bergachtige eilanden tot lage koraalatollen; vulkanische uitbarstingen op Pohnpei, Kosrae en Chuuk. Het laagste punt van Micronesia is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Nanlaud op Pohnpei 782 m. En het klimaat is tropisch; zware regenval het hele jaar door, vooral in de oostelijke eilanden; gelegen aan de zuidrand van de tyfoongordel met af en toe ernstige beschadigde.


Inwoners van Micronesia

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Micronesia wonen. Het nummer is: 104,196 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Chuukese / Mortlockese 49.3%, Pohnpeian 29.8%, Kosraanse 6.3%, Yapese 5.7%, Yap buitenste eilandbewoners 5.1%, Polynesische 1.6%, Aziatische 1.4%, andere 0,8% (est van 2010). Wat zijn de talen in Micronesia? Engels (officiële en gemeenschappelijke taal), Chuukese, Kosrean, Pohnpeian, Yapese, Ulithian, Woleaian, Nukuoro, Kapingamarangi. En de religies: Rooms-katholiek 54,7%, protestant 41,1% (inclusief Congregational 38,5%, Baptist 1,1%, Seventh Day Adventist 0,8%, Assembly of God 0,7%), Mormon 1,5%, andere 1,9%, geen 0,7%, niet gespecificeerd 0,1% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 25.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.1 jaar. Waar wonen de mensen in Micronesia? Hier: De meerderheid van het populaton leeft in de kustgebieden van de hoge eilanden; het bergachtige binnenland is grotendeels onbewoond; minder dan de helft van de bevolking woont in stedelijke gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Micronesia zijn: Palikir (hoofdstad) 7.000 (2014).

Overheid en economie van Micronesia

De hoofdstad van Micronesia is Paliki en het overheidstype federale republiek in vrije associatie met de VS. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 4 staten; Chuuk (Truk), Kosrae (Kosaie), Pohnpei (Ponape), Yap. Met betrekking tot de economie van Micronesia zijn belangrijke industriële producten , bouw; gespecialiseerde aquacultuur, ambachtelijke artikelen (schelp en hout). Belangrijke landbouwproducten zijn Taro, yams, kokosnoten, bananen, cassave (maniok, tapioca), sakau (kava), Kosraen citrus, betelnoten, zwarte peper, vis, varkens, kippentoerisme. De belangrijkste exportgoederen zijn vis, sakau (kava), betelnoten, en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn voedsel van zwarte peppe , dranken, kleding, computers, huishoudelijke elektronica, apparaten, fabrikaten, auto's, machines en uitrusting , meubels, gereedschappen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Micronesia en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,400 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 26.7% (2000 schatting).


Kaart van MicronesiaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy