Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Nederland

Atlas av Verden: Nederland. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Nederland.

Hovedside - Europa - Nederland

Informasjon om Nederland

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Nederland. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Nederland. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Nederland her:

Nederland - Oversikt:

Hva bør du vite om Nederland? La oss starte med dette: De nederlandske unike provinsene erklærte sin uavhengighet fra Spania i 1579; i løpet av det 17. århundre ble de en ledende sjøfart og kommersiell makt, med bosetninger og kolonier rundt om i verden. Etter en 20-årig fransk okkupasjon ble et kongerikke av Nederland dannet i 1815. I 1830 avskilt Belgia og dannet et eget rike. Nederland ble nøytral i første verdenskrig, men led tysk invasjon og yrke i andre verdenskrig. En moderne, industrialisert nasjon, Nederland er også en stor eksportør av landbruksprodukter. Landet var et grunnlegger av NATO og EØS (nå EU) og deltok i innføringen av euroen i 1999. I oktober 2010 ble de tidligere nederlandske Antillene oppløst og de tre minste øyene - Bonaire, Sint Eustatius, og Saba - ble spesielle kommuner i den nederlandske administrasjonsstrukturen. De større øyene Sint Maarten og Curacao ble med i Nederland og Aruba som land som danner kongeriket Nederland.

Geografi av Nederland

Hvor på kloden er Nederland? Plasseringen av dette landet er Vest-Europa, grenser til Nordsjøen, mellom Belgia og Tyskland. Totalt areal på Nederland er 41,543 km2, hvorav 33,893 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: meste kystnære lavlandet og gjenvunnet land (polders); noen bakker i sørøst. Det laveste punktet på Nederland er Zuidplaspolder -7 m, det høyeste punktet Mount Scenery 862 m (på øya Saba i Karibien, nå ansett som en integrert del av Nederland etter oppløsning av De nederlandske Antillene). Og klimaet er temperert; marine; Kule somre og milde vintre, det.


Innbyggere av Nederland

La oss se hvor mange mennesker bor i Nederland. Nummeret er: 17,084,719 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? nederlandsk 77,4%, EU 6,2%, tyrkisk 2,3%, marokkansk 2,3%, indonesisk 2,1%, surinamisk 2%, andre 7,7% (2017 est.). Hva er språkene i Nederland? Nederlandsk (offisiell). Og religioner: romersk-katolsk 23,7%, protestantisk 15,5% (inkluderer nederlandsk reformert 6,5%, protestantisk kirke i nederlandsk 5,7%, calvinist 3,3%), islam 4,9%, andre 5,7% Buddhistisk, jødisk), ingen 50,1% (2015 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 42.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 81.4 år. Hvor bor folk i Nederland? Her: et område kjent som Randstad, forankret av byene Amsterdam, Rotterdam, Haag og Utrecht, er den tettest befolkede regionen; Norden har en tendens til å være mindre tett, selv om store samfunn kan bli funnet over hele landet. De store byområdene av Nederland er: Amsterdam (hovedstad) 1.091 millioner; Rotterdam 993 000; Haag (regjeringssted) 650 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Nederland

Hovedstaden Nederland er amsterdam; note - Haag er regjeringsstedet og regjeringen type Parlamentarisk konstitusjonelt monarki; del av kongeriket nederland. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 12 provinser (provinser, singular - provins); Drenthe, Flevoland, Fryslân (Friesland), Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant (North Brabant), Nord-Holland (Holland), Overijssel, Utrecht, Zeeland (Sjælland), Zuid-Holland (South Holland). Når det gjelder økonomien til Nederland, er viktige industriprodukter agroindustries, metall og engineering produkter, elektriske maskiner og utstyr, kjemikalier, petroleum, bygging, mikroelektronikk, fiske. Viktige landbruksprodukter er grønnsaker, prydplanter, meieri, fjærfe og animalske produkter; formeringsmateriale. De viktigste eksportvarene er maskiner og transportutstyr, kjemikalier, mineralbrensel; mat og husdyr, produserte varer og de viktigste eksportpartnerne er Tyskland 24,1%, Belgia 10,7%, Storbritannia 9,4%, Frankrike 8,8%, Italia 4,2% (2016). De viktigste importvarene er Maskiner og transportutstyr, Kjemikalier, Drivstoff, Matvarer, Klær og de viktigste importpartnerne er Tyskland 15,3%, Kina 14,1%, Belgia 8,4 %, USA 7,9%, Storbritannia 5,3%, Russland 4,1% (2016). Hvor rik er Nederland og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $53,600 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 8.8% (2015 anslag).


Kart over NederlandGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern