Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Nederland

Atlas of World: Nederland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Nederland.

Hoofdpagina - Europa - Nederland

Informatie over Nederland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Nederland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Nederland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Nederland hier:

Nederland - Overzicht:

Wat moet je weten over Nederland? Laten we beginnen met dit: De Nederlandse Verenigde Provinciën verklaarden zich in 1579 onafhankelijk van Spanje; tijdens de 17e eeuw werden ze een toonaangevende zeevarende en commerciële macht, met nederzettingen en koloniën over de hele wereld. Na een 20-jarige Franse bezetting, werd in 1815 een Koninkrijk der Nederlanden opgericht. In 1830 scheidde België zich af en vormde een afzonderlijk koninkrijk. Nederland bleef neutraal in de Eerste Wereldoorlog, maar leed aan de Duitse invasie en bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Een moderne, geïndustrialiseerde natie, Nederland is ook een grote exporteur van landbouwproducten. Het land was stichtend lid van de NAVO en de EEG (nu de EU) en nam deel aan de invoering van de euro in 1999. In oktober 2010 werden de voormalige Nederlandse Antillen ontbonden en de drie kleinste eilanden - Bonaire, Sint Eustatius, en Saba - werden speciale gemeenten in de Nederlandse bestuursstructuur. De grotere eilanden Sint Maarten en Curaçao waren lid van Nederland en Aruba als constituerende landen die het Koninkrijk der Nederlanden vormen.

Geografie van Nederland

Waar op de wereld is Nederland? De locatie van dit land is West-Europa, grenzend aan de Noordzee, tussen België en Duitsland. Het totale gebied van Nederland is 41,543 km2, waarvan 33,893 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal kustvlakland en droogmakerij (polders); enkele heuvels in het zuidoosten. Het laagste punt van Nederland is Zuidplaspolder -7 m, het hoogste punt Mount Scenery 862 m (op het eiland Saba in het Caribisch gebied, nu beschouwd als een integraal onderdeel van Nederland na de ontbinding van de Nederlandse Antillen). En het klimaat is gematigd; marine; koele zomers en milde winters,.


Inwoners van Nederland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Nederland wonen. Het nummer is: 17,084,719 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Nederlandse 77,4%, EU 6,2%, Turks 2,3%, Marokkaanse 2,3%, Indonesische 2,1%, Surinaamse 2%, andere 7,7% (2017 est.). Wat zijn de talen in Nederland? Nederlandse (officiële). En de religies: rooms-katholieke 23,7%, protestant 15,5% (inclusief Nederlands hervormde 6,5%, protestantse kerk van Nederland 5,7%, calvinistische 3,3%), islam 4,9%, andere 5,7% (inclusief Hindu, Boeddhistisch, Joods), geen 50,1% (2015 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 42.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.4 jaar. Waar wonen de mensen in Nederland? Hier: een gebied dat bekend staat als de Randstad, verankerd door de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, is de meest dichtbevolkte regio; het noorden heeft de neiging minder dicht te zijn, hoewel er in het hele land forse gemeenschappen te vinden zijn,. De belangrijkste stedelijke gebieden van Nederland zijn: Amsterdam (hoofdstad) 1.091 miljoen; Rotterdam 993.000; Den Haag (zetel van de regering) 650.000 (2015).

Overheid en economie van Nederland

De hoofdstad van Nederland is Amsterdam; note - Den Haag is de zetel van de regering en het overheidstype parlementaire constitutionele monarchie; deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 12 provincies (provincies, enkelvoud - provincie); Drenthe, Flevoland, Fryslan (Friesland), Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant (Noord-Brabant), Noord-Holland (Noord-Holland), Overijssel, Utrecht, Zeeland (Zeeland), Zuid-Holland (Zuid-Holland). Met betrekking tot de economie van Nederland zijn belangrijke industriële producten agroindustrieën, metaal- en technische producten, elektrische machines en uitrusting, chemicaliën, aardolie, bouw, micro-elektronica, visserij. Belangrijke landbouwproducten zijn groenten, siergewassen, zuivelproducten, pluimvee en dierlijke producten; voortplantingsmateriaal. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en transportmiddelen, chemicaliën, minerale brandstoffen; voedingsmiddelen en dieren, industrieproducten en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 24,1%, België 10,7%, VK 9,4%, Frankrijk 8,8%, Italië 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, chemicaliën, brandstoffen, levensmiddelen, kleding en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 15,3%, China 14,1%, België 8,4 %, VS 7,9%, VK 5,3%, Rusland 4,1% (2016). Hoe rijk is Nederland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $53,600 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 8.8% (2015 schatting).


Kaart van NederlandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy