Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Nieuw-Caledonië

Atlas of World: Nieuw-Caledonië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Nieuw-Caledonië.

Hoofdpagina - Australië & Oceanië - Nieuw-Caledonië

Informatie over Nieuw-Caledonië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Nieuw-Caledonië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Nieuw-Caledonië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Nieuw-Caledonië hier:

Nieuw-Caledonië - Overzicht:

Wat moet je weten over Nieuw-Caledonië? Laten we beginnen met dit: Het eiland, dat in de eerste helft van de 19e eeuw door Groot-Brittannië en Frankrijk werd ingenomen, werd in 1853 een Frans bezit. Het diende als een strafkolonie gedurende vier decennia na 1864. De roep om onafhankelijkheid gedurende de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig eindigde in Noumea in 1998 Accord, dat in de afgelopen 20 jaar een toenemende hoeveelheid regerende verantwoordelijkheid heeft overgedragen van Frankrijk naar Nieuw-Caledonië. De overeenkomst verplicht Frankrijk ook tot het houden van een referendum tegen november 2018 om te beslissen of Nieuw-Caledonië volledige soevereiniteit en onafhankelijkheid zou moeten aannemen.

Geografie van Nieuw-Caledonië

Waar op de wereld is Nieuw-Caledonië? De locatie van dit land is Oceanië, eilanden in de Zuid-Pacifische Oceaan, ten oosten van Australië. Het totale gebied van Nieuw-Caledonië is 18,575 km2, waarvan 18,275 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kustvlaktes met bergen aan de binnenzijde. Het laagste punt van Nieuw-Caledonië is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Mont Panie 1.628 m. En het klimaat is tropisch; gemodificeerd door zuidoost passaatwinden; warme, vochtige.


Inwoners van Nieuw-Caledonië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Nieuw-Caledonië wonen. Het nummer is: 279,070 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Kanak 40,3%, Europese 29,2%, Wallisian, Futunian 8,7%, Tahitian 2%, Indonesian 1,6%, Vietnamese 1%, Ni-Vanuatu 0,9%, andere 16,2% (2009 est.). Wat zijn de talen in Nieuw-Caledonië? French (officiële), 33 Melanesian -Polynesische dialecten. En de religies: Rooms-katholiek 60%, protestant 30%, andere 10%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 32 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.9 jaar. Waar wonen de mensen in Nieuw-Caledonië? Hier: grootste deel van de bevolking leeft in het zuidelijke deel van het hoofdeiland, in en rond de hoofdstad Noumea. De belangrijkste stedelijke gebieden van Nieuw-Caledonië zijn: Noumea (hoofdstad) 181.000 (2014).

Overheid en economie van Nieuw-Caledonië

De hoofdstad van Nieuw-Caledonië is Noumea en het overheidstype parlementaire democratie (territoriaal congres); een overzeese collectiviteit van Frankrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 3 provincies; Provincie Iles (Eilanden Provincie), Provincie Noord (Provincie Noord), en Provincie Sud (Provincie Zuid). Met betrekking tot de economie van Nieuw-Caledonië zijn belangrijke industriële producten nikkel mijnbouw en het smelten van. Belangrijke landbouwproducten zijn groenten; rundvlees, wild, andere dierlijke producten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn ferronickels, nikkel-erts, vis en de belangrijkste exportpartners zijn China 30,4%, Japan 15,7%, Zuid-Korea 14,7%, Frankrijk 5%, België 4,5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, brandstoffen, chemicaliën, levensmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn Frankrijk 25,1%, Singapore 10,1%, China 9,8%, Australië 6,2%, Maleisië 5,9%, Zuid-Korea 5,8%, NZ 4,6%, VS 4,3% (2016). Hoe rijk is Nieuw-Caledonië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $31,100 (2015 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 17% (2008).


Kaart van Nieuw-CaledoniëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy