Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Nigeria

Atlas of World: Nigeria. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Nigeria.

Hoofdpagina - Afrika - Nigeria

Informatie over Nigeria

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Nigeria. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Nigeria. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Nigeria hier:

Nigeria - Overzicht:

Wat moet je weten over Nigeria? Laten we beginnen met dit: Britse invloed en controle over wat Nigeria en het meest bevolkte land van Afrika zou worden, groeide door de 19e eeuw. Een reeks grondwetten na de Tweede Wereldoorlog verleende Nigeria meer autonomie. Na de onafhankelijkheid in 1960 werd de politiek gekenmerkt door staatsgrepen en vooral militaire overheersing, totdat de dood van een militair staatshoofd in 1998 een politieke overgang mogelijk maakte. In 1999 werd een nieuwe grondwet aangenomen en een vreedzame overgang naar een burgerregering voltooid. De regering wordt nog steeds geconfronteerd met de ontmoedigende taak van institutionalisering van de democratie en hervorming van een op aardolie gebaseerde economie, waarvan de inkomsten zijn verspild door corruptie en wanbeheer. Bovendien blijft Nigeria langdurige etnische en religieuze spanningen ervaren. Hoewel zowel de presidentsverkiezingen van 2003 als die van 2007 werden ontsierd door belangrijke onregelmatigheden en geweld, ervaart Nigeria momenteel de langste periode van burgerregering sinds de onafhankelijkheid. De algemene verkiezingen van april 2007 markeerden de eerste civiel-naar-civiele overdracht van macht in de geschiedenis van het land en de verkiezingen van 2011 werden over het algemeen als geloofwaardig beschouwd. De verkiezing van 2015 wordt beschouwd als de best geleide in Nigeria sinds de terugkeer naar de burgerregering, met de paraplustandende oppositiepartij, het All Progressives Congress, die de lang-heersende People's Democratic Party, die sinds 1999 geregeerd had, versloeg. de geschiedenis en de verkiezingen van 2011 werden over het algemeen als geloofwaardig beschouwd. De verkiezing van 2015 wordt beschouwd als de best geleide in Nigeria sinds de terugkeer naar een burgerregering, waarbij de paraplustandende oppositiepartij, het All Progressives Congress, de lang-heersende People's Democratic Party, die sinds 1999 geregeerd had, versloeg. de geschiedenis en de verkiezingen van 2011 werden over het algemeen als geloofwaardig beschouwd. De verkiezing van 2015 wordt beschouwd als de best geleide in Nigeria sinds de terugkeer naar de burgerregering, met de paraplustandende oppositiepartij, het All Progressives Congress, die de lang-heersende People's Democratic Party, die sinds 1999 geregeerd had, versloeg.

Geografie van Nigeria

Waar op de wereld is Nigeria? De locatie van dit land is West-Afrika, grenzend aan de Golf van Guinee, tussen Benin en Kameroen. Het totale gebied van Nigeria is 923,768 km2, waarvan 910,768 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laaglanden van het noorden versmelten tot centrale heuvels en plateaus; bergen in het zuidoosten, vlakten in het noorden. Het laagste punt van Nigeria is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Chappal Waddi 2.419 m. En het klimaat is varieert; equatoriaal in het zuiden, tropisch in het midden, droog in de noordelijke.


Inwoners van Nigeria

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Nigeria wonen. Het nummer is: 190,632,261. Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? Nigeria, het meest bevolkte land van Afrika, bestaat uit meer dan 250 etnische groepen; de meest bevolkte en politiek invloedrijke zijn: Hausa en de Fulani 29%, Yoruba 21%, Igbo (Ibo) 18%, Ijaw 10%, Kanuri 4%, Ibibio 3,5%, Tiv 2,5%. Wat zijn de talen in Nigeria? Engels (officieel), Hausa, Yoruba, Igbo (Ibo), Fulani, meer dan 500 extra inheemse talen. En de religies: moslim 50%, christen 40%, inheemse overtuigingen 10%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 18.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 53.8 jaar. Waar wonen de mensen in Nigeria? Hier: Grootste populatie van een Afrikaans land; er zijn aanzienlijke bevolkingsgroepen verspreid over het land, met de gebieden met de hoogste dichtheid in het zuiden en zuidwesten van. De belangrijkste stedelijke gebieden van Nigeria zijn: Lagos 13,123 miljoen; Kano 3.587 miljoen; Ibadan 3,16 miljoen; Abuja (hoofdstad) 2,44 miljoen; Port Harcourt 2.343 miljoen; Benin City 1.496 miljoen (2015).

Overheid en economie van Nigeria

De hoofdstad van Nigeria is Abuja en het overheidstype federale presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 36 staten en 1 grondgebied; Abia, Adamawa, Akwa Ibom, Anambra, Bauchi, Bayelsa, Benue, Borno, Cross River, Delta, Ebonyi, Edo, Ekiti, Enugu, Federaal Hoofdstedelijk Territorium, Gombe, Imo, Jigawa, Kaduna, Kano, Katsina, Kebbi, Kogi, Kwara, Lagos, Nasarawa, Niger, Ogun, Ondo, Osun, Oyo, Plateau, Rivieren, Sokoto, Taraba, Yobe, Zamfara. Met betrekking tot de economie van Nigeria zijn belangrijke industriële producten ruwe olie, kolen, tin, columbiet; rubber producten, hout; huiden, textiel, cement en andere bouwmaterialen, voedingsmiddelen, schoeisel, chemicaliën, meststoffen, drukwerk, keramiek, staal. Belangrijke landbouwproducten zijn Cacao, pinda's, katoen, palmolie, maïs, rijst, sorghum, gierst, cassave (maniok, tapioca), yams, rubber; runderen, schapen, geiten, varkens; hout; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie en aardolieproducten 95%, cacao, rubber (2012 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn India 34 %, VS 9%, Spanje 5,9%, Frankrijk 5,8%, Zuid-Afrika 5,5%, Canada 5,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, chemicaliën, transportmiddelen, gefabriceerde goederen, voedsel en levende dieren en de belangrijkste importpartners zijn China 20,3%, VS 8,3%, België 7,6% , VK 4,4%, Nederland 4,1% (2016). Hoe rijk is Nigeria en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $5,900 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 70% (2010 schatting).


Kaart van NigeriaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy