Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Niue

Atlas of World: Niue. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Niue.


Informatie over Niue

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Niue. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Niue. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Niue hier:

Niue - Overzicht:

Wat moet je weten over Niue? Laten we beginnen met dit: Niue's afgelegen ligging, evenals culturele en taalkundige verschillen tussen haar Polynesische inwoners en die van de aangrenzende Cookeilanden, hebben ertoe geleid dat het afzonderlijk door Nieuw Zeeland werd beheerd. De bevolking van het eiland blijft dalen (van een piek van 5.200 in 1966 tot 1.618 in 2017) met een aanzienlijke emigratie naar Nieuw-Zeeland 2.400 km naar het zuidwesten.

Geografie van Niue

Waar op de wereld is Niue? De locatie van dit land is Oceanië, eiland in de Stille Zuidzee, ten oosten van Tonga. Het totale gebied van Niue is 260 km2, waarvan 260 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: steile kliffen langs de kust, centraal plateau. Het laagste punt van Niue is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt naamloos hoogte 1,4 km ten oosten van Hikutavake 80 m. En het klimaat is tropisch; gemodificeerd door zuidoostelijke handel winden.


Inwoners van Niue

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Niue wonen. Het nummer is: 1,618 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Niuen 66,5%, deel-Niuen 13,4%, niet-Niuen 20,1% (inclusief 12% Europese en Aziatische en 8% Pacific Islanders) (2011 est.). Wat zijn de talen in Niue? Niuean (officieel) 46% (een Polynesische taal nauw verwant aan Tongan en Samoan), Niuean en Engels 32%, Engels (officieel) 11%, Niuean en anderen 5%, andere 6% (2011 est.). En de religies: Ekalesia Niue (Congregational Christian Church of Niue - een protestantse kerk gesticht door missionarissen van de London Missionary Society) 67%, andere protestantse 3% (inclusief Zevendedagsadventist 1%, Presbyterian 1% en Methodist 1%), Mormon 10%, rooms-katholieke 10%, Jehovah's Getuigen 2%, andere 6%, geen 2% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? dit is onbekend. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: onbekend. Waar wonen de mensen in Niue? Hier: Bevolking verdeeld over de perifere kustgebieden van het eiland. De belangrijkste stedelijke gebieden van Niue zijn: Alofi (hoofdstad) 1.000 (2014).

Overheid en economie van Niue

De hoofdstad van Niue is Alofi en het overheidstype zelfbesturende parlementaire democratie (Fouo Ekepule) in vrije associatie met Nieuw-Zeeland. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen; opmerking - er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regering, maar er zijn 14 dorpen op de tweede orde. Met betrekking tot de economie van Niue zijn belangrijke industriële producten handwerk, voedselverwerking. Belangrijke landbouwproducten zijn Kokosnoten, passievrucht, honing, limoenen, taro, yams, cassave (maniok, tapioca), zoete aardappelen; varkens, pluimvee, vleesvee. De belangrijkste exportgoederen zijn ingeblikte kokosnoot crème, kopra, honing, vanille, passievruchtproducten, papaja's, wortelgewassen, limoenen, voetballen, stempels, handwerk en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, levende dieren, gefabriceerde goederen, machines, brandstoffen, smeermiddelen, chemicaliën, drugs en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Niue en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $5,800 (2003 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van NiueGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy