Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Nord-Marianene

Atlas av Verden: Nord-Marianene. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Nord-Marianene.

Hovedside - Australia & Oseania - Nord-Marianene

Informasjon om Nord-Marianene

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Nord-Marianene. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Nord-Marianene. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Nord-Marianene her:

Nord-Marianene - Oversikt:

Hva bør du vite om Nord-Marianene? La oss starte med dette: Under amerikansk administrasjon som en del av FNs forvaltnings territorium i Stillehavet bestemte folket i Nord-Marianene på 1970-tallet ikke å søke uavhengighet, men i stedet for å skape nærmere forbindelser med USA. Forhandlinger om territoriell status begynte i 1972. En konvensjon om å etablere en commonwealth i den politiske union med USA ble godkjent i 1975 og trådte i kraft 24. mars 1976. En ny regjering og forfatning trådte i kraft i 1978.

Geografi av Nord-Marianene

Hvor på kloden er Nord-Marianene? Plasseringen av dette landet er Oseania, øyene i Nord-Stillehavet, omtrent tre fjerdedeler av veien fra Hawaii til Filippinene. Totalt areal på Nord-Marianene er 464 km2, hvorav 464 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: De sørlige øyene i denne nord-sør trending øygruppen er kalkstein, med fringing korallrev; De nordlige øyene er vulkanske, med aktive vulkaner på flere øyer. Det laveste punktet på Nord-Marianene er Stillehavet 0 m, det høyeste punktet uavhengig forhøyning på Agrihan 965 m. Og klimaet er tropisk marine; moderert av nordøst trade winds, liten sesongmessig temperatur variasjon; tørr sesong desember til juni, regntiden juli til oktober.


Innbyggere av Nord-Marianene

La oss se hvor mange mennesker bor i Nord-Marianene. Nummeret er: 52,263 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Asiatisk 50% (inkluderer Filippinsk 35,3%, kinesisk 6,8%, koreansk 4,2% og andre asiatiske 3,7%), innfødte hawaiiske eller andre øyer i Stillehavsøyene 34,9% (inkluderer Chamorro 23,9%, Carolinian 4,6% og andre indianer %, to eller flere etnisiteter eller løp 12,7% (2010 est.). Hva er språkene i Nord-Marianene? Filippinske språk 32,8%, Chamorro (offisiell) 24,1%, engelsk 17%, andre Stillehavsøyaspråk 10,1%, kinesisk 6,8%, andre asiatiske språk 7,3%, andre 1,9% (2010 est.). Og religioner: Kristen (romersk-katolsk flertall, Selv om tradisjonelle overbevisninger og tabuer fortsatt kan finnes). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 33.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 75.4 år. Hvor bor folk i Nord-Marianene? Her: ca 90% av befolkningen bor på Saipan. De store byområdene av Nord-Marianene er: Saipan (hovedstad) 49.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Nord-Marianene

Hovedstaden Nord-Marianene er Saipan og regjeringen type presidentdemokrati; et samveld i politisk union med USA. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - ingen (Commonwealth i den politiske union med USA); Det er ingen førstegangs administrative divisjoner som definert av den amerikanske regjeringen, men det er 4 kommuner i andre rekkefølge: Nord-øyene, Rota, Saipan, Tinian. Når det gjelder økonomien til Nord-Marianene, er viktige industriprodukter turisme, bank, bygging, fiske, håndverk, andre tjenester. Viktige landbruksprodukter er Grønnsaker og meloner, frukt og nøtter; prydplanter; husdyr, fjærfe, egg; fisk og akvakulturprodukter. De viktigste eksportvarene er klær og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er mat, byggemateriell og materialer, petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Nord-Marianene og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $13,300 (2013 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over Nord-MarianeneGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern