Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Noordelijke Marianen

Atlas of World: Noordelijke Marianen. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Noordelijke Marianen.

Hoofdpagina - Australië & Oceanië - Noordelijke Marianen

Informatie over Noordelijke Marianen

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Noordelijke Marianen. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Noordelijke Marianen. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Noordelijke Marianen hier:

Noordelijke Marianen - Overzicht:

Wat moet je weten over Noordelijke Marianen? Laten we beginnen met dit: Onder Amerikaans bestuur als onderdeel van het VN-trustgebied van de Stille Oceaan besloot de bevolking van de Noordelijke Marianen in de jaren 1970 niet om onafhankelijkheid te zoeken, maar in plaats daarvan nauwere banden met de VS aan te gaan. De onderhandelingen voor de territoriale status begonnen in 1972. Een verbond tot oprichting van een gemenebest in de politieke unie met de VS werd in 1975 goedgekeurd en trad op 24 maart 1976 in werking. In 1978 trad een nieuwe regering en een nieuwe grondwet in werking.

Geografie van Noordelijke Marianen

Waar op de wereld is Noordelijke Marianen? De locatie van dit land is Oceanië, eilanden in de Noord-Stille Oceaan, ongeveer driekwart van de weg van Hawaii naar de Filippijnen. Het totale gebied van Noordelijke Marianen is 464 km2, waarvan 464 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: de zuidelijke eilanden in deze noord-zuid trending archipel zijn kalkstenen, met grillige koraalriffen; de noordelijke eilanden zijn vulkanisch, met actieve vulkanen op verschillende eilanden. Het laagste punt van Noordelijke Marianen is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt naamloze hoogte op Agrihan 965 m. En het klimaat is tropische zee; gematigd door noordoost passaatwinden, weinig seizoensgebonden temperatuurvariatie; droog seizoen december tot juni, regenseizoen juli tot oktober.


Inwoners van Noordelijke Marianen

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Noordelijke Marianen wonen. Het nummer is: 52,263 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Aziatische 50% (inclusief Filipijns 35,3%, Chinees 6,8%, Koreaans 4,2% en andere Aziatische 3,7%), Native Hawaiian of andere Pacific Islander 34,9% (inclusief Chamorro 23,9%, Carolinian 4,6% en andere Native Hawaiian of Pacific Islander 6,4%), andere 2,5 %, twee of meer etniciteiten of races 12,7% (schatting 2010). Wat zijn de talen in Noordelijke Marianen? Filipijnse talen 32,8%, Chamorro (officieel) 24,1%, Engels (officieel) 17%, andere eilanden in de Stille Oceaan 10,1%, Chinees 6,8%, andere Aziatische talen 7,3%, andere 1,9% (est van 2010). En de religies: christen (rooms-katholieke meerderheid, hoewel traditionele opvattingen en taboes nog steeds te vinden zijn). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 33.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.4 jaar. Waar wonen de mensen in Noordelijke Marianen? Hier: leeft ongeveer 90% van de bevolking op het eiland Saipan. De belangrijkste stedelijke gebieden van Noordelijke Marianen zijn: Saipan (hoofdstad) 49.000 (2014).

Overheid en economie van Noordelijke Marianen

De hoofdstad van Noordelijke Marianen is Saipan en het overheidstype presidentiële democratie; een gemenebest in politieke unie met de VS. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (gemenebest in politieke unie met de VS); er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regering, maar er zijn 4 gemeenten in de tweede orde: Noordelijke eilanden, Rota, Saipan, Tinian. Met betrekking tot de economie van Noordelijke Marianen zijn belangrijke industriële producten toerisme, bankwezen, bouw, visserij, ambachten, andere diensten. Belangrijke landbouwproducten zijn Groenten en meloenen, fruit en noten; sierplanten; vee, pluimvee, eieren; vis en aquacultuurproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn kleding, en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, bouwmaterialen en materialen, aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Noordelijke Marianen en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $13,300 (2013 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Noordelijke MarianenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy