Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Palau

Atlas of World: Palau. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Palau.


Informatie over Palau

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Palau. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Palau. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Palau hier:

Palau - Overzicht:

Wat moet je weten over Palau? Laten we beginnen met dit: Na drie decennia als onderdeel van het trustgebied van de Verenigde Naties onder Amerikaans bestuur, koos dit meest westelijke cluster van de Caroline-eilanden voor onafhankelijkheid in 1978 in plaats van lid te worden van de Federale Staten van Micronesië. Een Compact of Free Association met de VS werd goedgekeurd in 1986 maar werd pas in 1993 geratificeerd. Het werd het jaar daarop van kracht toen de eilanden onafhankelijk werden.

Geografie van Palau

Waar op de wereld is Palau? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Noord-Stille Oceaan, zuidoosten van de Filipijnen. Het totale gebied van Palau is 459 km2, waarvan 459 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: wisselende topografie van het hoge, bergachtige hoofdeiland Babelthuap tot lage koraaleilanden, meestal omzoomd door grote barrièreriffen. Het laagste punt van Palau is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Berg Ngerchelchuus 242 m. En het klimaat is tropisch; heet en vochtig; nat seizoen mei tot Novembe.


Inwoners van Palau

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Palau wonen. Het nummer is: 21,431 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Palauan (Micronesische met Maleise en Melanesische toevoegingen) 73%, Carolinian 2%, Aziatische 21,7%, Kaukasische 1,2%, andere 2,1% (2015 est.). Wat zijn de talen in Palau? Palauan (officieel op de meeste eilanden) 65,2%, andere Micronesian 1,9%, Engels (officieel) 19,1%, Filipino 9,9%, Chinees 1,2%, andere 2,8%. En de religies: rooms-katholiek 45,3%, protestant 34,9% (inclusief evangelische 26,4%, zevende dag adventist 6,9%, vergadering van God 0,9%, baptist, 7%), Modekngei 5,7% (inheems in Palau), moslim 3%, mormoon 1,5%, andere 9,7% (2015 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 33.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.4 jaar. Waar wonen de mensen in Palau? Hier: het grootste deel van de bevolking ligt aan de zuidkant van het hoofdeiland Babelthuap. De belangrijkste stedelijke gebieden van Palau zijn: Melekeok (hoofdstad) 299 (2012).

Overheid en economie van Palau

De hoofdstad van Palau is Ngerulmud en het overheidstype presidentiële republiek in vrije associatie met de VS. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 16 staten; Aimeliik, Airai, Angaur, Hatohobei, Kayangel, Koror, Melekeok, Ngaraard, Ngarchelong, Ngardmau, Ngatpang, Ngchesar, Ngeremlengui, Ngiwal, Peleliu, Sonsorol. Met betrekking tot de economie van Palau zijn belangrijke industriële producten toerisme, visserij, zelfvoorzieningslandbouw. Belangrijke landbouwproducten zijn kokosnoten, cassave (maniok, tapioca), zoete aardappelen; vis, varkens, kippen, eieren, bananen, papaja, broodvrucht, calamansi, zuurzak, Polynesische kastanjes, Polynesische amandelen, mango's, taro, guave, bonen, komkommers, squash / pompoenen (divers), aubergine, groene uien, kangkong (waterkers) , kool (divers), radijs, betelnoten, meloenen, paprika's, noni, okra. De belangrijkste exportgoederen zijn schelpdieren, tonijn, andere vissen (veel soorten) en de belangrijkste exportpartners zijn Griekenland 82,4%, VS 6,9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, brandstoffen, metalen; voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn VS 24,6%, Japan 19,8%, China 14,3%, Guam 14,2%, Filippijnen 4,4% (2016). Hoe rijk is Palau en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $16,700 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van PalauGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy