Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Papoea-Nieuw-Guinea

Atlas of World: Papoea-Nieuw-Guinea. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Papoea-Nieuw-Guinea.

Hoofdpagina - Australië & Oceanië - Papoea-Nieuw-Guinea

Informatie over Papoea-Nieuw-Guinea

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Papoea-Nieuw-Guinea. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Papoea-Nieuw-Guinea. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea hier:

Papoea-Nieuw-Guinea - Overzicht:

Wat moet je weten over Papoea-Nieuw-Guinea? Laten we beginnen met dit: De oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea - de op één na grootste van de wereld - was in 1885 verdeeld tussen Duitsland (noorden) en het VK (zuiden). Het laatste gebied werd in 1902 overgebracht naar Australië, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog het noordelijke deel in beslag nam Ik bleef de gecombineerde gebieden beheren tot de onafhankelijkheid in 1975. Een negen jaar durende secessionistische opstand op het eiland Bougainville eindigde in 1997 na het claimen van ongeveer 20.000 levens. Sinds 2001 heeft Bougainville autonomie ervaren. Onder de voorwaarden van een vredesovereenkomst is 2015 het jaar waarin een vijfjaarlijks venster wordt geopend voor een referendum over de kwestie van onafhankelijkheid.

Geografie van Papoea-Nieuw-Guinea

Waar op de wereld is Papoea-Nieuw-Guinea? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep met inbegrip van de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea tussen de Koraalzee en de Zuidelijke Stille Oceaan, ten oosten van Indonesië. Het totale gebied van Papoea-Nieuw-Guinea is 462,840 km2, waarvan 452,860 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen met kustvlakte en glooiende heuvels. Het laagste punt van Papoea-Nieuw-Guinea is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Berg Wilhelm 4.509 m. En het klimaat is tropisch; noordwest moesson (december tot maart), zuidoost moesson (mei tot oktober); lichte seizoengebonden temperatuurvariatie.


Inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Papoea-Nieuw-Guinea wonen. Het nummer is: 6,909,701 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Melanesisch, Papoea, Negrito, Micronesisch, Polynesisch. Wat zijn de talen in Papoea-Nieuw-Guinea? Tok Pisin (officieel), Engels (officieel), Hiri Motu (officieel), ongeveer 839 inheemse talen gesproken (ongeveer 12% van het wereldtotaal); veel talen hebben minder dan 1.000 sprekers,. En de religies: rooms-katholiek 27%, protestant 69,4% (evangelisch lutheran 19,5%, verenigde kerk 11,5%, zevende dags Adventiste 10%, pinkstervolie 8,6%, evangelische alliantie 5,2%, anglicaanse 3,2%, baptist 2,5%, andere protestantse 8,9%), Baha'i 0,3%, inheemse geloofsovertuigingen en andere 3,3% (volkstelling 2000). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 23.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 67.3 jaar. Waar wonen de mensen in Papoea-Nieuw-Guinea? Hier: bevolking geconcentreerd in de hooglanden en oostelijke kustgebieden op het eiland Nieuw-Guinea; overwegend een landelijke distributie met slechts ongeveer een vijfde van de bevolking in stedelijke gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Papoea-Nieuw-Guinea zijn: PORT Moresby (hoofdstad) 345.000 (2015).

Overheid en economie van Papoea-Nieuw-Guinea

De hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea is Port Moresby en het overheidstype parlementaire democratie (nationaal parlement) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 20 provincies, 1 autonome regio en 1 district; Bougainville, Central, Chimbu, Eastern Highlands, East New Britain, East Sepik, Enga, Gulf, Hela, Jiwaka, Madang, Manus, Milne Bay, Morobe, National Capital, New Ireland, Northern, Southern Highlands, Western, Western Highlands, West Nieuw-Brittannië, West Sepik. Met betrekking tot de economie van Papoea-Nieuw-Guinea zijn belangrijke industriële producten copra breken, palmolie verwerking, multiplex productie, houtsnippers productie; mijnbouw (goud, zilver, koper); ruwe olie en aardolieproducten; bouw, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn koffie, cacao, kopra, palmpitten, thee, suiker, rubber, zoete aardappelen, fruit, groenten, vanille; pluimvee, varkensvlees; schelpdieren. De belangrijkste exportgoederen zijn olie, goud, kopererts, boomstammen, palmolie, koffie, cacao, rivierkreeften, garnalen en de belangrijkste exportpartners zijn Singapore 23,7%, Australië 22,9%, Japan 13,2%, China 11,9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transport apparatuur, industrieproducten, voedsel, brandstoffen, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn Australië 36%, China 14,9%, Singapore 8,5%, Maleisië 7,5% (2016). Hoe rijk is Papoea-Nieuw-Guinea en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,800 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 37% (2002 schatting).


Kaart van Papoea-Nieuw-GuineaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy