Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Paraguay

Atlas of World: Paraguay. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Paraguay.


Informatie over Paraguay

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Paraguay. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Paraguay. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Paraguay hier:

Paraguay - Overzicht:

Wat moet je weten over Paraguay? Laten we beginnen met dit: Paraguay bereikte zijn onafhankelijkheid van Spanje in 1811. In de rampzalige oorlog van de Triple Alliance (1865-70) - tussen Paraguay en Argentinië, Brazilië en Uruguay - verloor Paraguay tweederde van zijn volwassen mannen en een groot deel van zijn grondgebied. Het land stagneerde de komende halve eeuw economisch. Na de Chaco-oorlog van 1932-35 met Bolivia, verwierf Paraguay een groot deel van de Chaco-laaglandregio. De 35 jaar durende militaire dictatuur van Alfredo Stroessner eindigde in 1989 en ondanks een duidelijke toename van de politieke macht in de afgelopen jaren, heeft Paraguay relatief vrije en regelmatige presidentsverkiezingen gehouden sinds de terugkeer van het land naar de democratie.

Geografie van Paraguay

Waar op de wereld is Paraguay? De locatie van dit land is Midden-Zuid-Amerika, ten noordoosten van Argentinië, ten zuidwesten van Brazilië. Het totale gebied van Paraguay is 406,752 km2, waarvan 397,302 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: grasrijke vlaktes en beboste heuvels ten oosten van Rio Paraguay; Gran Chaco-regio ten westen van Rio Paraguay meestal laag, moerassig vlak bij de rivier, en droog bos en stekelige struiken elders op. Het laagste punt van Paraguay is kruispunt van Rio Paraguay en Rio Parana 46 m, het hoogste punt Cerro Pero 842 m. En het klimaat is subtropisch tot gematigd; aanzienlijke regenval in de oostelijke delen, steeds semi-aride in de westelijke.


Inwoners van Paraguay

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Paraguay wonen. Het nummer is: 6,943,739 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? mestizo (gemengde Spaanse en Amerindische) 95% , andere 5%. Wat zijn de talen in Paraguay? Spaans (officieel), Guarani (officieel). En de religies: Rooms-katholiek 89,6%, protestant 6,2%, andere christen 1,1%, andere of niet-gespecificeerd 1,9%, geen 1,1% (telling van 2002). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.4 jaar. Waar wonen de mensen in Paraguay? Hier: grootste deel van de bevolking woont in de oostelijke helft van het land; in het westen ligt de Gran Chaco (een semi-aried laagland vlakte), die goed is voor 60% van het land grondgebied, maar slechts 2% van de totale bevolking. De belangrijkste stedelijke gebieden van Paraguay zijn: Asuncion (hoofdstad) 2.356 miljoen (2015).

Overheid en economie van Paraguay

De hoofdstad van Paraguay is Asuncion en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 17 departementen (departamentos, singular - departamento) en 1 hoofdstad; Alto Paraguay, Alto Parana, Amambay, Asuncion, Boqueron, Caaguazu, Caazapa, Canindeyu, Central, Concepcion, Cordillera, Guaira, Itapua, Misiones, Neembucu, Paraguari, Presidente Hayes, San Pedro. Met betrekking tot de economie van Paraguay zijn belangrijke industriële producten suikerverwerking, cement, textiel, dranken, houtproducten, staal, basismetalen, elektrische stroom. Belangrijke landbouwproducten zijn katoen, suikerriet, sojabonen, maïs, tarwe, tabak, cassave (maniok, tapioca), fruit, groenten; rundvlees, varkensvlees, eieren, melk; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn sojabonen, veevoer, katoen, vlees, eetbare oliën, hout, leer, goud en de belangrijkste exportpartners zijn Brazilië 35,4%, Argentinië 10,5%, Rusland 7,6%, Chili 6,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn wegvoertuigen, consumptiegoederen, tabak, aardolieproducten, elektrische machines, tractoren, chemicaliën, voertuigonderdelen en de belangrijkste importpartners zijn China 27,3%, Brazilië 24,3%, Argentinië 14,3%, VS 7,1% (2016). Hoe rijk is Paraguay en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $9,800 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 22.2% (2015 schatting).


Kaart van ParaguayGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy