Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Portugal

Atlas of World: Portugal. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Portugal.

Hoofdpagina - Europa - Portugal

Informatie over Portugal

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Portugal. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Portugal. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Portugal hier:

Portugal - Overzicht:

Wat moet je weten over Portugal? Laten we beginnen met dit: Na zijn hoogtijdagen als mondiale maritieme macht in de 15e en 16e eeuw, verloor Portugal veel van zijn rijkdom en status met de vernietiging van Lissabon tijdens een aardbeving in 1755, bezetting tijdens de Napoleontische oorlogen en de onafhankelijkheid van Brazilië, de rijkste kolonie, in 1822. Een revolutie uit 1910 deed afbreuk aan de monarchie; gedurende de meeste van de volgende zes decennia hebben repressieve regeringen het land bestuurd. In 1974 installeerde een linkse militaire coup grote democratische hervormingen. Het jaar daarop verleende Portugal onafhankelijkheid aan al zijn Afrikaanse koloniën. Portugal is stichtend lid van de NAVO en trad in 1986 toe tot de EG (nu de EU).

Geografie van Portugal

Waar op de wereld is Portugal? De locatie van dit land is Zuidwest-Europa, grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan, ten westen van Spanje. Het totale gebied van Portugal is 92,090 km2, waarvan 91,470 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: verdeelt de west-stromende rivier de Taag het land: het noorden is bergachtig naar het binnenland, terwijl het zuiden wordt gekenmerkt door glooiende vlaktes. Het laagste punt van Portugal is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Ponta do Pico (Pico of Pico Alto) op Ilha do Pico op de Azoren 2.351 m. En het klimaat is maritiem gematigd; koel en regenachtig in het noorden, warmer en droger in het zuiden.


Inwoners van Portugal

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Portugal wonen. Het nummer is: 10,839,514 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? homogene mediterrane bevolking; burgers van zwarte Afrikaanse afkomst die tijdens het dekolonisatie-aantal minder dan 100.000 naar het vasteland emigreerden; sinds 1990 zijn Oost-Europeanen Portugal. Wat zijn de talen in Portugal? Portugees (officieel) binnengekomen , Mirandese (officieel, maar lokaal),. En de religies: rooms-katholiek 81%, andere christen 3,3%, andere (inclusief joods, moslim, andere) 0,6%, geen 6,8%, niet-gespecificeerd 8,3%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 42.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 79.4 jaar. Waar wonen de mensen in Portugal? Hier: Concentraties zijn voornamelijk langs of nabij de Atlantische kust; zowel Lissabon als de op een na grootste stad, Porto, zijn kuststeden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Portugal zijn: Lissabon (hoofdstad) 2.884 miljoen; Porto 1,299 miljoen (2015).

Overheid en economie van Portugal

De hoofdstad van Portugal is Lissabon en het overheidstype semi-presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 18 districten (distritos, singular - distrito) en 2 autonome regio's (regioes autonomas, singular - regiao autonoma); Aveiro, Acores (Azoren), Beja, Braga, Braganca, Castelo Branco, Coimbra, Evora, Faro, Guarda, Leiria, Lisboa (Lissabon), Madeira, Portalegre, Porto, Santarem, Setubal, Viana do Castelo, Vila Real, Viseu. Met betrekking tot de economie van Portugal zijn belangrijke industriële producten textiel, kleding, schoeisel, hout en kurk, papier en pulp, chemicaliën, brandstoffen en smeermiddelen, auto's en auto-onderdelen, onedele metalen, mineralen, porselein en keramiek, glaswerk, technologie, telecommunicatie; zuivelproducten, wijn, andere voedingsmiddelen; scheepsbouw en renovatie; toerisme, kunststoffen, financiële diensten, optica. Belangrijke landbouwproducten zijn Graan, aardappelen, tomaten, olijven, druiven; schapen, runderen, geiten, varkens, pluimvee, zuivelproducten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn landbouwproducten, levensmiddelen, wijn, olieproducten, chemische producten, kunststoffen en rubber, huiden, leer, hout en kurk, houtpulp en papier, textielmaterialen, kleding, schoeisel, machines en gereedschappen, basismetalen en de belangrijkste exportpartners zijn Spanje 26,2%, Frankrijk 12,6%, Duitsland 11,7%, VK 7%, VS 4,9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn landbouwproducten, chemische producten, voertuigen en ander transportmateriaal, optische en precisie-instrumenten, computeraccessoires en onderdelen, halfgeleiders en aanverwante apparaten, olieproducten, onedele metalen, voedingsproducten, textielmaterialen en de belangrijkste importpartners zijn Spanje 32,8%, Duitsland 13,5%, Frankrijk 7,8%, Italië 5,5%, Nederland 5,1% (2016). Hoe rijk is Portugal en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $30,300 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 19% (2015 schatting).


Kaart van PortugalGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy