Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Puerto Rico

Atlas av Verden: Puerto Rico. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Puerto Rico.

Hovedside - Mellom-Amerika - Puerto Rico

Informasjon om Puerto Rico

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Puerto Rico. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Puerto Rico. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Puerto Rico her:

Puerto Rico - Oversikt:

Hva bør du vite om Puerto Rico? La oss starte med dette: Befestet i århundrer av urfolk, øya ble hevdet av den spanske kronen i 1493 etter Christopher Columbus 'andre reise til Amerika. I 1898, etter 400 år med koloniale styre som så den urbefolkede befolkningen nesten utryddet og afrikansk slavearbeid ble introdusert, ble Puerto Rico sendt til USA som et resultat av den spansk-amerikanske krigen. Puerto Ricans ble innvilget amerikansk statsborgerskap i 1917. Populært valgte guvernører har tjent siden 1948. I 1952 ble en forfatning gitt for intern selvstyre. I plebiscites holdt i 1967, 1993 og 1998 valgte velgerne ikke å endre den nåværende politiske statusen med USA, men resultatene fra en 2012-stemme igjen åpnet muligheten for amerikansk statehood. Økonomisk lavkonjunktur på øya har ført til et netto befolkningstap siden ca 2005, så stort antall beboere flyttet til det amerikanske fastlandet. Trenden har akselerert siden 2010; i 2014 opplevde Puerto Rico et netto befolkningstap til fastlandet på 64 000, mer enn det dobbelte nettofortabetet på 26 000 i 2010. Orkanen Maria slo øya den 20. september 2017 og forårsaket katastrofale skader, herunder ødeleggelse av det elektriske nettet som hadde blitt cripled av Orkanen Irma bare to uker før. Det var den verste stormen å slå øya på i åtte tiår, og skaden er estimert i titalls milliarder dollar. Orkanen Maria slo øya den 20. september 2017 og forårsaket katastrofale skader, inkludert ødeleggelse av det elektriske nettet som hadde blitt cripled av orkanen Irma bare to uker før. Det var den verste stormen å slå øya på i åtte tiår, og skaden er estimert i titalls milliarder dollar. Orkanen Maria slo øya den 20. september 2017 og forårsaket katastrofale skader, inkludert ødeleggelse av det elektriske nettet som hadde blitt cripled av orkanen Irma bare to uker før. Det var den verste stormen å slå øya på i åtte tiår, og skaden er estimert i titalls milliarder dollar.

Geografi av Puerto Rico

Hvor på kloden er Puerto Rico? Plasseringen av dette landet er Karibia, øy mellom Karibiske hav og Nord-Atlanterhavet, øst for Den dominikanske republikk. Totalt areal på Puerto Rico er 9,104 km2, hvorav 8,959 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: meste fjell med kystnære i nord; steinete fjell til sjø på vestkysten; sandstrender langs de fleste kystområder. Det laveste punktet på Puerto Rico er Karibiske hav 0 m, det høyeste punktet Cerro de Punta 1 338 m. Og klimaet er tropisk marine, mild; liten sesongmessig temperatur variasjon for det.


Innbyggere av Puerto Rico

La oss se hvor mange mennesker bor i Puerto Rico. Nummeret er: 3,351,827 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? hvit 75,8%, svart / afroamerikaner 12,4%, andre 8,5% American Indian, Alaskan native, Native Hawaiian, andre Pacific Islander og andre), blandet 3,3%. Hva er språkene i Puerto Rico? spansk, engelsk. Og religioner: romersk-katolsk 85%, protestantisk og annen 15%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 41.5 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 80.9 år. Hvor bor folk i Puerto Rico? Her: befolkningsklynger har en tendens til å bli funnet langs kysten, den største av disse finnes i og rundt San Juan; et unntak fra dette er en betydelig befolkning som ligger i det indre av øya rett sør for hovedstaden rundt Caguas; Det meste av interiøret, spesielt i den vestlige delen av øya, domineres av Cordillera Central Mountains, hvor befolkningstettheten er lav. De store byområdene av Puerto Rico er: SAN JUAN (kapital) 2.463 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Puerto Rico

Hovedstaden Puerto Rico er San Juan og regjeringen type presidensdemokrati; en selvstyrende commonwealth i politisk tilknytning til USA. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - ingen (territorium i USA med commonwealth status); Det er ingen førstegangs administrative divisjoner som definert av den amerikanske regjeringen, men det er 78 kommuner (kommune, singular - kommune) i andre ordre; Adjuntas, Aguada, Aguadilla, Aguas Buenas, Aibonito, Anasco, Arecibo, Arroyo, Barceloneta, Barranquitas, Bayamon, Cabo Rojo, Caguas, Camuy, Canovanas, Carolina, Catano, Cayey, Ceiba, Ciales, Cidra, Coamo, Comerio, Corozal, Culebra, Dorado, Fajardo, Florida, Guanica, Guayama, Guayanilla, Guaynabo, Gurabo, Hatillo, Hormigueros, Humacao, Isabela, Jayuya, Juana Diaz, Juncos, Lajas, Lares, Las Marias, Las Piedras, Loiza, Luquillo, Manati, Maricao , Maunabo, Mayaguez, Moca, Morovis, Naguabo, Naranjito, Orocovis, Patillas, Penuelas, Ponce, Quebradillas, Rincon, Rio Grande, Sabana Grande, Salinas, San-tysk, San Juan, San Lorenzo,. Når det gjelder økonomien til Puerto Rico, er viktige industriprodukter legemidler, elektronikk, klær, matvarer, turisme. Viktige landbruksprodukter er sukkerrør, kaffe, ananas, plantains, bananer; husdyrprodukter, kyllinger. De viktigste eksportvarene er kjemikalier, elektronikk, klær, hermetisert tunfisk, rom, drikke konsentrater, og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er kjemikalier for medisinsk utstyr , maskiner og utstyr, klær, mat, fisk, petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Puerto Rico og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $37,900 (2017 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over Puerto RicoGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern