Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Puerto Rico

Atlas of World: Puerto Rico. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Puerto Rico.


Informatie over Puerto Rico

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Puerto Rico. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Puerto Rico. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Puerto Rico hier:

Puerto Rico - Overzicht:

Wat moet je weten over Puerto Rico? Laten we beginnen met dit: Het eiland werd eeuwenlang bevolkt door inheemse volken en werd in 1493 opgeëist door de Spaanse kroon na de tweede reis van Columbus naar Amerika. In 1898, na 400 jaar koloniale overheersing die de inheemse bevolking bijna uitgeroeid en Afrikaanse slavenarbeid introduceerde, werd Puerto Rico afgestaan ​​aan de VS als gevolg van de Spaans-Amerikaanse oorlog. Puerto Ricanen kregen het Amerikaanse staatsburgerschap in 1917. In 1948 werden er officieel gekozen gouverneurs uitgezonden. In 1952 werd een grondwet aangenomen die voorzag in intern zelfbestuur. In volksstemmingen gehouden in 1967, 1993 en 1998, kozen kiezers ervoor om de bestaande politieke status met de VS niet te wijzigen, maar de resultaten van een stemming van 2012 lieten de mogelijkheid open voor Amerikaanse staat. Economische recessie op het eiland heeft sinds 2005 geleid tot een netto bevolkingsverlies, omdat een groot aantal inwoners naar het Amerikaanse vasteland verhuisde. De trend is sinds 2010 versneld; in 2014 ondervond Puerto Rico een netto bevolkingsverlies aan het vasteland van 64.000, meer dan het dubbele van het nettoverlies van 26.000 in 2010. De orkaan Maria trof het eiland op 20 september 2017 en veroorzaakte catastrofale schade inclusief vernietiging van het elektriciteitsnet dat verlamd was door Orkaan Irma slechts twee weken eerder. Het was de ergste storm om het eiland in acht decennia te raken en de schade wordt geschat op tientallen miljarden dollars. De orkaan Maria trof het eiland op 20 september 2017 en veroorzaakte catastrofale schade, waaronder de vernietiging van het elektriciteitsnet dat slechts twee weken eerder was vervormd door de orkaan Irma. Het was de ergste storm om het eiland in acht decennia te raken en de schade wordt geschat op tientallen miljarden dollars. De orkaan Maria trof het eiland op 20 september 2017 en veroorzaakte catastrofale schade, waaronder de vernietiging van het elektriciteitsnet dat slechts twee weken eerder was vervormd door de orkaan Irma. Het was de ergste storm om het eiland in acht decennia te raken en de schade wordt geschat op tientallen miljarden dollars.

Geografie van Puerto Rico

Waar op de wereld is Puerto Rico? De locatie van dit land is Caraïben, eiland tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van de Dominicaanse Republiek. Het totale gebied van Puerto Rico is 9,104 km2, waarvan 8,959 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen met kustvlakte in het noorden; steile bergen naar de zee aan de westkust; zandstranden langs de meeste kustgebieden. Het laagste punt van Puerto Rico is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Cerro de Punta 1.338 m. En het klimaat is tropische zee, mild; weinig seizoengebonden temperatuurvariatie.


Inwoners van Puerto Rico

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Puerto Rico wonen. Het nummer is: 3,351,827 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? wit 75,8%, zwart / Afro-Amerikaans 12,4%, andere 8,5% (inclusief American Indian, Alaskan Native, Native Hawaiian, andere Pacific Islander en anderen), gemengd 3,3%. Wat zijn de talen in Puerto Rico? Spaans, Engels. En de religies: rooms-katholiek 85%, protestant en andere 15%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 41.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.9 jaar. Waar wonen de mensen in Puerto Rico? Hier: de clusters van de bevolking zijn te vinden langs de kust, de grootste van deze is te vinden in en rond San Juan; een uitzondering hierop is een omvangrijke populatie in het binnenland van het eiland, direct ten zuiden van de hoofdstad rond Caguas; het grootste deel van het binnenland, met name in de westelijke helft van het eiland, wordt gedomineerd door de Cordillera Central-bergen, waar de bevolkingsdichtheid laag is. De belangrijkste stedelijke gebieden van Puerto Rico zijn: SAN JUAN (hoofdstad) 2,463 miljoen (2015).

Overheid en economie van Puerto Rico

De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan en het overheidstype presidentiële democratie; een zelfbesturend gemenebest in politieke associatie met de VS. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (het grondgebied van de VS met de status van gemenebest); er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen zoals bepaald door de regering van de VS, maar er zijn 78 gemeenten (municipios, singular - municipio) bij de tweede orde; Adjuntas, Aguada, Aguadilla, Aguas Buenas, Aibonito, Anasco, Arecibo, Arroyo, Barceloneta, Barranquitas, Bayamon, Cabo Rojo, Caguas, Camuy, Canovanas, Carolina, Catano, Cayey, Ceiba, Ciales, Cidra, Coamo, Comerio, Corozal, Culebra, Dorado, Fajardo, Florida, Guanica, Guayama, Guayanilla, Guaynabo, Gurabo, Hatillo, Hormigueros, Humacao, Isabela, Jayuya, Juana Diaz, Juncos, Lajas, Lares, Las Marias, Las Piedras, Loiza, Luquillo, Manati, Maricao , Maunabo, Mayaguez, Moca, Morovis, Naguabo, Naranjito, Orocovis, Patillas, Penuelas, Ponce, Quebradillas, Rincon, Rio Grande, Sabana Grande, Salinas, San German, San Juan, San Lorenzo,. Met betrekking tot de economie van Puerto Rico zijn belangrijke industriële producten , elektronica, kleding, voedingsproducten, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn suikerriet, koffie, ananas, plantains, bananen; veeproducten, kippengeneesmiddelen. De belangrijkste exportgoederen zijn chemicaliën, elektronica, kleding, tonijnconserven, rum, drankconcentraten, medische apparatuur en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn chemicaliën, machines en uitrusting, kleding, voedsel, vis, aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Puerto Rico en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $37,900 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Puerto RicoGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy