Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Saint Lucia

Atlas of World: Saint Lucia. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Saint Lucia.


Informatie over Saint Lucia

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Saint Lucia. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Saint Lucia. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Saint Lucia hier:

Saint Lucia - Overzicht:

Wat moet je weten over Saint Lucia? Laten we beginnen met dit: Het eiland, met zijn mooie natuurlijke haven bij Castries, werd in de 17e en vroege 18e eeuw tussen Engeland en Frankrijk omstreden (14 keer van eigenaar wisselen); het werd uiteindelijk afgestaan ​​aan het VK in 1814. Zelfs na de afschaffing van de slavernij op zijn plantages in 1834, bleef Saint Lucia een agrarisch eiland, gewijd aan het produceren van tropische gewassen. Zelfbestuur werd verleend in 1967 en onafhankelijkheid in 1979.

Geografie van Saint Lucia

Waar op de wereld is Saint Lucia? De locatie van dit land is Caribisch gebied, eiland tussen de Caribische Zee en Noord-Atlantische Oceaan, ten noorden van Trinidad en Tobago. Het totale gebied van Saint Lucia is 616 km2, waarvan 606 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanisch en bergachtig met brede, vruchtbare valleien. Het laagste punt van Saint Lucia is Caribische zee 0 m, het hoogste punt berg Gimie 948 m. En het klimaat is tropisch, gematigd door noordoost passaatwinden; droog seizoen januari tot april, regenseizoen mei tot augustus.


Inwoners van Saint Lucia

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Saint Lucia wonen. Het nummer is: 164,994 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwarte / Afrikaanse afdaling 85.3%, gemengd 10.9%, Oost-Indisch 2.2%, andere 1.6%, niet gespecificeerd 0.1% (2010 est .). Wat zijn de talen in Saint Lucia? Engels (officieel), Frans patois. En de religies: Rooms-katholiek 61,5%, protestant 25,5% (inclusief zevende dag adventist 10,4%, pinkstergroep 8,9%, baptist 2,2%, anglicaan 1,6%, kerk van God 1,5%, andere protestant 0,9%), andere christen 3,4% (inclusief evangelische 2,3% en Jehova's getuige 1,1%), Rastafarian 1,9%, andere 0,4%, geen 5,9%, niet-gespecificeerd 1,4% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 34.8 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.9 jaar. Waar wonen de mensen in Saint Lucia? Hier: grootste deel van de bevolking is te vinden aan de rand van het eiland, met een grotere concentratie in het noorden rond de hoofdstad Castries. De belangrijkste stedelijke gebieden van Saint Lucia zijn: Castries (hoofdstad) 22.000 (2014).

Overheid en economie van Saint Lucia

De hoofdstad van Saint Lucia is Castries en het overheidstype parlementaire democratie (parlement) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth-rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 districten; Anse-la-Raye, Canaries, Castries, Choiseul, Dennery, Gros-Islet, Laborie, Micoud, Soufriere, Vieux-Fort. Met betrekking tot de economie van Saint Lucia zijn belangrijke industriële producten toerisme; kleding, assemblage van elektronische componenten, dranken, golfkartondozen, kalkverwerking, kokosnootverwerking. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, kokosnoten, groenten, citrusvruchten, wortelgewassen, cacao-. De belangrijkste exportgoederen zijn bananen 41%, kleding, cacao, avocado's, mango's, kokosolie (2010 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn VS 48,8%, Trinidad en Tobago 14,1%, VK 11,2%, Malediven 4,7% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, industrieproducten, machines en transportmiddelen, chemicaliën, brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn US 39,8%, Trinidad en Tobago 18%, VK 6,7%, Japan 4% (2016). Hoe rijk is Saint Lucia en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $13,500 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Saint LuciaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy