Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Saint Vincent og Grenadinene

Atlas av Verden: Saint Vincent og Grenadinene. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Saint Vincent og Grenadinene.

Hovedside - Mellom-Amerika - Saint Vincent og Grenadinene

Informasjon om Saint Vincent og Grenadinene

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Saint Vincent og Grenadinene. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Saint Vincent og Grenadinene. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Saint Vincent og Grenadinene her:

Saint Vincent og Grenadinene - Oversikt:

Hva bør du vite om Saint Vincent og Grenadinene? La oss starte med dette: Motstand av innfødte karibere forhindret kolonisering på Saint Vincent til 1719. Tvister mellom Frankrike og Storbritannia for det meste av det 18. århundre, ble øya ceded til sistnevnte i 1783. Mellom 1960 og 1962 var Saint Vincent og Grenadinene en egen administrativ enhet av Forbundet av Vestindia. Autonomi ble gitt i 1969 og uavhengighet i 1979.

Geografi av Saint Vincent og Grenadinene

Hvor på kloden er Saint Vincent og Grenadinene? Plasseringen av dette landet er Karibien, øyene mellom Det karibiske hav og Nord-Atlanterhavet, nord for Trinidad og Tobago. Totalt areal på Saint Vincent og Grenadinene er 389 km2 (Saint Vincent 344 km2), hvorav 389 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: vulkanisk fjellagtige. Det laveste punktet på Saint Vincent og Grenadinene er karibiske hav 0 m, det høyeste punktet La Soufriere 1 234 m. Og klimaet er tropisk; liten sesongmessig temperaturvariasjon; regntiden (mai til november).


Innbyggere av Saint Vincent og Grenadinene

La oss se hvor mange mennesker bor i Saint Vincent og Grenadinene. Nummeret er: 102,089 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? svart 66%, blandet 19% Øst-Indisk 6%, Europeisk 4%, Karibisk Amerindisk 2%, Andre 3%. Hva er språkene i Saint Vincent og Grenadinene? Engelsk, Fransk Patois. Og religioner: Protestant 75% (Anglikansk 47%, Metodist 28%), Romersk Katolsk 13%, Andet (inkluderer hinduistisk, syvende-dag adventist, andre Protestantiske) 12%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 33.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 75.5 år. Hvor bor folk i Saint Vincent og Grenadinene? Her: Mesteparten av befolkningen er konsentrert i og rundt hovedstaden i Kingstown. De store byområdene av Saint Vincent og Grenadinene er: Kingstown (hovedstad) 27.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Saint Vincent og Grenadinene

Hovedstaden Saint Vincent og Grenadinene er Kingstown og regjeringen type Parlamentarisk demokrati konstitusjonelt monarki; en Commonwealth riket. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 6 sogne; Charlotte, Grenadinene, Saint Andrew, Saint David, Saint George, Saint Patrick. Når det gjelder økonomien til Saint Vincent og Grenadinene, er viktige industriprodukter ; matbehandling, sement, møbler, klær, stivelse. Viktige landbruksprodukter er Bananer, kokosnøtter, søte poteter, krydder; lite antall storfe, sauer, griser, geiter; fisketurisme. De viktigste eksportvarene er bananer, eddoes og dasheen (taro), pilroot stivelse; tennis raketter og de viktigste eksportpartnerne er Barbados 18,3%, St. Lucia 17,6%, Antigua og Barbuda 14,8%, Trinidad og Tobago 12,3%, Dominica 9,5%, St. Kitts og Nevis 7,3%, Grenada 5,9% (2016). De viktigste importvarene er matvarer, maskiner og utstyr, kjemikalier og Gjødsel, mineraler og brensel og de viktigste importpartnerne er USA 44%, Trinidad og Tobago 14,1%, UK 6,5%, Frankrike 4,8% (2016). Hvor rik er Saint Vincent og Grenadinene og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $11,600 (2017 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over Saint Vincent og GrenadineneGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern