Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Saint Vincent en de Grenadines

Atlas of World: Saint Vincent en de Grenadines. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Saint Vincent en de Grenadines.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Saint Vincent en de Grenadines

Informatie over Saint Vincent en de Grenadines

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Saint Vincent en de Grenadines. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Saint Vincent en de Grenadines. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Saint Vincent en de Grenadines hier:

Saint Vincent en de Grenadines - Overzicht:

Wat moet je weten over Saint Vincent en de Grenadines? Laten we beginnen met dit: Weerstand door inheemse Cariben voorkwam kolonisatie op Saint Vincent tot 1719. Betwist tussen Frankrijk en het VK voor het grootste deel van de 18e eeuw, het eiland werd afgestaan ​​aan de laatste in 1783. Tussen 1960 en 1962, Saint Vincent en de Grenadines was een afzonderlijke administratieve eenheid van de Federatie van de West-Indië. Autonomie werd toegekend in 1969 en onafhankelijkheid in 1979.

Geografie van Saint Vincent en de Grenadines

Waar op de wereld is Saint Vincent en de Grenadines? De locatie van dit land is Caraïben, eilanden tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten noorden van Trinidad en Tobago. Het totale gebied van Saint Vincent en de Grenadines is 389 km2 (Saint Vincent 344 km2), waarvan 389 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanische, bergachtige. Het laagste punt van Saint Vincent en de Grenadines is Caribische zee 0 m, het hoogste punt La Soufriere 1234 m. En het klimaat is tropisch; weinig seizoensgebonden temperatuurvariatie; regenseizoen (mei tot november).


Inwoners van Saint Vincent en de Grenadines

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Saint Vincent en de Grenadines wonen. Het nummer is: 102,089 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 66%, gemengd 19%, Oost-Indisch 6%, Europese 4%, Carib Amerindiaanse 2%, andere 3%. Wat zijn de talen in Saint Vincent en de Grenadines? Engels, Franse patois. En de religies: protestantse 75% (Anglicaanse 47%, Methodist 28%), rooms-katholieke 13%, andere (inclusief Hindu, Zevende-dags Adventiste, andere Protestant) 12%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 33.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.5 jaar. Waar wonen de mensen in Saint Vincent en de Grenadines? Hier: grootste deel van de bevolking is geconcentreerd in en rond de hoofdstad. De belangrijkste stedelijke gebieden van Saint Vincent en de Grenadines zijn: Kingstown (hoofdstad) 27.000 (2014).

Overheid en economie van Saint Vincent en de Grenadines

De hoofdstad van Saint Vincent en de Grenadines is Kingstown en het overheidstype Parlementaire democratie (House of Assembly) onder een constitutionele monarchie; a Commonwealth realm. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 parochies; Charlotte, Grenadines, Saint Andrew, Saint David, Saint George, Saint Patrick. Met betrekking tot de economie van Saint Vincent en de Grenadines zijn belangrijke industriële producten toerisme; voedselverwerking, cement, meubels, kleding, zetmeel. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, kokosnoten, zoete aardappelen, specerijen; kleine aantallen runderen, schapen, varkens, geiten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn bananen, eddoes en dasheen (taro), arrowroot zetmeel; tennisrackets en de belangrijkste exportpartners zijn Barbados 18,3%, St. Lucia 17,6%, Antigua en Barbuda 14,8%, Trinidad en Tobago 12,3%, Dominica 9,5%, St. Kitts en Nevis 7,3%, Grenada 5,9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, machines en uitrusting, chemicaliën en meststoffen, mineralen en brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn VS 44%, Trinidad en Tobago 14,1%, VK 6,5%, Frankrijk 4,8% (2016). Hoe rijk is Saint Vincent en de Grenadines en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $11,600 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Saint Vincent en de GrenadinesGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy