Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Sao Tomé en Principe

Atlas of World: Sao Tomé en Principe. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Sao Tomé en Principe.

Hoofdpagina - Afrika - Sao Tomé en Principe

Informatie over Sao Tomé en Principe

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Sao Tomé en Principe. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Sao Tomé en Principe. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Sao Tomé en Principe hier:

Sao Tomé en Principe - Overzicht:

Wat moet je weten over Sao Tomé en Principe? Laten we beginnen met dit: Portugal, ontdekt en geclaimd aan het eind van de 15e eeuw, maakte in de 19e eeuw plaats voor de suikerindustrie van het eiland, koffie en cacao - allemaal geteeld met slavernij van Afrikaanse plantages, waarvan de vorm in de 20e eeuw bleef hangen. Hoewel de onafhankelijkheid in 1975 werd bereikt, werden democratische hervormingen pas eind jaren tachtig ingevoerd. Het land hield zijn eerste vrije verkiezingen in 1991, maar frequente interne ruzies tussen de verschillende politieke partijen veroorzaakten herhaalde veranderingen in leiderschap en vier mislukte, niet-gewelddadige couppogingen in 1995, 1998, 2003 en 2009. In 2012 combineerden drie oppositiepartijen in een motie van wantrouwen om de meerderheid van de regering van oud-premier Patrice Trovoada te vernietigen, maar in 2014 brachten de parlementsverkiezingen hem terug naar zijn kantoor. President Evaristo Carvalho, van dezelfde politieke partij als premier Trovoada, werd gekozen in september 2016, een zeldzaam voorbeeld waarbij de posities van president en premier bij dezelfde partij berusten. Nieuwe olie-ontdekkingen in de Golf van Guinee kunnen meer aandacht trekken voor het kleine eiland.

Geografie van Sao Tomé en Principe

Waar op de wereld is Sao Tomé en Principe? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, eilanden in de Golf van Guinee, net ten noorden van de evenaar, ten westen van Gabon. Het totale gebied van Sao Tomé en Principe is 964 km2, waarvan 964 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanische, bergachtige. Het laagste punt van Sao Tomé en Principe is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Pico de Sao Tomé 2,024 m. En het klimaat is tropisch; warm, vochtig; één regenseizoen (oktober tot mei).


Inwoners van Sao Tomé en Principe

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Sao Tomé en Principe wonen. Het nummer is: 201,025 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? mestico, angolares (afstammelingen van Angolese slaven), forros (afstammelingen van bevrijde slaven), servicais (contractarbeiders uit Angola, Mozambique en Cabo Verde), tongas (kinderen van servicais geboren op de eilanden), Europeanen (voornamelijk Portugees), Aziaten (voornamelijk Chinees). Wat zijn de talen in Sao Tomé en Principe? Portugees 98,4% (officieel), Forro 36,2%, Cabo Verdian 8,5%, Frans 6,8%, Angolar 6,6%, Engels 4,9%, Lunguie 1%, andere (inclusief gebarentaal) 2,4%. En de religies: katholiek 55,7%, Adventist 4,1 %, Assemblage van God 3,4%, Nieuw-Apostolisch 2,9%, Mana 2,3%, Universeel Koninkrijk van God 2%, Jehova's Getuige 1,2%, andere 6,2%, geen 21,2%, niet-gespecificeerd 1% (2012 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 18.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 65.3 jaar. Waar wonen de mensen in Sao Tomé en Principe? Hier: Sao Tome, de hoofdstad, heeft ongeveer een kwart van de bevolking van het land; Santo Antonio is de grootste stad op Principe; de noordelijke gebieden van beide eilanden hebben de hoogste bevolkingsdichtheid. De belangrijkste stedelijke gebieden van Sao Tomé en Principe zijn: SAO TOME (hoofdstad) 71.000 (2014).

Overheid en economie van Sao Tomé en Principe

De hoofdstad van Sao Tomé en Principe is Sao Tomé en het overheidstype semi-presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 2 provincies; Principe, Sao Tome. Met betrekking tot de economie van Sao Tomé en Principe zijn belangrijke industriële producten lichte constructie, textiel, zeep, bier, visverwerking, Timbe. Belangrijke landbouwproducten zijn Cacao, kokosnoten, palmpitten, kopra, kaneel, peper, koffie, bananen, papaja's, bonen; gevogelte; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn cacao 80%, kopra, koffie, palmolie (2010 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 23,3%, Nederland 13,8%, Portugal 10%, Angola 6,4%, Zuid-Korea 5,2%, Peru 4,5%, Dominicaanse Republiek 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en elektrische apparaten apparatuur, voedingsmiddelen, aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn Portugal 58,8%, Angola 15,2%, China 5,3% (2016). Hoe rijk is Sao Tomé en Principe en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,200 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 66.2% (2009 schatting).


Kaart van Sao Tomé en PrincipeGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy