Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Senegal

Atlas av Verden: Senegal. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Senegal.

Hovedside - Afrika - Senegal

Informasjon om Senegal

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Senegal. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Senegal. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Senegal her:

Senegal - Oversikt:

Hva bør du vite om Senegal? La oss starte med dette: De franske koloniene i Senegal og Fransk Sudan ble fusjonert i 1959 og gitt uavhengighet i 1960 som Mali-føderasjonen. Foreningen brøt opp etter bare noen få måneder. Senegal ble med i Gambia for å danne den nominelle konfederasjonen i Senegambia i 1982. Den planlagte integrasjonen av de to landene ble aldri implementert, og foreningen ble oppløst i 1989. Bevegelsen av demokratiske styrker i Casamance har ført til et lavnivå separatistiske opprør i Sør-Senegal siden 1980-tallet. Flere fredsavtaler har ikke løst konflikten, men en uoffisiell våpenhvile har vært stort sett i kraft siden 2012. Senegal er fortsatt en av de mest stabile demokratiene i Afrika og har en lang historie med å delta i internasjonal fredsbevaring og regional mekling. Senegal ble styrt av et sosialistisk parti i 40 år til Abdoulaye WADE ble valgt til president i 2000. Han ble gjenvalgt i 2007 og under hans to betingelser endret Senegals grunnlov over et dusin ganger for å øke den utøvende makten og svekke opposisjonen. Hans beslutning om å løpe for en tredje presidentkandidatperiode utløste en stor offentlig tilbakeslag som førte til hans nederlag i mars 2012 avgang med Macky SALL, hvis sikt løper til 2019. En konstitusjonell folkeavstemning i 2016 reduserte siktet til fem år med maksimalt to påfølgende vilkår for fremtidige presidenter.

Geografi av Senegal

Hvor på kloden er Senegal? Plasseringen av dette landet er Vest-Afrika, som grenser til Nord-Atlanterhavet, mellom Guinea-Bissau og Mauretania. Totalt areal på Senegal er 196,722 km2, hvorav 192,530 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: generelt lavt, rullende, sletter stigende til foten i sørøst. Det laveste punktet på Senegal er Atlanterhavet 0 m, det høyeste punktet unnamed elevasjon 2,8 km sørøst for Nepen Diaka 648 m. Og klimaet er tropisk; varmt, fuktig; regntiden (mai til november) har sterk sørøstvind; tørr sesong (desember til april) dominert av varmt, tørt, harmattan vind.


Innbyggere av Senegal

La oss se hvor mange mennesker bor i Senegal. Nummeret er: 14,668,522 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Wolof 38,6%, Pular 26,6%, Serer 14,9%, Mandinka 4,6%, 4,1% Jola, Soninke 2,3%, andre 8,9% (omfatter europeere og personer av libanesiske nedstigning) (2010-11 est.). Hva er språkene i Senegal? Fransk (leder), Wolof, Pular, Jola, Mandinka, Serer, Soninke. Og religioner: Muslim 95,3% (de fleste holder seg til et av de fire største Sufi brødrene), Christian 4,3% (hovedsakelig romersk-katolsk), animist 0,4% (2010-11 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 18.8 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 62.1 år. Hvor bor folk i Senegal? Her: befolkningen er konsentrert i vest, med Dakar forankring et veldefinert kjerneområde; Omtrent 70% av befolkningen er landlige. De store byområdene av Senegal er: Dakar (hovedstaden) 3,52 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Senegal

Hovedstaden Senegal er Daka og regjeringen type presidensrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 14 regioner (regioner, singular - region); Dakar, Diourbel, Fatick, Kaffrine, Kaolack, Kedougou, Kolda, Louga, Matam, Saint-Louis, Sedhiou, Tambacounda, Thies, Ziguincho. Når det gjelder økonomien til Senegal, er viktige industriprodukter landbruksprodukter og fiskeforedling, fosfatutvinning, gjødselproduksjon, petroleumraffinering, zirkon og gullgruvedrift, byggematerialer, skipkonstruksjon og reparasjon. Viktige landbruksprodukter er peanøtter, hirse, mais, sorghum, ris, bomull, tomater, grønn grønnsaker; storfe, fjærfe, griser; fisk,. De viktigste eksportvarene er fisk, jordnøtter (jordnøtter), petroleumsprodukter, fosfater, bomull og de viktigste eksportpartnerne er Mali 18,2%, Sveits 10,6%, India 8,2%, Cote dIvoire 5,3%, Kina 5% (2016). De viktigste importvarene er mat og drikkevarer, kapitalvarer, brensel og de viktigste importpartnerne er Frankrike 15,9%, Kina 10,3%, Nigeria 7,8%, India 7,6%, Nederland 5,3% , Spania 4,9% (2016). Hvor rik er Senegal og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $2,700 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 46.7% (2011 anslag).


Kart over SenegalGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet