Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Senegal

Atlas of World: Senegal. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Senegal.

Hoofdpagina - Afrika - Senegal

Informatie over Senegal

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Senegal. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Senegal. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Senegal hier:

Senegal - Overzicht:

Wat moet je weten over Senegal? Laten we beginnen met dit: De Franse koloniën van Senegal en Frans Sudan werden samengevoegd in 1959 en verleenden onafhankelijkheid in 1960 als de Mali Federatie. De unie brak na slechts een paar maanden uit. Senegal sloot zich in 1982 aan bij Gambia om de nominale confederatie van Senegambia te vormen. De beoogde integratie van de twee landen werd nooit uitgevoerd en de unie werd in 1989 ontbonden. De beweging van democratische krachten in de Casamance leidde een opstandige insurgency op laag niveau in het zuiden van Senegal sinds de jaren tachtig. Verschillende vredesakkoorden hebben het conflict niet opgelost, maar een onofficieel staakt-het-vuren is grotendeels van kracht gebleven sinds 2012. Senegal is nog steeds een van de meest stabiele democratieën in Afrika en heeft een lange geschiedenis van deelname aan internationale vredeshandhaving en regionale bemiddeling. Senegal werd 40 jaar geregeerd door een socialistische partij totdat Abdoulaye WADE in 2000 tot president werd gekozen. Hij werd in 2007 herverkozen en gedurende zijn twaalf maanden veranderde de grondwet van Senegal meer dan twaalf keer om de uitvoerende macht te vergroten en de oppositie te verzwakken. Zijn besluit om voor een derde presidentiële termijn te lopen leidde tot een grote publieke weerslag die leidde tot zijn nederlaag in een afvloeiing van maart 2012 met Macky SALL, wiens termijn loopt tot 2019. Een constitutioneel referendum 2016 verminderde de termijn tot vijf jaar met een maximum van twee opeenvolgende voorwaarden voor toekomstige presidenten.

Geografie van Senegal

Waar op de wereld is Senegal? De locatie van dit land is West-Afrika, grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan, tussen Guinee-Bissau en Mauritanië. Het totale gebied van Senegal is 196,722 km2, waarvan 192,530 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: over het algemeen laag, rollend, vlaktes oplopend naar uitlopers in zuidoosten. Het laagste punt van Senegal is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt naamloze hoogte 2,8 km zuidoosten van Nepen Diaka 648 m. En het klimaat is tropisch; warm, vochtig; regenseizoen (mei tot november) heeft sterke zuidoostenwinden; droog seizoen (december tot april) gedomineerd door hete, droge, harmattan wind.


Inwoners van Senegal

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Senegal wonen. Het nummer is: 14,668,522 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Wolof 38,6%, Pular 26,6%, Serer 14,9%, Mandinka 4,6%, Jola 4,1%, Soninke 2,3%, andere 8,9% (inclusief Europeanen en personen van Libanese afkomst) (2010-11 est.). Wat zijn de talen in Senegal? Frans (officieel), Wolof, Pular, Jola, Mandinka, Serer, Soninke. En de religies: Muslim 95,3% (de meesten houden vast aan een van de vier belangrijkste Sufi-broederschappen), Christian 4,3% (meestal rooms-katholiek), animist 0,4% (2010-11 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 18.8 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 62.1 jaar. Waar wonen de mensen in Senegal? Hier: de bevolking is geconcentreerd in het westen, met Dakar verankering een duidelijk omschreven kerngebied; ongeveer 70% van de bevolking is landelijk. De belangrijkste stedelijke gebieden van Senegal zijn: Dakar (hoofdstad) 3,52 miljoen (2015).

Overheid en economie van Senegal

De hoofdstad van Senegal is Daka en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 regio's (regio's, enkelvoud - regio); Dakar, Diourbel, Fatick, Kaffrine, Kaolack, Kedougou, Kolda, Louga, Matam, Saint-Louis, Sedhiou, Tambacounda, Thies, Ziguincho. Met betrekking tot de economie van Senegal zijn belangrijke industriële producten landbouw en visverwerking, fosfaatwinning, kunstmestproductie, aardolieraffinage, zirkoon en goudwinning, bouwmaterialen, scheepsbouw en repai. Belangrijke landbouwproducten zijn pinda's, gierst, maïs, sorghum, rijst, katoen, tomaten, groen groenten; runderen, pluimvee, varkens; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn vis, aardnoten (pinda's), aardolieproducten, fosfaten, katoen en de belangrijkste exportpartners zijn Mali 18,2%, Zwitserland 10,6%, India 8,2%, Cote dIvoire 5,3%, China 5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn eten en drinken, kapitaalgoederen, brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn Frankrijk 15,9%, China 10,3%, Nigeria 7,8%, India 7,6%, Nederland 5,3% , Spanje 4,9% (2016). Hoe rijk is Senegal en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $2,700 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 46.7% (2011 schatting).


Kaart van SenegalGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy